KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #31 (permalink)  
Alt 15.02.07, 09:22
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Collie

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Collie


Bu şirin, hareketli ve çevik uzun tüylü çoban köpeği, tv yıldızı Lassie tarafından ünlü olmuştur. Zarif, ince ve uzun başı insanda hafiflik hissi uyandırır. Başın üst kısmı düzdür. Uzun, temiz ve yuvarlak burun kısmı siyah bir burun ile sonlanır. Kulakların sadece ¾'ü diktir ve uçları öne doğru kıvrıktır. Gözler, badem şeklinde ve blue merle olanlar dışında koyu renklidir. İnce, ama adaleli vücudu yüksek olmaktan çok biraz uzundur. Göğüs güçlü ve orantılı bir şekilde geniştir. Kuyruk uzunluğu köpeğin topuğuna ulaşır. Uzun tüylü çeşidinde bol çift kürkü boyun ve göğüste yele oluşturur. Güzel görüntüsünü kaybetmemek için kürkün yoğun bir bakıma gereksinimi vardır. Kısa tüylü Collie'nin 2.5 cm'lik tüyleri çok az bakım gerektirir. İki tipte de baştaki tüyler kısadır. İkisi de açık kahve ve beyaz, üç renk (siyah-beyaz ve pas rengi), blue merle ya da kahve rengi, üç renk ya da blue merle lekelerle çoğunluğu beyaz olabilir.

Karakteri

Asil ve oldukça zeki bir köpektir. Duyarlı, sevimli, eğitimi kolay ve sadıktır. Genellikle diğer ev hayvanları ve köpeklerle arası iyidir. Sevdiklerine karşı çok yakın ve koruyucudur. Bir Collie kaybolduktan sonra ailesini bulmak için 2000 mil yol katetmiştir. Bazı istisnalar hariç çocuklara mükemmel bir dost ve kibar bir oyun arkadaşıdır. İnatçı olacağından sabırlı ve kibar yöntemlerle eğitilmelidir. Aksi takdirde iş birliği yapmak istemeyecektir. Bazıları yavruyken insanların topuklarını ısırarak gütme eğilimi sergileyebilir. Erişkin köpekler bu davranışı zamanla unutur veya bu huyu devam ettirir. Collie yavruları, yaklaşık 10-12 haftalık olduktan sonra bir hafta gibi bir sürede tuvalet eğitimi alabilir. İyi huylu ve dost canlısı köpeklerdir. Yabancılara karşı mesafeli olabilirler. Sahibine, özellikle de çocuklara karşı güçlü koruma duyguları vardır. Saldırgan değillerdir, ancak tanımadıkları insanlara karşı şüpheci olma eğilimindedirler.

Yaşam Ortamı

Apartman hayatı için tavsiye edilmez. Ev içinde çok hareketli olmasalar da çevresi çitlerle çevrili en az orta büyüklükte bir bahçeye gereksinimi vardır. Sıcak havalarda bol su ve gölge sağlandığından emin olunmalıdır.

Egzersiz İhtiyacı

Collie, muhtemelen bir kısmı da tasmasız olan bol egzersize gereksinim duyar.

Bakımı

Gösterişli kürkü dışardan pislik taşıyabileceği için günlük fırçalama şarttır. Alt sık kürk dökülmeye başladığında ekstra dikkat edilmelidir. Kısa tüylüsü çok az tüy bakımı gerektirir. Düğümlenen tüyler küt uçlu bir makasla kesilmelidir. Bu ırk orta derecede tüy döker.

Kökeni

Yüzyıllar boyunca Uzun Tüylü Collie, İskoçya'nın dışında neredeyse hiç tanınmadı, ancak şimdi dünyanın en popüler köpek ırklarından biridir. İşkolik çoban köpekleri nesilinden gelen bu köpek oldukça zekidir. Yüzyıllar boyunca sürülerin korunması ve güdülmesinde insana hizmet etmişlerdir. Irkın adı muhtemelen korumakla görevlendirildikleri Colley denen siyah suratlı İskoç koyunundan gelmektedir. İlk Uzun Tüylü Collie'ler daha geniş ve kısa suratlarıyla daha küçük köpeklerdi. Collie öylesine zekidir ki kurtarma köpeği, körlere rehber, tv yıldızlığı ve koruma köpekliği gibi çeşitli görevleri başarıyla yerine getirebilmektedir. Kraliçe Victoria, İskoçya'daki Balmoral Kalesinde Collie beslemiş ve onun bu ilgisi ırkın popülerliğinde büyük rol oynamıştır. J.P. Morgan ve yüksek sınıfın diğer üyeleri da daha sonra Collie beslemişlerdir. Irkın güzelliği onları aranan aile ve show köpeği yapmıştır. Kısa Tüylü Collie, İngiltere'de Amerika'dan daha yaygındır. Kısa Tüylü Collie, uzun tüyleri hariç Uzun Tüylü Collie ile tamamen aynıdır. AKC (Amerikan Köpek Kulübü) Uzun ve Kısa Tüylü Collie'leri aynı ırkın iki farklı tipi olarak görür. Kürkleri dışında aynı standarda göre değerlendirilirler. İlk Collie 1860'da bir köpek yarışmasında sergilenmiştir.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 4
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 5
Eğitilebilirlik 5
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 4
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 61 - 66 cm
Yükseklik Dişide 56 - 61 cm
Kilo Erkekde 27 - 34 Kg
Kilo Dişide 23 - 29 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Uzun tüylü
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Sık, Hafif Dalgalı, Yumuşak, Yünlü yapıda.
Fırçalanma İhtiyacı Her gün fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Açık kahve -Beyaz, Siyah - Beyaz - Pas rengi, Blue Merle - Kahverengi, Üç renk ya da Blue Merle lekelerle çoğunluğu Beyaz.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant, Duyarlı, Sevimli, Eğitimi kolay, Sadık, Sosyal, Yabancılara mesafeli.
Kötü Huyları İnsanların topuklarını ısırarak gütme eğilimi.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Çoban, Koruma.
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Progresive Retinal Atrophy, Kalça displazisi, Burun ucunda güneş yanığına karşı hassasiyet.
Yaşam Süresi 14 - 16 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Çoban
Diğer İsimleri Rough Collie, Rough-Haired Collie, Scottish Collie
Bağlı Olduğu klüp AKC, CKC, FCI (Group 1), KC (GB)
Kökeni İngiltere
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #32 (permalink)  
Alt 15.02.07, 09:24
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart English Bulldog

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


English Bulldog


Bulldog iri ve geniş kafasıyla sağlam ve güçlü bir köpektir. Kafası gözlerinin yanına kadar ulaşan yanakları ile geniştir. Alın ve kafasındaki deri buruşukluklar halinde aşağı iner. Burnu kısa, basık ve geniştir. Üst dudakları sarkık ve alt çene dışa çıkıktır. Gözler yuvarlak, birbirinden ayrık ve koyu renktedir. Kulaklar küçük, ince ve gül biçiminde geri kıvrıktır. Kuyruk kısa ve aşağıda taşınır. Kürkü kızıl, kaplan deseni, sarı, soluk kırmızı ya da beyaz veya bu renklerin kombinasyonları olabilir. Yüzü bazen koyu renkli olabilir. Kompakt ve adaleli vücudunun iki köşesinde konumlanmış güçlü ve kısa bacakları Bulldog'a paytak bir yürüyüş kazandırır.

Karakteri

İngiliz Bulldog görünümü bazen tehdit edici olsa da tamamiyle güvenilir en kibar köpeklerden biridir. Yine de istenmeyen çok az misafir bir zamanlar boğalarla dövüştürülen bu köpeklerle karşı karşıya kalmaya cesaret edebilir. Karakteri oldukça sevgi dolu, diğer hayvanlarla güvenilir ve çocuklara karşı kibar, düşmana karşı ise oldukça cesur ve sert olarak tanımlanır. Bulldoglar elde edebileceği her ilgi ve sevgi kırıntısını değerlendiren insan köpekleridir. Irkın mutluluğu için insan ilgisi şarttır. Bazı Bulldoglar köpeklere karşı saldırgan davranabilir. Ev hayvanları ile arası iyidir, ancak yabancı köpekleri tölere etmeyebilir. Genç Bulldoglar eğlenceyi seven hareketli köpekler olsa da yaşlandıkça sakinleşirler. Horlaması ile ünlüdür ve salyalı olabilir.

Yaşam Ortamı

İngiliz Bulldog apartman hayatı için idealdir. Ev içinde hareketli değillerdir ve bahçesiz bir evde de mutlu olabilirler. Bu ırk dışarıda yaşayamaz. Bulldog ılık iklimleri soğuk iklime her zaman tercih eder. Çok sıcak havada serinlemekte zorluk çeker.

Egzersiz İhtiyacı

Bazı erişkin Bulldoglar enerji doluyken bazıları tembeldir. Yine de her Bulldog düzenli egzersizden zinde kalmak için faydalanacaktır.

Bakımı

Kısa tüylerinin bakımı kolaydır. Haftalık fırçalama yeterli olacaktır. Yüzü ve kırışık deri araları düzenli olarak nemli bezle silinmelidir.

Kökeni

Bugünün Bulldog'u atalarından çok farklı bir karaktere sahiptir. Irk, eski Asiatik mastiflere dayanır, ancak gelişimi İngiltere'de gerçekleşmiştir. Ortaçağ orijinli "Bulldog" ismi, sadece küçük bir boğanın güçlü görünümünden değil aynı zamanda 19. yüzyılda yasaklanıncaya kadar devam etmiş boğa-köpek dövüşlerinden gelmektedir.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 1
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 4
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 2
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 2
Oyunculuk 5


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Orta
Yükseklik Erkekde 31 - 40 cm
Yükseklik Dişide 31 - 40 cm
Kilo Erkekde 24 - 25 Kg
Kilo Dişide 22 - 23 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek tabakalı, Yumuşak, Düz.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde kuru şampuan uygulanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Kızıl, Kaplan deseni, Sarı, Soluk Kırmızı, Beyaz veya bu renklerin kombinasyonları.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Kibar, Güvenilir, Düşmana karşı cesur ve sert, Sevgi, İlgi ister.
Kötü Huyları Horlama, Aşırı salya.
Yetenekli Olduğu Görevler Arkadaş
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Küçük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Solunum problemleri, Göz problemleri, Güç doğum, Deri hastalıkları, Kalça ve diz problemleri, Sindirim Sistemi hassasiyeti.
Yaşam Süresi 8 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Sportif olmayan
Diğer İsimleri Bulldog
Bağlı Olduğu klüp AKC, CKC, FCI (Group 2), KC (GB), UKC
Kökeni İngiltere
Alıntı ile Cevapla
  #33 (permalink)  
Alt 16.02.07, 09:57
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cane Corso Italiano

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Cane Corso Italiano


Orta büyüklükte köpeklerdendir. Kuvvetli ve belirgin kas yapısı ile oldukça dikkat çekici, kuvvetli ve bir o kadar da zarif görünüşlüdür. Bu ırk köpekler kuvvetli, çevik ve dayanıklı olarak tarif edilir. Kas ve kemik yapısı gelişmiş olan bu köpeklerin iki kürek kemiği arasındaki boşluk belirgin bir şekilde yüksektir. Bu yükseklik genel vücut yapısındaki ahengi bozmaz ancak bu özelliği nedeniyle profilinde bir uyumsuzluk yaratır. Ağız ve burun çıkıntısı enli ve uzundur. Burun kenarlarının şişkinliği ve çenesinin genişliği nedeniyle ön yüzü yassı ve kare biçimindedir. Burun kemiği önden yassı ve profilden düz bir yapıdadır. Burnu üst dudakları tarafından sıkıştırılmış gibi görünen bu köpeklerin alt dudak bölgesi ise yontulmuş gibi görünmektedir. Baş bölgesinde son olarak göze çarpan kısım belirgin kaşlar ve şişkin alın kemiği boşluğudur. Boynu hafif kemerli, oval biçimli, güçlü ve çok kaslı bir yapıdadır. Vücudu sıkı, güçlü ve çok kaslıdır. Derisi kalındır. Mukozalar siyah renktedir. Ayak ve tırnakları koyu rente olmalıdır.

Tüyleri kısadır. Tüy yapısı şeffaf, parlak, sert, yapışık ve çok sıktır. Tüyleri kış aylarında bile vücudunu tamamen kaplamaz. Ağız-burun çıkıntısındaki tüyler, çok kısa, düz ve yapışıktır. Göğüs bölgesinde ve burun kemiğinde küçük beyaz leke bulunur.

Karakteri

Çok sadık, içten ve ev ortamında sessiz köpeklerdir. Bu ırk köpekleri çok yetenekli ve eğitilmeye uygun köpeklerdir. Hareketli, istekli, dikkatli ve koruyucudur. Bu ırk köpekler, çocuklara karşı harikadır. Sahiplerine karşı uysal ve sevecendir. Koruyucu olma durumları dışında kibardır.

Cane Corso azimli bir yapıya sahiptir. Mükemmel bir bekçi köpeğidir. Ev yaşamında zorlanmadan uyum gösteren bu ırk, sahiplerinin en yakınında, destekçileri olur. Evde ve açık alanlarda korkulacak anlarda ve insanların korunması gereken durumlarda orada bulunur.

Bu ırk köpekler kavgacı değildir. Yüzlerce yıldır bekçi köpeği olarak yetiştirilmiştir. Bu köpekler için tecrübeli sahipler gerekir. Diğer köpeklere ve yabancılara karşı agresiftir. Yavru dönemlerinde toplum kuralları öğretilmeli, sosyalleştirilmeli ve mutlaka itaat etmesi öğretilmelidir. İtaat etmeyi öğrendikleri zaman yumuşak başlı bir arkadaş olacaktır. Yabancılara karşı daima kuşku duyar, ancak ailesine karşı harikadır. Sahiplerinin misafirlerine genellikle anlayışlı davranmaya çalışır.

Yaşam Ortamı

Bu ırk köpekleri yeteri kadar egzersiz yapma fırsatı buldukları takdirde apartmanda yaşayabilirler. Onlar yaşadıkları yerde açık alan yada bahçeli ev olduğunda memnun olacaklardır. Bu tarz bir ev onlar için uygundur.

Egzersiz İhtiyacı

Cane Corse gibi hareketli köpek ırkları için düzenli egzersiz gereklidir.

Bakımı

haftada bir yapılacak fırçalamalar tüy bakımı için yeterlidir.

Kökeni

Cane Corse Italiano orjinal bir ırktır. Kökeni İtalya'dır. Bu ırkın soyunun Canis Pugnax (eski Roman Molossian)'tan geldiği bilinmektedir. Ataları, yabani hayvanları avlamak ve savaş sırasında yardım amaçlı kullanılmıştır. O yıllarda İtalyan insanları için önemli bir arkadaş olan Cane Corso açık alanlarda, bekçi köpeği ve avlanmak için yetiştiriliyordu. Bunları, İtalya'nın tarihi, geçmişte yapılan resim ve heykelleri kanıtlamaktadır. Son olarak güney İtalya'da Puglia, Lucania and Sannio'da bulunan tarihi eserlerde bu ırka İtalyanca Cohors adını verdiklerini ve bunun anlamının İtalyanca bekçi, koruyucu, kral vekili olduğu ortaya çıkmıştır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 2
Başka petlerle geçinme 2
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 2
İtaat seviyesi 3
Eğitilebilirlik 4
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 4
Oyunculuk 2


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 64-68 cm
Yükseklik Dişide 60-64 cm
Kilo Erkekde 45-50 Kg
Kilo Dişide 40-45 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tüy yapısı şeffaf, parlak, sert, yapışık ve çok sıktır.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde kuru şampuan uygulaması veya banyo yaptırılabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Siyah, Kahve, Kızıl Kahve, Mavi Gri, Ten Rengi


Irk Özellikleri
Kişilik Sadık, Yetenekli, Koruyucu, Sevecen
Kötü Huyları Yabancılara saldırgan olabilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekcilik
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kemik ve eklem rahatsızlıkları
Yaşam Süresi 10-11 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Sportif
Diğer İsimleri Cane di Macellaio, Sicilian Branchiero, Italian Mastiff
Bağlı Olduğu klüp FCI, NKC, APRI, ACR
Kökeni İtalya
Alıntı ile Cevapla
  #34 (permalink)  
Alt 16.02.07, 09:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart French Bulldog

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



French Bulldog


İri, yuvarlak uçlu, dik ve yarasa benzeri kulakları ile güçlü, küçük bir Bulldog'dur. Kare düz kafası İngiliz Bulldog kadar iri ve gösterişli değildir. Alın yuvarlaktır. Omuz yüksekliği köpeğin genel yapısı dengeli olduğu sürece önemli değildir. Omuz yüksekliği genelde omuzdan kuyruğa kadar olan uzunlukla aynıdır. Omuz kısmı kuyruk kısmına göre daha geniştir. Yumuşak, kısa ve bakımı kolay kürkü kaplan desenli, sarı, beyaz ve bu renklerin kombinasyonunda olabilir. Derisi dokununca hoş bir his verecek şekilde yumuşak ve gevşektir. Çıkık iri gözleri koyu renklidir ve dişler alt çene üst çenenin üzerine gelecek şekilde kapanır. Kuyruk ya düz ya da tirbüşonvari kıvrıktır.

Karakter

Fransız Bulldog iyi huylu ve bakımı kolay bir arkadaştır. Oyuncu ve şirin olmasının yanı sıra apartman hayatı için iyi bir bekçidir. Farelerin de acımasız avcısıdır. Tek bir kişi ile bağ kurar. Tek başına bırakılmaması gereken duygusal bir ırktır. Rahatsız edildiklerinde savunmaya geçebilir. Genelde sahiplerini paylaşmak istemediklerinden diğer köpeklerden pek hoşlanmaz, ancak birlikte büyütülürlerse diğer ev hayvanları ile arası iyidir. Yabancılara karşı mesafelidir. Sadece yeterince olgun çocuklara tavsiye edilir. Özellikle yaşlılarla araları iyidir. Irk salyalı olabilir.

Yaşam Ortamı

Fransız Bulldog'lar iklim aşırılıklarına karşı duyarlıdır. Aşırı ısı bu köpekte kalp krizine neden olabilir. Bu nedenle serin iklimleri tercih ederler. Apartman hayatı için uygundur.

Egzersiz İhtiyacı

Bu basık burunlu köpekler sıcak havada fazla egzersiz yaptırılmamalıdır. Zaten fazla egzersize gereksinim duymaz.

Bakımı

Çok az tüy bakımı yeterlidir. Düzenli fırçalama tüylerin sağlıklı ve temiz görünmesine yardımcı olacaktır.

Kökeni

Fransız Bulldog, İngiliz Bulldog'un minyatür versiyonu olarak İngiltere'de üretildi. 1860'larda Fransız köpek yetiştiricileri bu küçük köpeklerin bazılarını Fransa'ya ithal edip onları Fransız Terrieri ile çaprazladı. Fransız yürüyüş severler arasında bu köpekler çok tutunca Fransız Bulldog ismi kabul edildi. Showlar için ırk İngiltere'ye geri getirildiğinde İngilizler bulldog'un kendi kültürlerine ait bir sembol olduğunu öne sürerek büyük tepki göstermişlerdi.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 3
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 3
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 4


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Küçük
Yükseklik Erkekde 30 cm
Yükseklik Dişide 30 cm
Kilo Erkekde 9 - 13 Kg
Kilo Dişide 9 - 13 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek tabakalı, Düz, Yumuşak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Az tüy döker
Taşıdığı Renkler Kaplan desenli, Sarı, Beyaz ve Bu renklerin kombinasyonu.


Irk Özellikleri
Kişilik Aktif, Zeki, Atik, Dikkatli, Meraklı, İlgili, Uysal.
Kötü Huyları Aşırı salya, Horlama.
Yetenekli Olduğu Görevler Kucak köpeği
Yaşadığı iklim Her İklimde yaşayabilir
En uygun yaşam alanı Küçük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Göz ve Solunum problemleri, Gaz problemleri, Doğum güçlüğü.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Sportif olmayan
Diğer İsimleri Bouledogue Francais
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 9), KC (GB), UKC
Kökeni Fransa
Alıntı ile Cevapla
  #35 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:03
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Great Dane

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Great Dane


Danua, güçle asalet ve zerafetin birleştiği dev bir ırktır. Belirgin bir alın çıkıntısı ve iri burun delikleri ile uzun ve dar bir başa sahiptir. Boynu uzun, kavisli ve adalelidir. Ön bacakları yere dik basar. Adaleli baldırları ve kısa tırnaklı yuvarlak ayakları vardır. Danua'nın orta uzunlukta bir kuyruğu vardır. Gözleri zeki ve canlı ifadelidir ve genellikle koyu renkli ve yuvarlaktır. İyi gelişmiş beyaz dişleri makas ısırışı ile kapanır. Tüm Danuaların kısa, kalın, parlak ve vücuda yapışık bir derisi vardır. Renkleri çeşitlilik gösterir. Danua, açık kahve, çizgili, siyah, mavimsi gri, alacalı ve siyah beyaz olabilir. Siyah Danualar, parlak siyah tüylere ve koyu renk gözlere sahipken, siyah beyaz olanlar açık renk gözlere sahip olabilir.

Karakteri

Danua, kibar bir devdir. Mağrur, iyi huylu ve sevgi doludur. Çocuklara karşı sabırlıdır. Herkesi sever ve insanların çevresinde olmaktan hoşlanır. Fazla havlamaz ve sadece gerektiğinde saldırganlaşır. Kontrollü, sorumluluk sahibi ve güvenilirdir. Cesur ve sadık Danua iyi bir bekçi köpeğidir. Erken yaşta doğru sosyalleştirilerek saldırganlaşması önlenmelidir. Asla ailesini korumaya cesaretlendirilmemelidir. Erişkinliğe ulaştığı 3 yaşından sonra o gerektiğinde harekete geçmeye zaten hazır olacaktır. Dev cüssesi nedeniyle kontrol edilebildiği küçük yaşlarda erkenden dikkatle eğitilmelidir. Bu dev köpeğe insanlarla özellikle de çocuklara yaslanmaması gerektiği öğretilmelidir. Bazı Danualar köpeklere karşı saldırgandır. Yavruluğundan itibaren birlikte büyütülürse diğer hayvan ve köpeklere karşı töleranslı olacaktır. Bu ırkın eğitimi biraz güç olabilir.

Yaşam Ortamı

Danuaya yeterince egzersiz sağlandığı takdirde apartmanda da yaşayabilir.

Egzersiz İhtiyacı

Danua bol harekete gereksinim duyar ve günde en az bir kez uzun bir yürüyüş yapmalıdır.

Bakımı

Kısa tüylerin bakımı kolaydır. Sert bir fırçayla taranması yeterlidir. Böylesine büyük bir köpeğin yıkanması güç olabileceğinden günlük tüy bakımı ile yetinilmelidir. Tırnaklar kısa tutulmalıdır. Irk orta derecede tüy döker.

