KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #11 (permalink)  
Alt 12.02.07, 09:35
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart American PittBull Terrier

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
American PittBull Terrier

Kaslı yapısı ile sanki devamlı olarak etrafına atraksiyon içindeymiş gibi görünür. Tuğla şeklinde kafası, güçlü çeneleri ilginç-kolay tanınan alın yapısı ve boynu vardır. Derin ve geniş bir göğüs yapısına sahiptir ve boyun ile uyum içindedir. Tıknaz, bodur, çevik ve çok güçlüdür. Kulakları genel olarak kestirilir. Kuyruğu da yine kesilmiş olabilir. Gözlerin etrafı değişik renklerde olabilir. Vücudun geneli de çeşitli renklerde olabilmekte ve kabul edilmektedir. Kuyruğu ucuna doğru iyice incelen formdadır. Kısa, kalın ve parlak bir tüy yapısı vardır.




Karakteri

Kurnaz gülüşü, kararlı bakışları ve kendine güvenen bir duruşu vardır. Aslında bu özellikleri ile çoğu insan için heyecan ve bazen vahşeti akla getirmektedir. Fakat bu düşünceler insanlar için pek geçerli değildir. Daha çok diğer köpekler ve hayvanlara karşıdır. Bu da eğer saldırganlık yönünde eğitim verilmezse pek görülmez. Yine bilinenin aksine iyi karakterli, komik, aşırı derecede sadık ve tam bir aile köpeğidir. Hem yetişkinler, hem de çocuklarla arası çok iyidir. Yumuşak başlılık ve sabırlılık konusunda eğitim almış gibidir. Cesur, akıllı ve dayanıklıdır. Sahibi ve onun eşyalarını aşırı derecede koruma içgüdüsü vardır. Bunun için düşmanlarını parçalayabilir. İnatçı ve dik kafalı olabilmektedir ve bu yüzden zamanında iyi eğitilmelidir. Dominant karakterli olduğu için diğer kedi ve köpeklere karşı tahammülsüz olabilmektedir. Çoğu durumda onlara karşı arkadaşçadır. Fakat yine de birlikte bakımı önerilmemektedir. Aile içinde çocuklarla arası iyidir. Ağrıya karşı çok dayanıklı olduklarından onlarla oyun oynarken çok mutlu olurlar ve sanki bir çocuk gibi davranırlar. Aileden olmayan çocuk veya diğer hayvanlarla yalnız bırakılmamalıdır. Genellikle dövüş köpeğidir ve kavga sırasında diğer hayvanların boynuna saldırır. Eğer iyi eğitilirse çok iyi bir bekçi ve beraber yaşanacak refakatçi köpeği olur.

Yaşam Ortamı

Yeterli dolaştırılabilirse apartman yaşamı için uygundur. Kapalı ortamlarda çok aktif olduğu için bahçeli bir ev tercih sebebidir. Kısa tüylü bir ırk olduğu için soğuğu pek sevmez.

Egzersiz İhtiyacı

Düzenli olarak yeterli derecede egsersiz yaptırılmalıdır. Fakat diğer hayvanların ve insanların içinde tasmasız gezdirilmemelidir.

Bakımı

Kısa ve düzgün bir tüy yapısına sahip olduğu için bakımı kolaydır. Tel bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır. Çok sık yıkanmaya ihtiyaç göstermezler.

Kökeni

Bull ve Terrier ırklarından türetilmiştir. Dayanıklılık ve azim konusunda köpekler içinde haklı bir yere sahiptir. Bazı araştırıcılar köpeğin eskiden Bulldog' tan köken aldığını savunmaktadırlar. Eski yazılı kaynaklar ve figürler de bunu doğrular niteliktedir. Oradaki figürlerde köpeğin bugünkü görünümünde olduğu ve o zaman da dövüş için kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bugün, bilhassa ABD' de bu köpeğin dövüş için eğitimine yasak getirilmeye çalışılmaktadır. Medya da bu konuda yayınlarını devam ettirmektedir. Daha da ileri giderek tamamen yasak getirmeye veya en azından izole bir vaziyette yaşamaları istenmektedir. Avrupa, hatta tüm dünyadan bu konuda şikayetler yükselmektedir. İşin ilginç tarafı Pitt Bull bu kadar şikayet edilen bir köpek olmasına rağmen aslında birçok yeteneği olan bir ırktır. Avcılık (bilhassa kemirgenler-fare), koruma, polis köpeği, iş ve çoban köpeği olarak dahi kullanılabilmektedir.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 2
Başka petlerle geçinme 2
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 1
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 4
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 46 - 56 cm
Yükseklik Dişide 46 - 56 cm
Kilo Erkekde 14 - 35 Kg
Kilo Dişide 14 - 35 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek katlı, Düz, Kalın, Parlak.
Fırçalanma İhtiyacı 2 haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Az tüy döker
Taşıdığı Renkler Tüm renklerde olabilir.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant, Kurnaz, Sadık, Cesur, Akıllı, Dayanıklı.
Kötü Huyları İnatçılık, Dik kafalı, Agresif.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Koruma
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça Dysplasisi, Katarakt.
Yaşam Süresi 12 - 13 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Terrier
Diğer İsimleri Pit Bull Terrier, Amerikan Pit Bull.
Bağlı Olduğu klüp UKC (United Kennel Club), NKC (National Kennel Club), ADBA (The American Dog Breeders Association Inc.), CKC (Continental Kennel Club), APBR (The American Pit Bull Registry), APRI (American Pet Registry Inc.), OREBA (Old Red English Bulldogges Association & Registry)
Kökeni Amerika
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #12 (permalink)  
Alt 12.02.07, 09:36
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart American Staffordshire Terrier

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
American Staffordshire Terrier


Amerikan Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde kesiktir ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.

