KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #31 (permalink)  
Alt 30.06.10, 21:47
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Şöyle açıklayayım Can:
1.si zaten okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu hala gelmesinin nedeni de zaten senin yorumunla hemen hemen aynı. Cumhuriyet öncesi halkın neredeyse %98ine yakını o şeyh dediğiniz (ki şu sıralarda sapık onlarca kişinin de bu ünvanı kullanması ve medyanın da kasıtlı olarak gündeme getirmesiyle halk arasında anlamını yitirmiş bir kelimedir) insanlardan öğreniyordu. Cumhuriyet dönemine geçilince halkın içindeki dindar kısmın çocuklarını tarikat denilen toplumlara verilmesini engellemek için de bu kanun getirildi. Ama niye hala tarikatlara gidiliyor? Onun sebebi ise halk içindeki bir çok kişinin çocuklarını din eğitimini daha sağlam yerlerde almalarını istemeleri ki olumsuz ki olumlu yerlerde. O da hep dediğim gibi az bir ayırt edebilme iradesiyle olabilecek birşey. Peki devletin verdiği eğitim sağlam değil mi? 1 yıl içerisinde sadece 8,5 ay ders görülüyor ve hafta da en fazla 2 saat din dersi görüldüğüne göre, evet ne yazık ki insanımız bu sistemde din konusunda çocuklarından şüphelendikleri için başka yollara başvururlar.
2.si Fethullah gülen konusuna gelince de onun olumlu ya da olumsuz tarafta olduğunu saptamak yine az biraz ayırt edebilmeye kalıyor. CIA kampında günlerini geçiren, belli teklifler yoluyla dış ülkelerle anlaşma yapan, evet hacca hiç gitmemiş biri, dindeki en önemli koşullardan biri olan ama hiç evlenmemiş birisi eğer hala insanımız tarafından hoca olarak görülüyorsa, diyecek söz yok.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #32 (permalink)  
Alt 30.06.10, 21:51
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Uzun açıklama yazmayın.

İnci sözlükten geldim diyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #33 (permalink)  
Alt 30.06.10, 23:12
Nicotinal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 16.12.09
Erkek
Mesajlar: 319
Teşekkürler: 49
Üyeye 43 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Fethullah gülen tarikat veya cemaat lideri değil şirket patronu gibi bir adam ama tarikatları ayırmak lazım bencede rejimle problemi olmayan kendini sadece Allah yoluna adamış insanlarda var bunlara sen neden ibadet ediyorsun diyemeyiz ama rant sağlayan şeriat peşinde koşan laik cumhuriyetle cok ciddi problemleri olan tarikatlarda var ki bence bunlar dağıtılmalı ve yok edilmelidir.aczmendiler gibi sapkın olanlar geçmişte halı altına süpürülmüştü tam olarak yok etmek ise imkansıza yakındır..
Alıntı ile Cevapla
  #34 (permalink)  
Alt 01.07.10, 05:33
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

NoMaD demiş ki:
- 2.si Fethullah gülen konusuna gelince de onun olumlu ya da olumsuz tarafta olduğunu saptamak yine az biraz ayırt edebilmeye kalıyor. CIA kampında günlerini geçiren, belli teklifler yoluyla dış ülkelerle anlaşma yapan, evet hacca hiç gitmemiş biri, dindeki en önemli koşullardan biri olan ama hiç evlenmemiş birisi eğer hala insanımız tarafından hoca olarak görülüyorsa, diyecek söz yok.
Esad; 1. maddeye ekleyecek bir şeyim yok, gerçektende anlatmak isteyipte yazmaya üşendiklerimi iyi özetlemişsin. Gerçekten de halkımız çaresizlikten çocuklarını bu insanların eline teslim ediyorlar.

Gelgelelim 2. maddeye, Fettullah Paşa'ya halkımız tarafından hoca olarak görülüyorsa demişsin. Ben halkımızn kendi akılları ve iradeleriyle böyle bir sonuca vardıkları kanısnda değilim, tamamen yandaş veya doğrudan paralı medya tarafından öyle gösrterildiği kanaatindeyim. Bugün Türk medyasının büyük çocğunluğu bazı insanların elinde ve etkisinde. Dolaysıyla da onlar ne isterse nasıl isterse, bizim insanımızla bazı geçekler değiştirilerek gösteriliyor.
Örneğin fetoş dediğimiz canlı organizmanın bugün Türkiye'de günlük 800.000 satılan(!) gazetesi bulunmakta, 2 farklı tv kanalı sahibi ayrıca. Bu yayın organlşarı ve daha fazlası bu Mümin'e 'Hoca Efendimiz', 'Efendi Hazretlerimiz' dediği sürece zaten belli bir süre sonra istemese bile, insnın içine işler. Buda ne mal olduğu kısa sürede ortaya çıkan nt mağazlarının gelene geçene dağıttığı broşürlerin üzerinde Fettullah'ın kitaplarının tanıtımı yapılıyor, Hoca Fettullah Gülen'den Allah'a giden yolda en yakın yol arkadaşınız kitap falan filan yazıyor. İnsanların bunları gördükçe etkilenmemeleri elde değildir ki...
Alıntı ile Cevapla
  #35 (permalink)  
Alt 01.07.10, 15:27
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Aynen öyle kardeşim. Hatta sadece onlar değil bir çok kendini liberal olarak tanıtan yayın kuruluşu var ülkede ki herbirinin kendi düşüncesini insanlara aşılama amacı peşinde. Neden genel olarak bu yöntemi kullanıyorlar, diyenlere verilebilecek tek cevap; evinlerizde televizyonun hayatınızın bir parçası olması, o insanlar için çok harika bir yönteme temel atmıştır.
Alıntı ile Cevapla
  #36 (permalink)  
Alt 01.07.10, 16:27
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