Kökeni

MÖ 36 yıllarında bazı Yunan paralarının üzerine resmedilmiş köpek, bugünün Danua'sına çok benzemektedir. Danua köpek dünyasının Apollosu olarak tanınır. MS 407'de Almanya, İspanya ve İtalya'nın bir kısmı, yanlarında mastif benzeri güçlü köpeklerini de getiren Asyalılarca işgal edildi. Özellikle Almanya'da ayı ve yaban domuzu avında kullanılarak hayranlık kazanan bu köpekler için seçici üretim başladı. Köpekler İrlanda Tazısı ile çaprazlandı. Amaç, bugün Danua olarak tanınan güzel, büyük ve zarif bir köpek yaratmaktı. İngilizce "Büyük Danimarkalı" anlamına gelen "Great Dane" olarak tanınsa da bu köpeklerin Danimarka ile ilgisi yoktur. Irk "Alman Mastifi" olarak da bilinir. İz sürme, bekçi köpekliği ve araba çekimi Danuna'nın yetenekleri arasındadır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 3
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 4
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 4
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 76 - 86 cm
Yükseklik Dişide 71 - 81 cm
Kilo Erkekde 54 - 72 Kg
Kilo Dişide 45 - 59 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek tabakalı, Yumuşak, Düz, Parlak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Açık Kahve, Çizgili, Siyah, Mavimsi Gri, Alacalı, Siyah - Beyaz.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Cesur, Sadık, Kibar, Mağrur, Güvenilir.
Kötü Huyları Erken yaşta doğru sosyalleştirilerek saldırganlaşması önlenmelidir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Büyük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça diplazisi, Mide dönmesi, Tümörler, Kalp hastalıkları, Kuyruk yaralanmaları, Wobbler Sendromu ( CVI ).
Yaşam Süresi 10 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri Deutsche Dogge, Danua
Bağlı Olduğu klüp AKC, UKC
Kökeni Almanya
Alıntı ile Cevapla
  #36 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:06
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Great Pyrenees

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Great Pyrenees

Büyük Pirene, Pirene Dağ Köpeği olarak da bilinir. Tam erişkinliğe ulaştığında güçlü ve iri bir hayvandır. Uzun ve sert dış kürkü ya düz ya da hafif dalgalıdır. İç kürk ise sık ve yumuşaktır. Suya dayanıklı kürkü sert iklimlerde dışarda yaşayabilmesine imkan tanır. Tamamen beyaz olmasının yanı sıra başında, sırt ve kuyruk sokumunda kahverengi sarı ya da gri lekeler olabilir. Siyah bir burnu, zeki ve anlamlı bir ifade ile kahverengi gözleri vardır. Büyük Pirene açık rengi dışında büyük bir kahverengi ayıya benzer. Vücudu dikdörtgen yani vücut uzunluğu omuz yüksekliğinden biraz daha uzun ve sırt çizgisi düzdür. Göğsü geniştir. Uca doğru sivrilen burun kısmını hafif kubbemsi kafatası tamamlar. Belirgin bir alın çıkıntısı yoktur. Orta büyüklükteki kulakları sarkıktır. Dudaklar sıkıdır. Dişler ya makas ısırışı ile ya da tam birbirinin üzerine gelecek şekilde kapanmalıdır. Büyük Pirene ön bacaklarında tek, arka bacaklarında çifte mahmuz taşır. Uzun ve tüylü kuyruğu sakinken ucu hafif yukarı kıvrık halde topuklara değecek şekilde aşağıda taşınır. Köpek heyecanlandığında sırtta çember olur.


Karakteri

Büyük Pirene ailesine sadık, insan ya da köpek yabancılara karşı mesafeli güçlü bir koruyucudur. Kışkırtılmadığında sakin; ama ciddidir. Sevdikleri ile oldukça kibar bir doğası vardır. Kendini feda edecek kadar ailesine bağlıdır. Bağımsız ve inatçı olduğundan kendinden emin olmayan bir sahibi kontrol altına almak isteyebilir. Büyük Pirene eğitiminde sabır şarttır. Erken yaşta bu büyük köpek çok iyi sosyalleştirilmelidir. Erkekler diğer hayvanlara karşı saldırgan olabilir. Büyük Pirene köpek haricinde diğer ev hayvanları ile arası iyidir ve genelde kedileri sever. 2 yaşından önce olgunlaşmaz. Bazıları tasmasız başıboş dolaşma eğiliminde olabilir. Biraz fazla havlama eğilimindedir ve sıcak havada salyalı olabilir.

Yaşam Ortamı

Bu köpek apartman hayatına uygun değildir. Bol alana gereksinim duyar; ancak aile hayatına da iyi adapte olur. Ev içinde oldukça hareketsizdir ve orta büyüklükteki bir bahçe yeterli olabilir. Pirene serin havayı tercih eder.

Egzersiz İhtiyacı

Pirene bol egzersize gereksinim duyar. Çok yoğun olmak zorunda değildir; ancak düzenli olmalıdır.

Bakımı

Düzenli fırçalama uzun ve sık kürkünü iyi durumda tutar. Tüy dökme mevsiminde ekstra bakım şarttır. Dış kürk düğümlenmez ama iç kürk bu mevsimde dikkatle taranarak düzenli tutulmalıdır. Sadece gerektiğinde yıkanmalıdır. Bu köpek yılda bir kez yoğun bir tüy dökümüne girer.