AKC tarafından "Amerikan Staffordshire Terrier" olarak sınıflandırılan bu ırk, UKC tarafından "Amerikan Pit Bull Terrier" olarak sınıflandırılır.



Karakteri

Amerikan Staffordshire kavgacı Pit Bull Terrier ile asla karıştırılmamalıdır. Provoke edildiğinde cesur ve ısrarcı bir dövüşçü olsa da ve bu içgüdüsünün sıkı, müşfik bir eğitimle bastırılması gerekse de, onun insanlara karşı temel mizacı yumuşak huyluluk ve sevecenliktir. Amerikan Staffordshire Terrier iyi huylu, eğlenceli, aşırı sadık ve ilgili bir aile köpeğidir. Büyüklerle de çocuklarla da çok iyi anlaşır. Hemen her zaman itaatkardır, sahibini mutlu etmekten başka bir şey istemez. Çok cesur ve zeki bir bekçi köpeğidir, hayat doludur. Sahipleri ve bölgesi için aşırı korumacıdır, onların uğruna düşmanıyla ölene dek savaşır. Bu ırk acıya karşı çok toleranslıdır. Gençken iyice sosyalleştirilmelidir aksi halde saldırgan olabilir. Diğer köpeklerle bir arada olduğunda mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Bu köpekleri ev hayatı için terbiye etmek biraz zor olabilir. Bekçilik konusunda inanılmaz başarılar gösteren bu köpekler, aynı zamanda arkadaş köpek olarak da itibar görür. Düzgün eğitildiği takdirde, çok iyi bir köpek olur.

Egzersiz İhtiyacı

Amerikan Pit Bull Terrierleri düzenli olarak çok egzersize ihtiyaç duyarlar, ama diğer köpeklerle kavga etmesini önlemek için kalabalık ortamlarda dikkatli olunmalıdır.

Yaşam Ortamı

Amerikan Staffordshire Terrier bir apartman dairesinde yeterince egzersiz yaptırıldığı sürece rahatça yaşayabilir. İç mekanlarda çok hareketli olduğu için yeterli egzersizle bahçeye gereksinim duymaz. Ilıman iklimleri sever.

Bakımı

Düz ve kısa tüylü kürkü kolayca taranır. Sert ve sık kıllı bir fırçayla düzenli olarak taranmalıdır. Bu ırk diğer köpekler gibi yılda 2 kez tüy değiştirir.

Kökeni

19. yüzyılda, İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesi sonucu kaslı, aktif ve dövüşçü Amerikan Staffordshire Bullterrier ortaya çıkarılmıştır. Amerika'ya getirilince Amerikalı üreticiler tarafından bu ırk tercih edildi ve hem ağırlığını arttırdılar hem de kafasını güçlendirdiler. Artık ayrı bir ırk olarak tanınan Amerikan Staffordshire, İngiliz akrabası olan Amerikan Bullterrier'den daha cüsseli ve daha ağırdır. 1900'de köpeklerin dövüştürülmesi Amerika'da yasaklandıktan sonra, bu köpeklerden iki nesil geliştirildi. Amerikan Staffordshire şov amaçlı üretildi, Amerikan Pit Bull Terrier ise yasal olmayan köpek dövüşlerinde başarı sağlamak için saldırgan bir mizaçla yetiştirildi. Artık günümüzde ikisi ayrı ırklar olarak tanınıyorlar. Amerikan Staffordshire'nin yetenekleri arasında bekçilik, koruma, ve çeviklik sayılabilir.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 1
Başka petlerle geçinme 1
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 1
İtaat seviyesi 5
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Orta
Yükseklik Erkekde 43 - 48 cm
Yükseklik Dişide 41 - 46 cm
Kilo Erkekde 25 - 30 Kg
Kilo Dişide 25 - 30 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Tek katlı, Düz, Kalın, Parlak.
Fırçalanma İhtiyacı 2 haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Az tüy döker
Taşıdığı Renkler Kızıl - Krem, Gri - Krem, Siyah - Beyaz gibi her renkte olabilir.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant, İyi huylu, Eğlenceli, Sadık, İlgili, İtaatkar ve sahibini mutlu etmekten hoşlanır, Cesur, Zeki, Enerjik, Korumacı, Acıya karşı çok toleranslıdır.
Kötü Huyları Sosyalleştirilmezse saldırgan olabilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Koruma
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Büyük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça Dysplasisi, Katarakt.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Terrier
Diğer İsimleri -
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 3), KC (GB), UKC
Kökeni Amerika
Alıntı ile Cevapla
  #13 (permalink)  
Alt 12.02.07, 09:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Golden Retriever

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Golden Retriever


Golden Retriever, kremden altın rengine kadar değişebilen kürküyle güzel ve sağlam yapılı bir köpektir. Dış tüyler su geçirmez, iç tüyler ise sıktır. Kafa, uca doğru incelen, ama yine de geniş ve güçlü görünen ağız kısmı ile iridir. Dişleri makas ısırışı ile kapanır ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır. Burun siyahtır. Gözler koyu renk, göz kenarları ile kahverengidir. Kulaklar orta büyüklükte ve düşüktür. Boyun ve baldırlar adaleli, göğüs geniştir. Kuyruk uzun ve düzdür ve genellikle kıvrık tutulmaz.




Karakteri

Goldenlar sevgi dolu, uslu ve zeki köpeklerdir. Kolaylıkla eğitilirler ve çocuklarla iken güvenilir ve naziktirler. Sadık, kendine güvenen, tatlı ve sahibini memnun etmeye hevesli bir ırktır. Aktif, güvenilir ve mükemmel bir aile köpeğidir. Golden Retriever itaat etmeye hazır yapısı nedeniyle itaat eğitimi onlarla çok keyifli geçer. Diğer hayvanlar dahil herkesle dost canlısı olduğundan ondan koruma görevi beklenmemelidir. Saldırganlık göstermemelerine rağmen Golden'lar gelen yabancıya havlayarak haber vererek iyi bekçilik edebilirler. İtaat yarışmalarında büyük başarı kazanmıştır. İnsandan izole edildiğinde ya da uzun süre sevdiklerinden uzak tutulduğunda yaramazlık yapmaya başlar. Çok hareketli ve ilgi isteyen köpeklerdir. İz sürme, vurulan avı geri getirme, narkotik köpeği, itaat yarışmaları yeteneklerininden sadece bir kaçıdır. Bu köpekler yüzmeye bayılırlar.

Yaşam Ortamı

Bu ırk yeterli egzersiz sağlandığında apartmanda yaşayabilir.

Egzersiz İhtiyacı

Golden Retriever günlük egzersize ihtiyaç duyar. Çoğunlukla top ya da sopa getir oyunu oynayacağından egzersizi nispeten kolaydır. Kolay kilo aldığından diyetine dikkat edilmelidir.

Bakımı

Bu düz ve çifte tüylü ırkın tüy bakımı kolaydır. Alt tüylere de dikkat ederek günlük tarama genel bakımı sağlayacaktır. Mevsim değişimlerinde orta derecede tüy döker.

Kökeni

Golden Retriever ilk defa muhtemelen sarı düz tüylü Retriver, kısa tüylü Tweed Su Spanieli, diğer spanieller ve hatta Newfoundland çaprazlanarak İngiliz Adalarında üretilmiştir. Aslında ırk showlara başlarda "Altın Düz Tüylü" (Golden Flat-Coated) adıyla çıkarılıyordu. Golden dünyanın en popüler aile köpeklerinden biridir. Dünya üzerindeki en iyi itaat yarışmaları birincilerinin çoğu Golden Retrieverlardır. Golden, karada ve suda iyi bir kuş avcısıdır. Mükemmel burnu sadece avını değil narkotik departmanı için uyuşturucu bulunmasında da kullanılır. İnsanı memnun etmeye eğilimi ve öğrenmeye açıklığı, bu ırka hastalar için terapi ve körler için rehber köpeklikte de büyük başarı kazandırmaktadır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 5
Başka petlerle geçinme 5
Çocuklarla anlaşma 5
Yabancılara davranış 4
İtaat seviyesi 5
Eğitilebilirlik 5
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 5
Oyunculuk 5


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 56 - 61 cm
Yükseklik Dişide 51 - 56 cm
Kilo Erkekde 27 - 36 Kg
Kilo Dişide 25 - 32 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Uzun tüylü
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Sık, Hafif Dalgalı, Yumuşak, Su geçirmez.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Krem, Altın


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Sevgi dolu, Zeki, Güvenilir, Nazik, Sadık, Kendine güvenen, Sahibini memnun etmeye hevesli, Aktif, Yüzmeyi sever.
Kötü Huyları -
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, İz sürücü, Polis.
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Orta Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça displazisi, Kongenital kalp hastalıkları, Kongenital göz hastalıkları, Deri alerjileri.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Sportif
Diğer İsimleri Yellow Retriever, Russian Retriever
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 8), KC (GB), UKC
Kökeni İngiltere
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #14 (permalink)  
Alt 12.02.07, 09:39
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Labrador Retriever

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Labrador Retriever


Labrador Retriever sadece sarı, siyah ve çikolata kahverengisi olabilen kısa ve düz su geçirmeyen kürkü ile güçlü, dayanıklı ve hafif dikdörtgen bir köpektir. Geniş bir kafası, güçlü burnu, makas ısırışı ile kapanan dişleri ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır. Gözler zeki ifadeli ve kestane ya da ela rengi olabilir. Orta büyüklükteki kulakları sarkıktır. Samur benzeri kuyruğu güçlü ve uca doğru incelir. Güçlü bir kemik yapısına sahiptir. Perdeli ayakları onu iyi bir yüzücü yapar.




Karakteri

Labrador Retriever, duygusal ve sabırlı bir köpektir. Oldukça zeki, sadık, itaat etmeye hevesli ve hareketlidir. Özellikle de suda oynama bayılır. Çocuklara karşı olmak üzere mükemmel bir karakteri vardır. İnsanlarla olmayı çok sever ve ailesinin parçası olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır. Yavruyken çok iyi sosyalleştirilmezse yabancılarla bazıları mesafeli olabilir. Bu köpekler bekçi köpekliği yapabilir; ama her ne kadar bazılarının koruma yaptığı bilinse de koruma köpeği değildir. Kendi başlarına çok bırakılırlarsa eşyalara zarar verici olabilirler. Labrador'a çok güçlü bir boynu olduğu için erken yaşta tasmasını çekmeden yürümesi öğretilmelidir. Yarışma kanından gelenler av kanından gelenlerden genellikle daha ağır ve uysaldır. Av kanından gelenler daha enerjik ve hareketli olabilir. En iyi eşlik köpekleri genellikle bu iki kanın karışımıdır. Bu ırk oldukça popülerdir. Labrador, Golden Retriever'dan biraz daha dominant ve bağımsızdır. Av, iz sürme, vurulan avı geri getirmek, bekçi köpekliği, narkotik, körler ve sakatlar için rehber köpek, arama & kurtarma, agility ve itaat yarışmalarında başarılıdır.

Yaşam Ortamı

Labrador Retriever yeterli egzersiz imkanı tanındığında apartman hayatına da adapte olabilir. Yine de orta büyüklükte bir bahçeye ihtiyacı vardır.

Egzersiz İhtiyacı

Labrador Retriever çalışmayı seven enerjik bir köpektir. Bol egzersize gereksinimi vardır. Labrador obur olabilir bu nedenle diyetine ve egzersiz düzeyine dikkat edilmelidir.

Bakımı

Kısa çifte kürkünün bakımı kolaydır. Düzenli fırçalama yeterli olacaktır. Orta derecede tüy döker.

Kökeni

Bir zamanlar "St John Köpeği" diye bilinen Labrador Retriever en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland'da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. 1800'lü yıllarda Labrador'dan Ingiltere'ye getirilen köpeklerin vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi. Kibar ve sevgi dolu karakteri nedeniyle en iyi aile köpeklerinden biridir. Eğitilebilirliği yüksek Labrador, uyuşturucu bulma, sakatlara rehberlik etme ve itaat yarışmalarında oldukça başarılıdır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 4
Başka petlerle geçinme 5
Çocuklarla anlaşma 5
Yabancılara davranış 5
İtaat seviyesi 4
Eğitilebilirlik 5
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 5
Oyunculuk 5


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 56 - 61 cm
Yükseklik Dişide 53 - 58 cm
Kilo Erkekde 27 - 34 Kg
Kilo Dişide 25 - 32 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Düz, Su geçirmez.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Sarı, Siyah, Çikolata Kahverengisi.


Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Duygusal, Sabırlı, Zeki, Sadık, İtaatkar, Hareketli, Suda oynamayı, Yüzmeyi sever.
Kötü Huyları -
Yetenekli Olduğu Görevler Arama, Bekçi, Kurtarma, Polis.
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça ve Dirsek displazisi, Prograsiv Retinal Atrophy.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Sportif
Diğer İsimleri -
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 8), KC (GB), UKC
Kökeni Kanada
Alıntı ile Cevapla
  #15 (permalink)  
Alt 12.02.07, 09:40
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart German Shepherd Dog

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
German Shepherd Dog


Alman Çoban Köpeği, Alsatian diye de tanınır. Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir. Pas rengi ve kahve rengi ile siyah ya da tamamen siyah olabilir. Burun her zaman siyahtır. Hafif fakat güçlü bir kemik yapısıyla sağlam, adeleli ve hafif dikdörtgen bir vücut yapısı vardır. Başı vücudu ile orantılı olmalıdır. Hafif konveks bir alnı vardır. Güçlü makas ısırışı ile kapanan dişleri, vücutla birleşen yeri geniş ve uca doğru sivrileşen dik ve öne bakan kulakları vardır (Altı aydan küçük yavrularda hafif öne kıvrık olabilir) Gözler badem şeklinde, koyu renkli ve zeki ifadelidir. Tüylü kuyruğu neredeyse yere kadar iner. Ön bacaklar ve omuzlar adeleli, baldırlar güçlü ve sağlamdır. Yuvarlak ayakları sert tabanlıdır. Uzun veya kısa tüylü olabilirler.

Karakteri

Çoğunlukla iş köpeği olarak kullanılan Alman çoban köpeği korkusuz, dikkatli ve zekidir. Cesur, neşeli, itaatkar ve öğrenmeye heveslidir. İnanılmaz sadakati ve cesareti ile tanınır. Kendinden emin bir sukünete sahiptir; ancak asla düşmanca değildir. Çok yüksek öğrenme kapasitesi vardır. Alman Çoban köpekleri aileleri ile birlikte olmaktan büyük keyif alırlar; ancak yabancılara karşı mesafelidirler. Bu ırk ailesiyle olmaya gereksinim duyar ve uzun süre yanlız bırakılmak istemez. Sadece gerektiğinde havlar. Alman çoban köpeklerinin oldukça gelişmiş koruma güdüleri vardır, bu nedenle aşırı korumacı olmaması için dikkatle ve özenle diğer insan ve hayvanlarla genç yaşta sosyalleştirilmelidir. İnsana karşı sergilenen saldırganlık dikkatsiz üretim ve eğitim nedeniyledir. Dikkatli üretilmiş ve eğitilmiş dengeli bir köpek diğer ev hayvanları, çocuklarla ve ailesiyle güvenilirdir. Erken yaşta itaat eğitimine başlanmalıdır. Alman çoban köpeğini doğru üreticiden almak çok önemlidir. Bazıları çekingen ve huysuzdur. Bu karakterdeki köpeklerin korku nedenli ısırmaya eğilimi vardır. Yavrunun ailesini iyi incelemek gerekir. Cezaya dayalı bir eğitim bu köpeklerde başarıya ulaşmaz. Irk o kadar zeki ve eğitilebilirliği öylesine yüksektir ki çoban köpekliği, koruma köpeği, polis ve asker köpeği, körler için rehber köpek, arama ve kurtarma köpekliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Alman çoban köpeği popüler bir aile ve show köpeğidir.

Yaşam Ortamı

Alman çoban köpeği yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda da yaşayabilir.

Egzersiz İhtiyacı

Alman çoban köpeği eğitim egzersizleri ile birleştirilmiş yoğun aktiviteden hoşlanır.

Bakımı

Bu ırk, az da olsa sürekli tüy döker ve mevsimsel tüy dökümü oldukça yoğun olabilir. Eve dökülen tüyler problemse günlük fırçalama tavsiye edilir. Deri yağ dengesini bozmamak için yılda en fazla bir iki kez yıkanmalıdır.

Kökeni

Wurtemberg, Thurginia ve Bavaria'dan uzun tüylü, kısa tüylü ve tel tüylü yöresel çoban köpeklerini toplayan Max von Stephanitz ve diğer üreticiler eğitilebilirliği yüksek, itaatkar ve güzel Alman çoban köpeğini yarattılar. Nisan 1899'da Max von Stephanitz, Horan adındaki bir köpeği ilk Alman çoban köpeği olarak kayıt etti. 1915'e kadar hem uzun tüylü hem de tel tüylü tipi yarışmalara sokuluyordu. Bu gün çoğu ülkede sadece kısa tüylü olanları yarışma amaçlı sergilenmektedir.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 5
Başka petlerle geçinme 4
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 4
Eğitilebilirlik 5
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 4
Oyunculuk 2


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 60 - 65 cm
Yükseklik Dişide 55 - 60 cm
Kilo Erkekde 35 - 40 Kg
Kilo Dişide 35 - 40 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Orta uzunlukta
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Düz, Sert, Tel tel, Yünlü.
Fırçalanma İhtiyacı Her gün fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Yılda 1 - 2 kere yıkanmalıdır.
Tüy Dökümü Çok tüy döker
Taşıdığı Renkler Pas rengi, Kahverengi, Siyah kombinasyonu, Siyah.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant, Uysal, Cesur, Dikkatli, Zeki, İtaatkar, Yalnız kalmayı sevmez.
Kötü Huyları Bazıları çekingen ve huysuzdur. Bu karakterde olanlar da korku nedenli ısırmaya eğilimi vardır.
Yetenekli Olduğu Görevler Arama, Asker, Bekçi, Çoban, Kurtarma, Polis.
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça displazisi, Kan rahatsızlıkları, Sindirim problemleri, Epilepsi, Kronik egzema, Keratitis, Cücelik, Pire allerjisi.
Yaşam Süresi 13 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Çoban
Diğer İsimleri Deutscher Shaferhund, Alsatian
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 1), KC (GB), UKC
Kökeni Almanya
Alıntı ile Cevapla
  #16 (permalink)  
Alt 12.02.07, 19:22
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

bide fotolarını koysaydın ii olrdu da
bnce ciddi ciddi köpek almıycak olnlr uzun yorumları daha az okurlar kısa bilgilere oranla
Alıntı ile Cevapla
  #17 (permalink)  
Alt 12.02.07, 20:22
merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Kadın
Mesajlar: 1.043
Teşekkürler: 7
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

benim de minicik süs köpğim vardı.. süperdi.. ama bizimkiler benim sevdiğim her şeye karşı geldikleri için gönderdiler
Alıntı ile Cevapla
  #18 (permalink)  
Alt 13.02.07, 09:10
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Akita Inu

Akita, köpek ırklarında Spitz tip dediğimiz en büyük Japon köpek türüdür. Ağırbaşlılığı, biçimli vucudu, güçlü ve kendine has görüntüsü ile diğer ırklardan bir bakışta ayrılır. Güçlü kaslara, büyük bir başa ve kısa bir çeneye sahiptir. Görüntü itibarıyla uzunluğu yüksekliğinden ve eninden biraz daha fazladır. Derin ve geniş bir göğsü vardır. Baş biçimli bir üçgen görüntüsü ile vucuttan ayrılır. Duruşu kolayca seçilebilir ve alnının ortasında yüzlek olan bir çizgi vardır. Küçük ve dik kulaklar boyunla bir uyum sağlamaktadır. Gözler köşeli, küçük ve koyu kahverengidir. Burun siyahtır. Beyaz olanlarında kahverengi burun olabilmesine rağmen siyah tercih edilmektedir. Dudaklar siyah, dil ise pembedir. Kuyruğunu yukarıda ve kıvırarak taşır. Kedi gibi perdeli ayaklara sahip ve onun kadar iyi yüzücüdür. Kalın ve ince olmak üzere iki kat ve yoğun tüylere sahiptir. Bu tüyler onu dış ortamdaki sıcak ve soğuktan aynı zamanda da ıslanmaktan korur. Tüy renkleri beyaz, kırmızı, açık kahve tonları, benekli veya çizgilidir. Renk geçişleri kesin çizgilerle ayrılmamıştır.


Karakteri

Akita sakin fakat bazen başına buyruktur. Ailesine karşı dikkatli ve sevecendir. Akıllı, cesur ve gözüpektir. Yavru iken zor eğitim alabileceği için bu konuda inatçı olunmalıdır. Akita birinci sınıf bir koruma köpeğidir. Japon anneler çocuklarını ve ailelerini rahatlıkla ona emanet etmektedirler. Akita'lar arkadaşlık açısından son derece güvenilir olmalarına rağmen diğer köpek ve hayvanlara karşı tahammülsüzlerdir. Bu yüzden başka hayvanların bulunduğu ortamlarda asla serbest bırakılmamalı ve tasmasız dolaştırılmamalıdırlar. Diğer kedi-köpeğe ve çocuklara karşı çok dikkatli ve çekingendir. Bununla beraber kendi ailesindeki çocuklara toleranslı, daima iyidir ve diğer çocukların aileye karışmasına oyun oynamasına izin vermek istemez. Bu durumda şakalaşılırsa ısırabilir. Çocuklar sevecenliği bu köpekle öğrenebilir. Yemek konusunda bazen vahşileşebilmektedir. Fakat yavru iken verilecek eğitimle bunun önüne geçilebilir. İtaat eğitimi sırasında çabuk sıkılabilecekleri için bu konuda biraz ısrarcı olmak gereklidir. Akita her zaman ailesi ile birlikte olmak ister. İlginç bir ses tonu olmasına rağmen pek fazla havlamaz.

Yaşam Ortamı

Eğer yeterince egsersiz yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Evin içinde de aktif olabilmesine rağmen onun için en iyisi geniş arazili bir yuvadır.

Bakımı

Kalın ve kısa tüylerini, tel bir fırça ile sık sık temizlemek gerekir. Çok mecbur kalınmadıkça yıkanılmamalıdır. Çünkü yıkamak üzerinde bulunan su geçirmez tabakaya zarar verir. Yılda 2 kez yoğun olarak tüy değiştirirler.

Kökeni

Akita, Japonya'nın Honshu adasının Akita bölgesinden köken almaktadır. Yüzyıllar boyu değişmeden korunabilmiştir. Bugün Japonya nın saygıdeğer naturel abidesi gibi görülmektedir. İlk başlarda Japon imparatorunun koruma köpeği olarak kullanılmış, sonrasında dövüş, geyik ve ayı avı, kızak köpeği, polis ve askeri iş köpeği olarak kullanılmıştır. Akita çok iyi bir av yeteneğine sahiptir. Hatta yoğun kar altında bile av yapabilmektedir. Su kuşlarını takip edip sudan çıkarma konusunda çok iyidir. Bu köpeğin küçük heykelcikleri sağlığın da sembolü sayılmaktadır. Hasta olanlara bir an önce sağlıklarına kavuşmaları amacıyla hediye olarak verilmekte ve gönderilmektedir. II. dünya savaşı sırasında ilk olarak Amerika'ya götürülmüş ve oradan bütün dünyaya yayılmıştır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 3
Başka petlerle geçinme 3
Çocuklarla anlaşma 4
Yabancılara davranış 3
İtaat seviyesi 3
Eğitilebilirlik 2
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 5
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 66 - 71 cm
Yükseklik Dişide 61 - 66 cm
Kilo Erkekde 34 - 54 Kg
Kilo Dişide 34 - 50 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Çift katlı, Yünlü, Kaba yapılı, Düz sayılacak hafif dalgalı, Sık, Su geçirmez.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ve banyo ihtiyacı çok azdır.
Tüy Dökümü Çok tüy döker
Taşıdığı Renkler Beyaz, Kırmızı, Açık Kahve tonları.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant, Bazen başına buyruk, Akıllı, Cesur.
Kötü Huyları Yemek konusunda bazen vahşileşebilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça Çıkığı, Koroner Kalp Hastalığı ( CHD ), Progresif Retinal Atrofi ( PRA )
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri Akita Inu, Japanese Akita
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 5), KC,(GB), UKC
Kökeni Japonya
Alıntı ile Cevapla
  #19 (permalink)  
Alt 13.02.07, 09:15
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Alabay (Alabai)

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Orta Asya çoban köpeği olan Alabay güçlü ve atletik yapılı bir bekçidir. İri kemiklere ve kaslı bir vücut yapısına sahiptir. İri ve güçlü yapısı ile kaba bir görünümü olan Alabay ırkının kafası büyük ancak vücudu ile orantılıdır. Kulakları başın iki yanında yerleşmiştir ve kısadır. İki tabakalı olan tüyler kısa ve sıktır. Yaygın olarak beyaz, siyah, gri, açık kahve, kızılımsı kahve renklerde beneklidir.







Karakteri

Zeki, kendinden emin, her yönüyle dengeli, aynı zamanda, özgürlüğüne düşkün ve cesur bir ırktır. Yabancılara karşı şüpheci, korkusuz ve dominant bir karaktere sahip olan Alabay iyi bir bekçi ve sürü köpeğidir. Doğuştan koruma içgüdüsüne sahiptir ve saldırgan değildir. Alabay'ın kötü özelliği ise toprağı kazmayı sevmesi ve gece havlamasıdır. Diğer köpeklerle bir arada olmaya uygun olmayan bu ırk, ilk kez köpek sahibi olacak kişilere ve ikinci köpek olarak alınmaya uygun değildir. Erken yaşlarda iyi sosyalleştirilmeli ve dominant bir sahip tarafından yetiştirilmelidir. Erken yaşlarda sosyalleştirilirse diğer petlerle ve çocuklarla iyi anlaşır. Çocuklarla birlikte yetiştirilirse onları korumak için ölmeyi bile göze alabilir. Erken sosyalleştirilirse diğer köpeklerle anlaşması orta seviyededir.