HarektOrdusu demiş ki:
-
.
Örneğin fetoş dediğimiz canlı organizmanın bugün Türkiye'de günlük 800.000 satılan(!) gazetesi bulunmakta, 2 farklı tv kanalı sahibi ayrıca.
800.ooo Satılan değil. Gazetenin günlük satılan gerçek sayısı 21.ooo dir. 810.ooo adeti ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Ayrıca ülkede 2 tane kanalı değil çok sayıda kanalı vardır.
Alıntı ile Cevapla
  #37 (permalink)  
Alt 01.07.10, 21:37
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

ZooM12 demiş ki:
- 800.ooo Satılan değil. Gazetenin günlük satılan gerçek sayısı 21.ooo dir. 810.ooo adeti ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Ayrıca ülkede 2 tane kanalı değil çok sayıda kanalı vardır.
Zoom ; Zaten 'satılan' dedikten sonra '(!)' ibaresini koymamdaki amaçta oydu. Acaba gerçekten satılıyor mu? Gerçekte 18.000 kadar günlük satış, 749.000 binlere varan 'abonelik' adı altından para kaynağı bilinmeyen dağıtımı yapılmaktadır. Emin Çölaşan'ın dünkü 'Elinizdeki bu gazete Hormonsuz Gazetedir' başlıklı yazısından aldım bilgileride, kaynak belirtmek gerekirse..
Alıntı ile Cevapla
  #38 (permalink)  
Alt 02.07.10, 21:57
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Beyler.Öncelikle terbiye, ahlâk sınırları içinde tartışalım.Eğer bu olmayacaksa hiç tartışmayalım bu eminimki hepimizin menfaatinedir.
Öncelikle yine bir konudan oldukça uzak kaldım.Ama okuduklarım çerçevesinde cevap vermeye çalışacağım.Kusuruma bakmayın, af buyurun.
Öncelikle Sonduraq, "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." sözü Hz. Ali (RA)'a aittir.
Bir ikinci olarak siz gerçekten olaylara yanlış bakıyorsunuz.Biraz Evliyalar tarihini araştırmanızı size şiddetle öneririm.
ZooM12 aynı şekilde Doğu Anadolu bölgesindeki evliyaları, velileri araştırmanızı rica ve tavsiye edeceğim.Bir bakın, ondan sonra görüşlerinizi paylaşın.Ama bakacaksanız tam manasıylar bakın, sadece bana cevap vermek için bakacaksanız hiç bakmayın.Bunları herkes için diyorum.Evliyalar tarihini bir araştırın.
O ulu insanların olduğu zamanlardaki durumları, olayları ve yaşayışları görürseniz eğer, idrak ederseniz zaten pek fazla söze gerek kalmayacağını düşünüyorum.
Ayrıca cemaatlerin işlevlerini -geçmişe dair- araştırırsanız, medreselerin,zaviyelerin, cemaatlerin yararlarını zaten görürsünüz.Bu kurumların kapatılma nedeni de Osmanlı'da bozulan sistemden kaynaklı, buralardaki sistemlerin bozulması ile gelişmiştir.
Yoksa emin olun bunların kapatılmayacağını zannetmekteyim.
İlk yorumlarda dedğim gibi.Ehl-i Beyt tarikatlar, ve Ehl-i Bidat tarikatlar bulunmakta.
Bu kavramları da artık araştırmanızı rica edicem.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #39 (permalink)  
Alt 02.08.10, 01:10
korki188 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 16.03.09
Erkek
Mesajlar: 60
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Estergon demiş ki:
- Dediğiniz gibi din konusunda sıkı olup, taviz vermeyen insanların bir kısmı -hepsi değil- geçmişlerinde büyük yanlışlar yapmış ve sonra da dinine sarılmıştır.Bu bir gerçektir.Bune diyeceğimiz birşey yok.
Ama siz diyorsunuz ki:
"İşte kafa sallıyorlar, elini öpüyorlar falandı filandı, birşeyler birşeyler."
Kusura bakmayın ama hepsi alakasız
Kafa sallamakmış Ben daha hiç böyle birşey görmedim, duymadım.Tabi bazı tarikatlarda olabilir onlara sözüm yok ancak siz işin kötü taraflarına bakıyorsunuz.Ehl-i Beyt tarikatlar, mezhepler bulunduğu gibi; Ehl-i Bid'at tarikat ve mezheplerde bulunmakta.Sizin gördüğünüz kafa sallayan insanların Ehl-i Bid'at tarikatlardan olmadığı ne malum ?
Zaten Allah'tan istediğiniz şeyi içinizden istiyorsunuz.Niye utanacaksınız ki ?
Elini öpmekten bahsediyorsunuz.İnsan bir büyüğünün elini öpmez mi zaten ?
Gerek devlet makamlarında olsun, gerek yaşça büyük olsun.Aynı misal.
SİZ ?? BİZ ?? ne demek bu ? Ayrıca O şahsın elini ondan büyüklerde öpüyor. O damı saygıdan !
Alıntı ile Cevapla
  #40 (permalink)  
Alt 19.08.10, 11:32
gonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın
Mesajlar: 294
Teşekkürler: 0
Üyeye 11 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Feytullah Gülen sürgün edildi,vatandaşlıktan çıkarıldı....tabi ki Türkiye ye gelemez,yasak....çoook çağdaş insanlar! yaptı bunu....bilginiz olmadan çok konuşuyorsunuz...biraz bilgi sahibi olmak fena olmazdı hani....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006