Tekil Mesaj gösterimi
  #38 (permalink)  
Alt 02.07.10, 21:57
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Estergon
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fettullah Gülen hacı değildir???

Beyler.Öncelikle terbiye, ahlâk sınırları içinde tartışalım.Eğer bu olmayacaksa hiç tartışmayalım bu eminimki hepimizin menfaatinedir.
Öncelikle yine bir konudan oldukça uzak kaldım.Ama okuduklarım çerçevesinde cevap vermeye çalışacağım.Kusuruma bakmayın, af buyurun.
Öncelikle Sonduraq, "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." sözü Hz. Ali (RA)'a aittir.
Bir ikinci olarak siz gerçekten olaylara yanlış bakıyorsunuz.Biraz Evliyalar tarihini araştırmanızı size şiddetle öneririm.
ZooM12 aynı şekilde Doğu Anadolu bölgesindeki evliyaları, velileri araştırmanızı rica ve tavsiye edeceğim.Bir bakın, ondan sonra görüşlerinizi paylaşın.Ama bakacaksanız tam manasıylar bakın, sadece bana cevap vermek için bakacaksanız hiç bakmayın.Bunları herkes için diyorum.Evliyalar tarihini bir araştırın.
O ulu insanların olduğu zamanlardaki durumları, olayları ve yaşayışları görürseniz eğer, idrak ederseniz zaten pek fazla söze gerek kalmayacağını düşünüyorum.
Ayrıca cemaatlerin işlevlerini -geçmişe dair- araştırırsanız, medreselerin,zaviyelerin, cemaatlerin yararlarını zaten görürsünüz.Bu kurumların kapatılma nedeni de Osmanlı'da bozulan sistemden kaynaklı, buralardaki sistemlerin bozulması ile gelişmiştir.
Yoksa emin olun bunların kapatılmayacağını zannetmekteyim.
İlk yorumlarda dedğim gibi.Ehl-i Beyt tarikatlar, ve Ehl-i Bidat tarikatlar bulunmakta.
Bu kavramları da artık araştırmanızı rica edicem.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: