KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Din ve İnsan


Din ve İnsan - Dinlerin güncel hayata etkisi ve çağımızda din üzerine yorumlar


Cevapla
 
Seçenekler
  #11 (permalink)  
Alt 30.11.09, 00:32
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Post Cevap: Türban dinden sapma niteliği taşır!!!

1. si ben sadece onlara gönderilmiştir demedim. Evet din evrenseldir, fakat Allah din gönderirken bu önceliği düzensiz toplumlara vermiştir. Peygamber göndermediği cahil toplumlara da "Biz resul göndermediğimiz toplumlardan öbür tarafta hesap sormayız " demiştir [ Bkz. ortaöğretim 1. ve 2. sınıf Din kültürü ve ahlak bilgisi kitabı ].
Eğer Türk toplumu İslamiyet öncesi Arap toplumundan daha düzensiz olsaydı, muhtemeln din doğrudan bize inerdi. Benim savunduğum biz bu dini kabul ettiysek o dinin sadece ibadetini yapalım (kelime-i Şehadet, namaz, zekat, oruc, hac... [Kurban, filtre falan ayrıca yazmıyorum onlar zaten dahil...]) Arap toplumunun kültürünü almayalım.. Çünkü başörtüydü, türbandı, karaçarşaftı bunlar mantıklı düşününce bana saçma gelen şeyler. Allah insanı yarattıktan sonra Dünya'daki onca nimetide insanın emrine sunmuşken, niye böyle temel bi özgürlüğü kısıtlamak istesin ki...
Kuran 610 yılında indirlmeye başlandı, ilk indirildiğinde hiçbir yere yazılmıyor ezberleniyordu. Kuranın yazıya geçirilme süreci halife Hz Ömer zamanına denk gelir yani 632 yılına. Aradaki 22 yıllık süreçte ağızdan ağıza değişmiş olabilir.Buda benim kendi varsayımımı güçlendiren bir başka sebep. Evet Bir Tevrat, Zebur, bir İncil kadar değişmişde olmaz ama yine de bir takım değişiklikler de olmuştur mutlaka. Buna kanıt da kimi kaynaklarda türban olayıyla ilgili sadece peygamber efendimizin "Örtünün!" diye bir şey söylemiş olması; kimi kaynaklar da ise "öyle dolaşılmaz, şuranı şu kadar ört, buranı şöyle ört, giysini klınlığı bu kadar olmalı, oran görünmemeli buran görünmeli.." vs gibi yazılara rastlamış olmam. Çünkü ben dinimi dışarıya göstermeden içimde yaşayan bir insanım ve asla dışarıda yansıtmam, mesela tesbih taşımam, hacca falan da gideceğimi de pek sanmıyorum ve bunların da beni gösteriş yaparcasına 5 kere hacca giden, içki içeni dışlayan, göbeği açık gezen insanlara laf sokan ve kendine "ben müslümanım" diyen birisinden daha aşağı bir mevkiye taşımayacağına inanıyorum ve başı açık bayanlar içinde aynısını düşünüyorum...
Düşüncelerim bu kadar. Saygılar...
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #12 (permalink)  
Alt 04.12.09, 01:11
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türban dinden sapma niteliği taşır!!!

saçla başla din ibadet olmaz. zamanın gerektirdiği şekilde yaşayacaksın giyeceksin yiyeceksin içeceksin. azı yada çoğu tercih meselesidir. yalnız kendinize bir sorun. sadece israil in eğittiği ajan imamları? din adamları ya onlar,doğru onlarda buna inanıyoruz. ama altında yatan çok başka. bu zamana kadar kim bilir ne kadar çok düştük doğru bilinen yanlışlara. sırf bu düşmanlar yüzünden ne kadar yıl geride olduğumuzu bir düşünün? ama herkes bir din tutturmuş. saçı uzun aklı kısa değip duruyoruz. bu işler boş işler. kendini bil ve çok oku. sadece bu gerek. en güzel ibadet şekli.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #13 (permalink)  
Alt 04.12.09, 08:38
Equilibrium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 02.12.09
Erkek
Mesajlar: 255
Teşekkürler: 0
Üyeye 14 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türban dinden sapma niteliği taşır!!!

Harektordusu nun yazdığı yazı son zamanlarda okuduğum en iyi eleştiri.Tebrik ederim.Gnümüzde din maalesef rant amaçlı kullanılan ve çıkar elde etmek için öne sürülen bir siyasi malzemedir.Ne yazık ki aklı başında modern bir insan gibi dinimizi kalbimizde yaşayıp hayatımızı nasıl daha üstün ve modern kılarız diye düşünmek varken, vücudumuzu kapayalım, türbelere gidelim adaklar adayalım zihniyeti ile bu adamlar müslüman bunlara oy verelim yaklaşımı ile sadece oyuncak oluyoruz.

Bu ülkede yıllarca ezan türkçe okundu.Ben ve benim çevremde bulunan insanlar allah'a olan inancını anlayabileceği dilde yapmak isterken bu ülkenin yüzde kaçı arapça biliyorda sırf arabistanda müslüman ülkelerde arapça okunuyor başka dil günahtır gibi zevzek cahilce ve önyargılı örümcek kafalı görüşler yüzünden menderes zamanında tekrar arapçaya çevrildi.Soruyorum bu ülkenin % kaçı arapça bilir.Kime sorsan müslüman ama okunandan ne anlar ettiği duadan ne anlar.ihlas ve süphaneke nin anlamını bilmek yeterliyse eğer birşey demem ama inanç insanın içindedir.Bunu konuşarak tartışarak kullanarak bir yere varılmaz.

Sokağa çıktığınızda türbanlı kapalı kadınlara bakın son moda tangalar kıçlarında ayaklarında harley davidson botlar gucci gözlük çanta kıkır kıkır erkek keserler 1 kilo makyaj malzemesi yüzlerinde yada o kapadıkları örtüler fosforlu yeşil pembe sarı bu ne ya !!! bu tip insanlar dejenere olmuş cahil beyinsiz yaratıklardan başka bişi değildir.

Önemli olan yaşadığımız hayata değer katabilmek insanlara güven mutluluk verebilmek daha üstün bir ülke ve modern bir halk olabilmektir.,

Hangi müslüman ülkenin uzayda uydusu var ?
Hangi müslüman ülke bu dünyaya değer katacak birşeyler yapmış ?

Dini kullananların oyuncağı olmayın inancınızı içinizde yaşayın ve seçimlerinizde aklınızı kullanın.
Alıntı ile Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 04.12.09, 23:10
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Smile Cevap: Türban dinden sapma niteliği taşır!!!

Equilibrium demiş ki:
-
Hangi müslüman ülkenin uzayda uydusu var ?
Hangi müslüman ülke bu dünyaya değer katacak birşeyler yapmış ?

Dini kullananların oyuncağı olmayın inancınızı içinizde yaşayın ve seçimlerinizde aklınızı kullanın.
Dedikleriniz doğrudur.Katılıyorum.Ancak böyle düşünmeyin.
Alıntı yaptığım sözlerinize söylüyorum bunu.Tabi hatalar çok.Müslümanlar olarak zaten bir süre sonra -dünya hakimeyetinin önemli bir bölümü ele geçirilince- tamamen yatma eylemi gerçekleştirilmeye başlanmış.
Yani çalışma yok, yenilik yok, yeni birşey arama girişimi dahi yok.
Ondan önce çok çalışılmış doğrudur.Bir sürü alim vardır.Gerek dini gerek fenni ilimlerde.Ancak sonradan "yatma" diye argoda tabir edilen fiil gerçekleştirilmeye başlanmış...
Alıntı ile Cevapla
  #15 (permalink)  
Alt 10.12.09, 09:02
Equilibrium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 02.12.09
Erkek
Mesajlar: 255
Teşekkürler: 0
Üyeye 14 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türban dinden sapma niteliği taşır!!!

önemli olanda hala yatmaya devam etmesi afganistan a bakıp oradajki insanları gözünün önünde canlandır.işte sana islami şartlarla yönetilen bir ülke örneği.herkez cehalet ve pislik içinde.Allah için savaştıklarını söyleyenler....

suudi arabistana gel.uyuşturucu kullandı diye taşlanan kadınlar,o kadına uyuşturucu sattı diye kafası kılıçla kesilen insanlar.

malezyada kadın kot pantolon giydi diye 10 kırbaç yiyor.

tecavüze uğrayan kadın taşlanarak recm ediliyor.

bugün islamiyetin geldiği nokta bu....

ülkenin başındakiler "hamdolsun" "inşallah" "allahın izniyle" diye diye oğullarına gemicikler alıp askerlik yaptırmayıp ülker gibi firmaların genel müdürlüklerine 22 yaşında evlatlarını oturtup,amerikalarda yaşatıp hiç bir şeye sahip değilken dünyanın en zengin 5. devlet başkanı haline gelip birikimi sorgulanmayan bir başbakana sahibiz.bu ülke dini kullanıp cahil ve eğitimsiz koyunlar sürüsünü kullanarak toplumu sömürmeye devam ediyor.

inanç kişinin içinde olmalı ağzında siyasette işyerinde okulda çarşafta burkada sakalda sarıkta değil.... okula türbanlıyız diye giremiyoruz diyen kızlar içindeki tangaları yüzlerindeki makyajı parmaklarındaki ojeyi ayaklarındaki "converse"i dudaklarındaki ruju ve fosforlu fosforlu etek ve ceketleriylemi müslümanlar bi tek saçı gözükmesin diye kasmaları cahilliğin daniskasıdır. kapanmak karşıdaki azmasın diyedir. eğer saçı açık olan herkız bir erkeği azdırıyorsa o toplum hayvandır zaten.

sonuç olarak günümüzde din insanlığı ileriye değil geriye götürüyor.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006