Kökeni

Pirene Dağ Köpeği Macar Kuvasz ve İtalyan Maremmano-Abruzzese'den türemiştir. Pirene, St. Bernard ve Newfoundland'in aristokrat akrabası olarak görülür. Fransa'da koyun ve şatoların korunmasında güçlü bir tarihe sahiptir. Irk çok daha önceleri Sibirya ya da Asya'da geliştirilse de MÖ 1800'lerde Avrupa'da Pirene Dağ Köpeğine çok benzeyen köpek kalıntıları bulunmuştur. Avrupa'ya yerleştikten sonra Pirene, Fransız aristokrasisi tarafından şato bekçisi olarak seçildiğinde Orta Çağ'a kadar dağlarda kullanılmaya devam edilmiştir. 17. yüzyılın sonlarına gelindiğinde Fransız asilzadeleri birer tane almak için yarışmaya başlamışlardır. Sık kürkü ve dikenli tasması ile silahlanmış olarak Pirene Dağ Köpeği koyun sürülerini kurt ve ayılara karşı savunmuştur. Dağlarda yaşamaya alışık olmasına rağmen bu çok yönlü köpek çığ altında kalanları kurtarmak, araba çekmek, sırt çantası taşıyıcısı ve aile ve mülk koruyucusu olarak kullanılmıştır. Geçmiş tarihlerde karakteri çok daha az uysal olsa da artık güvenilir bir aile köpeğidir. Büyük Pirene, Newfoundland'ın üretiminde kullanılan köpeklerden biridir. AKC ırkı 1933'de tanımıştır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 2
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 2
Koruma özelliği 4
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 2


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 69 - 81 cm
Yükseklik Dişide 63 - 74 cm
Kilo Erkekde 45 Kg
Kilo Dişide 38 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Uzun tüylü
Tüy Yapısı Çift katmanlı, Suya dayanıklı, Sert dış kürkü, Düz yada Hafif dalgalı, İç kürkü, Sık, Yumuşak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Çok tüy döker
Taşıdığı Renkler Beyaz, Baş, Sırt, Kuyruk sokumunda Kahverengi, Sarı, Gri lekeler olabilir.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Kışkırtılmadığında Sakin, Ciddi, Sevdiklerine oldukça kibar, Sadık, Kendini feda edecek kadar ailesine bağlı, Bağımsızlığına düşkün, İnatçı.
Kötü Huyları Fazla havlama eğilimi, Sıcak havada aşırı salyalı olabilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Koruma
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça diplazisi, Mide dönmesi, Kalp hastalıkları, Sıcak havalarda deri problemleri.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri Chien des Pyrénées, Pyrenean Mountain Dog, Chien de Montagne des Pyrenees
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 2), KC (GB), UKC
Kökeni Fransa
Alıntı ile Cevapla
  #37 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:07
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Mastiff

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Mastiff


Eski İngiliz Mastiff'i, bilinen en ağır ırklardan biridir. Erkekler 90 kg'ın üzerine çıkabilir. Sağlam yapılı, kaslı ve son derece kuvvetlidir. Kafatası kare şeklinde, burnu kısadır.

Genel rengi ne olusa olsun gözlerin çevresinde ve burunda siyah renkli maske bulunur. Gözleri küçük, yuvarlak ve açık kahverengidir. Küçük üçgen şeklindeki düşük olan kulaklar koyu renklidir.

Dişleri, makas kapanışı veya hafifçe alt dişler ileride olacak şekilde kapanır. Kuyruğu giderek daralan yapıdadır, uzunluğu diz eklemi hizasına gelecek kadardır. Kısa tüylü kürkü altın sarısı, açık kahverengi, sarımsı kahverengi, açık kahve üzerine koyu kahverengi bantlı, gümüş, kaplan veya kayısı rengi olabilir.

Karakter

Kökeninde güçlü koruma ve dövüş köpeği olarak çok değerli bir ırk olmasına rağmen günümüz Mastiff'i nazik kendine güveni yüksek, sabırlı ve dikkatli bir köpektir. Zeki ve ağırbaşlıdır. Nadiren havlar, fakat bölgesini ve ailesini koruma içgüdüsü son derece gelişmiştir. Boyutları nedeniyle çok küçük çocuklar için tehlikeli olsa da normalde aşırı sakin, sevecen ve sabırlı yapısıyla çocuklar için çok uygun bir ırktır. Sabırlı bir eğitime çok iyi yanıt verir. Bir Mastiff'e asla el kaldırılmamalıdır. Doğuştan bir bekçi köpeğidir, sahibi kabul etmedikçe bölgeye yabancıları sokmaz, fakat tavrı saldırmaktan çok sınırda tutmak yönündedir. Koruma eğitimi verilmesine gerek yoktur. Diğer köpeklerle kavga etme eğilimi olduğundan, bir Mastiff yavrusunun sosyalleştirilmesi oldukça önemlidir. Mastiff, aşırı salyalı, horlayan ve hırıltılı soluk alan bir ırktır.

Yaşam Ortamı

Yeterli derecede egzersiz yaptırıldığında apartman dairesinde bakılabilir. Ev içinde fazla hareketli değildir. Mastiff için küçük bir bahçe olması yeterlidir.

Egzersiz İhtiyacı

Mastiffler tembel olarak bilinir. Ancak düzenli egzersiz yaptırıldığında daha formda ve mutlu olur. Halka açık alanlarda daima tasmayla dolaştırılmalıdır.

Bakımı

Kısa ve düz tüylerden oluşan kürkünün bakımı kolaydır. Sık dişli bir tarakla fırçalanması ve ardından bir parça süet ile silinmesi parlak bir görünüm alması için yeterlidir. Gerektikçe banyo veya kuru şampuan yapılabilir. Orta derecede tüy döken bir ırktır.

Kökeni

Roma İmparatorluğunun istilası döneminden beri Britanya'da bulunan bir ırktır. Eski İngiliz Mastiffi muhtemelen adaya MÖ 6. yy.da Finikeli tacirler tarafından getirilen Tibetan Mastiff'ten köken almaktadır. O dönemden beri Mastiff Romalılar tarafından gladyatör dövüşlerinde, boğa, ayı ve köpek dövüşlerinde, koyunların korunmasında, her türlü koruma ve bekçilik görevlerinde kullanılmıştır. 18. yy.da Mastiff şu deyişle tarif edilmiştir : "Bir kediye kıyasla aslan ne ise, bir köpekle kıyaslandığında Mastiff odur."


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 3
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 4
Koruma özelliği 4
Egzersiz ihtiyacı 1
Oyunculuk 2


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 76 cm
Yükseklik Dişide 69 cm
Kilo Erkekde 72 Kg
Kilo Dişide 68 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek tabakalı, Düz, Parlak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur, Gerektiğinde yıkanabilir, Kuru şampuan uygulanabilir, Süet ile silinerek tüy parlaklığı sağlanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Altın Sarısı, Açık kahverengi, Sarımsı kahverengi, Açık kahverengi üzerine koyu Kahverengi bantlı, Gümüş, Kaplan, Kayısı rengi.


Irk Özellikleri
Kişilik Aşırı oyuncu, Cesur, Sakin, Sabırlı, Uysal.
Kötü Huyları Aşırı salya, Horlama.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Koruma
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça çıkığı, Sindirim sistemi problemleri, Doğmasal Kalp Hastalıkları (CHD), Cardiomyopati, Mide dönmesi, Ektropion, PPM, Vajinal Hiperplazi, Dirsek çıkığı, Progressif Retinal Atrofi ( PRA ).
Yaşam Süresi 8 - 10 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri English Mastiff
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 2), KC(GB), UKC
Kökeni İngiltere
Alıntı ile Cevapla
  #38 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:09
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Pug

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Pug


Pug kare, tıknaz ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kısa ve yumuşak kürkü kayısı rengimsi sarı, sütlü kahve ve siyah olabilir. Yüzü ve kulakları her zaman siyahtır. Kulakların bulldog gibi yarı dik ve uçları kırık olması tercih edilir. Yanaklardaki benler güzellik noktaları olarak görülür. Gözler belirgin, ifade dolu koyu renkli ve parlaktır. Dişler çok hafif alt çene üst çenenin üzerine gelecek şekilde kapanır. Sırt kısa ve sırt çizgisi yere paralel ve düzdür. Kuyruk sırtta çember halinde taşınır. Makbul olan çifte sarmal olmasıdır. Bacaklar düz ve güçlüdür. Bu da onlara sanki yuvarlanırmış gibi ırka has neşeli bir görünüm sağlar.

Karakteri

Pug, küçük pakette büyük köpek olarak bilinir. Mutlu, hareketli ve sadık köpeklerdir. Oyun oynamayı dolayısıyla da yaramazlık yapmayı severler. Biraz inatçıdırlar. Çok zeki olsalar da tekrar içeren eğitim rutinlerinden çabuk sıkılırlar. Pug ses tonunuza karşı duyarlı olduğundan sert cezalara gerek yoktur. Bu köpek ya çok heyecanlı ya da donuk karakterli olabilir. İyi bir bekçi köpeğidir; ancak gereksiz havlamaz. Pug diğer köpekler ve ev hayvanları ile iyi geçinir. Çocuklar ve eve gelen ziyaretçilerle de arası iyidir. Çok fazla ilgi istediğinden kıskanç olabilir.

Yaşam Ortamı

Pug apartman için uygun bir köpektir. Ev içinde pek hareketli değildir ve bahçesiz bir evde de yaşayabilir. Aşırı sıcağa ve soğuğa dayanamaz.

Egzersiz İhtiyacı

Pug kısa ve düz bacaklı güçlü köpeklerdendir. Enerjik oyunlardan hoşlanır ve sağlığını koruması için düzenli egzersize gereksinim duyar. Yine de aşırıya kaçılmamalıdır.

Bakımı

Düz ve kısa tüylerin bakımı kolaydır. Düzenli olarak taranması yeterlidir. Sadece gerektiğinde yıkanmalıdır. Banyodan sonra üşütmesine izin verilmemelidir. Yüzündeki kırışıklıklar düzenli olarak temizlenmelidir. Bu ırk mevsimsel olarak çok tüy döker.

Kökeni

En eski ırklardan biri olarak Pug'ın MÖ 400 yılında Asya'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Gerçek orjiini hakkında ise tartışma devam etmektedir. Bazı uzmanlar Hollandalı tacirlerce Uzak Doğu'nun ovalık alanlarından getirildiğine inanmaktadır. Kısa tüylü Pekingese'den gelmesi de mümkün görünürken başka bir teoriye göre küçük bulldogların soyundan gelmektedir. Ancak başka bir inanışa göre nadir Fransız Mastifi Dogue de Bordeaux'nun minyatürü olduğu da düşünülmektedir. Pug, çeşitli çalışmalarında onu da kullandığı sanatçı Hogarth'ın en sevdigi arkadaşıydı. 16. yüzyıldan itibaren Avrupa'daki sarayların moda nesnesi oluverdi ve popülaritesi Viktorya çağına kadar sürdü. Tibet manastırlarında pet olarak beslendi ve oradan da Japonya'ya götürüldü. Pug ardından Avrupa'ya geldi ve Hollanda parlamentosunun resmi köpeği oldu. Bir Pug 1572 Hermingny'de Prens William'ı yaklaşan bir suikasta karşı uyarmıştı. Napoleon'nun karısı Josephine hapisteyken Pug'ının tasmasının içinde kocasına gizli mektuplar gönderiyordu. İngilizler 1860'da Çin İmperyal Saray'ını ele geçirdiklerinde birkaç Pekingese ve Pug'ı da İngiltere'ye getirdiler. AKC ırkı 1885 'de kabul etti ve ırk popüler bir eşlik köpeği haline geldi. Pug bugün bekçi köpeği ve küçük numaralar öğrenmek konusunda yetenekli olduğunu kanıtlamıştır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 4
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 4
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 1
Egzersiz ihtiyacı 1
Oyunculuk 5


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Küçük
Yükseklik Erkekde 30 - 36 cm
Yükseklik Dişide 25 - 30 cm
Kilo Erkekde 6 - 9 Kg
Kilo Dişide 6 - 8 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek tabakalı, Düz, Parlak, Sık, Yumuşak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde kuru şampuan uygulanabilir. Göz kenarları, Kulaklar düzenli temizlenmelidir.
Tüy Dökümü Çok tüy döker
Taşıdığı Renkler Sarı, Sütlü kahve, Siyah.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Zeki, Hareketli, Sadık, İnatçı.
Kötü Huyları Kıskançlık.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Kucak köpeği.
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Küçük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Soğuk ve sıcağa duyarlılık, Solunum problemleri, Doğum problemleri, Göz problemleri, Diz kapağı çıkığı, Deri problemleri, Epilepsi.
Yaşam Süresi 12 - 15 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Oyuncak
Diğer İsimleri Carlin, Mops
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 9), KC(GB), UKC
Kökeni Çin
Alıntı ile Cevapla
  #39 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:11
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Saint Bernard

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Saint Bernard


Saint Bernard, güçlü görünümlü başı ile çok büyük, sağlam ve adaleli bir köpektir. Ağırlığı büyüklüğü ile orantılı olduğu sürece ne kadar yüksek olursa o kadar çok tercih edilir. İki tüy tipi vardır, kısa ve uzun. İki tüy tipi de sık ve beyaz üzerine ten rengi, kızıl, kaplan desenli ve siyah (bunların kombinasyonları ile) olabilir. Yüz ve kulaklar genellikle siyah renkle gölgelenmiştir ve bu ona zeki ve nazik bir ifade verir. Uzun tüylü St.Bernard'larda tüyler sadece biraz daha uzundur ve kuyruk ve baldırlarda hafif tüylenme vardır. Ayakları kar ve buzda sağlam basmasını sağlayacak şekilde güçlü, kavisli ve büyüktür. Koku alma duyuları çok gelişmiştir ve çığ ve gelen fırtınaya karşı altıncı hissi var gibidir.

Karakteri

Oldukça nazik, arkadaş canlısı ve çocuklara karşı töleranslıdır. Saint Bernard yavaş hareket eden, sabırlı ve itaatkar bir köpektir. Dev ırk olduğundan erken yaşta diğer insanlarla çok iyi sosyalleştirilmelidir. Eğitim de yine köpek henüz küçük ve kontrol edilebilir büyüklükte iken başlamalı ve tutarlı ve pozitif bir metod kullanılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bu boyutlarda dik kafalı hatta saldırgan bir köpek büyük problemler yaratabilir. Saint Bernard iyi bir bekçi köpeğidir. Sadece büyüklüğü bile caydırıcı bir etken olarak kabul edilebilir. Yemek yedikten ve su içtikten sonra salya problemleri olabilir.

Yaşam Ortamı

Saint Bernard yeterince egzersiz imkanı sağlandığında bir apartman dairesinde de yaşayabilir. Ev içinde fazla hareketli değildir. Küçük bir bahçe de ihtiyacını görür. Dışarda da yaşayabilmesine rağmen ailesi ile olmayı tercih edecektir. Sıcak iklime karşı toleransı oldukça düşüktür.

Egzersiz İhtiyacı

Günlük uzun bir yürüyüş Saint Bernard'ı zinde tutacaktır. Yavrular kemikleri erişkin güçlerine ulaşıncaya kadar fazla egzersiz yaptırılmamalıdır. Bu da 1,5-2 yaşını bulabilir. Kısa yürüyüşler ve hafif oyun seansları yavruların egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır.

Bakımı

İki tüy tipinin bakımı da kolaydır. Bir fırça ile düzenli taranması ve gerekirse kuru şampuanlama yapılması yeterlidir. Normal şampuanlar kürkün suya dayanıklılığını sağlayan yağ tabakasını alacağından hafif bir ürün kullanılmalıdır. Bu ırk sürekli olarak az da olsa tüy döker ve bahar ayları ile son baharda bu döküş artar.

Kökeni

Çok eski bir ırktır. İspanya ve İsviçre arasındaki zorlu Alp geçidinde yolculara sığınak sağlamak amacıyla kurulan manastırda St Bernard de Menthon tarafından MS 980 yılında üretilmeye başlanmıştır. Tibetan mastifinden türemiştir ve bundan dolayı 1000 yılları civarında Romalılarca Alplere getirilen köpeklerden üretildiği düşünülmektedir. Muhtemelen keşişler köpeklerini Danua ve Pirene Dağ Köpekleri ile çiftleştirmişlerdir. Kurtarma köpeği olarak kullanımları ve popüleriteleri 17. yüzyılda başlamıştır. Saint Bernard manastır yakınlarında geçitte çığ ve kurtarma köpeği olarak kullanılmıştır. Bu köpekler kayıp ya da yaralı yolcuları bulur ve sıcaklık vermek için yüzlerini yalayıp yanlarına yatardı. Ardından guruptan bir köpek manastıra koşarak yardım getirirdi. Saint Bernard'ın koku alma yetisi o kadar güçlüdür ki metrelerce kar altındaki bir kişinin yerini tespit edebilir. Irk ayrıca fırtına ve çığ tehlikesini de önceden hissedebilmesiyle ünlüdür. Uzun tüylüler genelde tüyleri buz tuttuğundan iş köpeği olarak kullanılmaz.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 4
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 4
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 5


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 69 cm
Yükseklik Dişide 63 cm
Kilo Erkekde 50 - 81 Kg
Kilo Dişide 50 - 81 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Düz, Hafif dalgalı, Parlak, Sık, Yumuşak.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde kuru şampuan uygulanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Beyaz, Ten rengi, Kızıl, Siyah kombinasyonlarında kaplan desenli.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Nazik, Arkadaş canlısı, Sevgi dolu, Sabırlı.
Kötü Huyları Salyalı olabilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Arama, Bekçi, İz sürücü, Kurtarma.
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Wobbler sendromu, Kalp rahatsızlıkları, Deri problemleri, Kalça displazisi, Ektropion, Entropion, Distichiasis, Mide dönmesi, Osteosarcom.
Yaşam Süresi 8 - 10 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri St. Bernhardshund
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 2), KC (GB), UKC
Kökeni İsviçre
Alıntı ile Cevapla
  #40 (permalink)  
Alt 16.02.07, 19:12
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

American Eskimo
bu ne biçm bi köpektir ya
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
pug mops özellikleri mops özellikleri cane corso salya cane corsa özellikleri cane corso kalça çıkığı





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006