Yaşam Ortamı

Sibirya soğuğundan kara kum çölü sıcaklarına kadar değişken sıcaklıklara adapte olabilirler. Alabay'lar arazi yaşamına uygun ırklardır, ancak şehir yaşamına da adapte olabilir. En uygun yaşam alanları geniş bir bahçesi olan müstakil evlerdir.

Egzersiz İhtiyacı

Oldukça hareketli bir ırk olan Alabay'ın egzersiz ihtiyacı orta derecededir.

Bakımı

Bakımı kolaydır. Traş ihtiyacı yoktur ancak iki tabakadan oluşan tüylerinin sık fırçalanması ve ölü tüylerin alınması gerekir. Mevsime bağlı, belli aralıklarla periyodik olarak tüy döker.

Kökeni

Alabay bölgedeki sert doğa koşullarına bağlı olarak iki güçlü ırkın etkileşimiyle doğal seleksiyon sonucu meydana gelmiş en büyük cinslerden biridir. Bu cins Hazar denizinden Çin'e kadar ve güney Ural'lardan Afganistan'a kadar uzanan bir bölgeye yayılmıştır. Tibet'li göçebe insanların çoban köpekleri ve Mezopotamya'nın dövüşçü köpeklerinin kanını taşır. Ovcharka bölgede bekçi, sürü, çoban köpeği anlamında kullanılan bir kelimedir. Örneğin German Shepherd Dog, Nemetskaya ovcharka olarak adlandırılır. Mogol ovcharkası Moğol çoban köpeği anlamında kullanılmaktadır. Alabay yani orta Asya çoban köpeği eski Rusya'nın parçalanması ile kurulmuş olan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve bu günkü Rusya topraklarında yaygın olan güçlü bir ırktır. Moğol Ovcharka, Tibet Masstiff, Afganistan ve İran Ovcharkası Orta Asya çoban köpeklerinin soyundandır. Ayrıca Batı Avrupa da akrabaları olan Orta Asya çoban köpeğinin İspanyol Masstifi ile akrabalığı bilinmektedir.

Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 2
Başka petlerle geçinme 2
Çocuklarla anlaşma 3
Yabancılara davranış 2
İtaat seviyesi 2
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 5
Egzersiz ihtiyacı 3
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 65 cm
Yükseklik Dişide 60 cm
Kilo Erkekde 54 - 72 Kg
Kilo Dişide 36 - 54


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Kısa, sık ve iki katmanlı
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ve banyo ihtiyacı yoktur
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Beyaz, siyah, gri, açık kahve, kızılımsı kahve


Irk Özellikleri
Kişilik Dominat, Haraketli, Cesur, Aşırı Koruyucu, Tehdit durumunda saldırgan olabilir
Kötü Huyları Havlama, Toprak kazma
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçilik, Koruma
Yaşadığı iklim Her İklimde yaşayabilir
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Diger iri ırklarda olduğu gibi eklem problemleri yaşayabilir. Kalça ve dirsek displazisi
Yaşam Süresi 10-15 Yıl


Diğerleri
Irk grubu Çoban
Diğer İsimleri Alabai, Central Asian Ovcharka
Bağlı Olduğu klüp FCI, ANCK
Kökeni Rusya, Orta Asya
Alıntı ile Cevapla
  #20 (permalink)  
Alt 13.02.07, 09:17
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Alaskan Malamute

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Alaskan Malamute

Alaskan Malamute; kalın, çift katlı bir kürk yapısına ve gövdesi üzerinde kıvrık tuttuğu tüylü bir kuyruğa sahip, iri ve güçlü bir kutup köpeğidir. Ağır, yapılı, güçlü bir vücudu, geniş bir başı ve gururlu bakışları vardır. Ayakları tüylü ve tabanları oldukça kalındır. Kulakları tetikte, gözleri küçük, koyu renkli ve badem şeklindedir. Göz rengi asla mavi olmaz ve bakışları bir kurdunkinden farklı, ifadesi sıcaktır. Kürk rengi; beyaz, siyah-beyaz, kurt grisi, samur rengi (alt tabaka kızıl, üst tabaka koyu gri), veya kızıl, bazen koyu gölgeli ve bazen maske oluşumu görülebilir. Bacaklar ve burun ucu hemen hemen her zaman beyazdır. Bazı Malamutlar ortalama ölçülerden daha büyük veya daha küçük olabilir.


Karakter

Alaskan Malamutlar olağanüstü sadık ve zeki, sahibiyle çok iyi iletişim kuran köpeklerdir. Çocuklarla, birlikte oynamalarının güvenli olduğu yaştan itibaren çok iyi iletişim kurar. Yavrular büyüdükçe, olgun ve ağırbaşlı ergin Alaskan Malamute ortaya çıkar. Oldukça arkadaş canlısı oldukları için bekçilik yapamazlar. Malamute, yeterince ilgi gördüğü takdirde bahçede beslenebilir, fakat evde ailesiyle birlikte yaşamaktan da hoşnut olacaktır. Yeterince ilgi ve dikkat gösterilmediği takdirde ise, bu ırkta tahribat eğilimi gözlenebilir. Malamutlar açık hava aktivitelerini çok severler, ve yeterince teşvik edilirse itaat konusunda başarılı olabilirler. Her ne kadar resmi itaat eğitimine uygun bir ırk olmasa da, sahibini memnun etmekten hoşlanan malamut, yeterince uysal ve itaatkar olmayı öğrenebilir. Erkekler çok dominant olabilir. Diğer köpeklerle karşılaştırıldığında, Malamutlar sessiz ve sakin sayılabilir, ancak uluma ve kazma içgüdüleri vardır. Ayrıca, meraklı bir yaradılışı olan Alaskan Malamute, yabancı bir hayvanla ilk kez karşılaştığında mutlaka gözetim altında olmalıdır. Diğer köpeklerle, özellikle aynı ırk ve cinsiyette olduklarında kavga olasılığı yüksektir. Malamut, sıkı bir şekilde idare edilmeli ve eğitilmelidir. Uygun bir şekilde sosyalleşmesi, diğer insanlarla ve hayvanlarla kontrollü bir şekilde bir araya gelmesi önerilir. İtaat eğitimi alması tavsiye edilir.

Yaşam Ortamı

Alaskan Malamute, apartman hayatı için uygun değildir. Aktif bir ırk olması nedeni ile en azından büyükçe bir bahçeye gereksinimi vardır. Eğer bahçeli bir evde oturuyor ve Malamutu bahçe sınırları içinde tutmak istiyorsanız, yüksek bir çit oluşturmalı ve çitin tabanını toprağa derine gömmelisiniz. Çünkü Malamutların kazma içgüdüleri kuvvetlidir ve kolayca çit altından dışarı doğru kendine yol yapabilir. Alaskan Malamutlar kendilerine ait olduğuna inandıkları topraklarda gezinmeyi severler. Kürk yapısı sayesinde dondurucu soğuklara karşı dayanıklıdır, fakat sıcak havalarda serin tutulmaları gerekir. Sıcak iklimlerde zarar görmemeleri için daima korunaklı koyu gölge bir alan ve içecek soğuk su bulundurulmasına özen gösterilmelidir.

Egzersiz İhtiyacı

Malamut egzersiz ihtiyacı oldukça fazla olan bir ırktır. Fakat sıcak havalarda fazla yorulmamasına dikkat edilmelidir.

Bakımı

Alaskan Malamutun kürk yapısı sık ve kabadır. Haftada 2 kez fırçalanması gerekir. Irk özelliği olarak oldukça ağır şekilde tüy dökülmesi gözlenir. Yılda iki kez alt tüy tabakasını değiştirir. Bu dönemde alt tabakadaki tüyler tutam tutam bırakılır. Malamutların hiç yıkanmaması tavsiye edilir, çünkü kirlenen tüyler düzenli olarak döküldüğünden banyo gereksinimi olmaz. İhtiyaç halinde kuru şampuan önerilir. Alaskan Malamute temiz ve kokusuz bir köpektir.

Kökeni

Alaskan Malamute, kökeni kutup kurtlarından gelen kuzey ırkı bir köpektir. İsmini 2000- 3000 yıl önceleri bu köpek ırkını beslemiş ve yetiştirmiş bir Alaska kabilesi olan Mahlemuit'lerden almıştır. Mahlemuit'ler taşımacılıkta sadece köpekleri kullanmış oldukları için köpeklerine oldukça değer vermişlerdir. Malamutlar kabilenin kızaklarını ve yüklerini çekmekte kullanılmışlardır. Daha sonraları ise, Amiral Byrd'ın Kuzey Kutbuna yaptığı keşif yolculuğunda kullanılmışlardır. Malamute, bir kızak köpeğidir. Eşsiz dayanıklılığı, yön kabiliyeti ve koku alma duyusu sayesinde, yapılan kutup gezilerine Alaskan Malamutlar sürüler halinde pek çok kez katılmışlardır. Jack London ve Rudyard Kipling'in hikayelerinde yer alan unutulmaz köpekler olmuşlardır.


Karakter Özellikleri
Başka köpeklerle geçinme 2
Başka petlerle geçinme 2
Çocuklarla anlaşma 3
Yabancılara davranış 4
İtaat seviyesi 3
Eğitilebilirlik 3
Koruma özelliği 2
Egzersiz ihtiyacı 5
Oyunculuk 3


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Dev
Yükseklik Erkekde 61 - 66 cm
Yükseklik Dişide 56 - 61 cm
Kilo Erkekde 36 - 43 Kg
Kilo Dişide 32 - 38 Kg


Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Çift katlı, Kalın tüylü, Kaba yapılı, Sık.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
Traş ve Banyo Traş ve banyo ihtiyacı çok azdır. Gerekirse kuru şampuan uygulanabilir.
Tüy Dökümü Çok tüy döker
Taşıdığı Renkler Beyaz, Siyah - Beyaz, Kurt Grisi, Samur rengi (alt tabaka kızıl, üst tabaka koyu gri), Kızıl, Koyu gölgeli, Maskeli olabilir.


Irk Özellikleri
Kişilik Dominant.
Kötü Huyları Uluma, Toprak Eşeleme.
Yetenekli Olduğu Görevler -
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Büyük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça Çıkığı, Cücelik, Gaz Problemleri, Koroner Kalp hastalığı ( CHD ), Mide dönmesi.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl


Diğerleri
Irk grubu İş Köpeği
Diğer İsimleri -
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 5), KC,(GB), UKC
Kökeni Alaska
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
ovcharka özellikleri ovcharka dövüşleri

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006