KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Galatasaray


Galatasaray


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.11.09, 14:04
EmRe*! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 22.11.09
Erkek
Mesajlar: 73
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Yeni Galatasaray'da arazi tartışması

Büyükçekmece Belediyesi'nin Galatasaray'a 30 yıllığına kiraladığı 106 bin metrekarelik araziyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Yolsuzlukla Mücadele Derneği'nin İstanbul İdare Mahkemesi'ne "Yürütmenin durdurulması" için dava açmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Dava dilekçesinde "1/1000 ölçekli Büyükçekmece Göl Havzası İmar Uygulama Planı'nda "yeşil alan" olarak gözükmesi ile ilgili konuşan Akgün, "Galatasaray Spor Kulübü transitine girerseniz, Büyükçekmece'nin imar planlarında spor tesisleri olarak ayrılmıştır. 1999-2003 yıllarında planlanmı, büyükşehirden ve İSKİ Genel Müdürlüğü'nün onaylarından geçmiş bir imar planıdır. Büyükçekmece'nin imar planlarının tamamı mevcut olduğu için bir defa plan sorunumuz yok. İkincisi sadece Galatasaray Spor Kulübü'ne değil büyük spor kulüpleri başta olmak üzere bizden yer tahsisi isteyen kulüplere burada yer tahsis ederek hem şehrimizin spor alt yapısını hem de İstanbul'un ve Türkiye'nin spor alt yapısına hizmet etmek istiyoruz. Bu hususta herhangi bir hukuki eksikliğimiz yoktur. Ama birileri bu tip işleri kendilerine meslek edinmiştir. Şikayet etmek, bu tip güzel olaylara karşı çıkmak. O onların sorunu bizim sorunumuz değil. Büyükşehirde yeşil alan, açık spor tesisleri yapılacak alan çok miktarda var. İnşallah Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonbpor gibi büyük kulüplerimizi de burada yapılandırarak, burada onlara tahsis edeceğimiz yerlerle spor alt yapılarının buraya taşınmasını sağlayıp Büyükçekmece'nin bu anlamda Türkiye'ye örnek bir ilçe olmasına gayret edeceğiz. Bu da şehrimizin kalkınmasının başka bir çerçevesidir. Şehrimizin kültür, sanat, eğitim ve hizmet sektöründe gelişebilmesi için belediye olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Galatasaray Spor Kulübü'nün bu spor tesis alanı en kısa zamanda değerlendirilir ve orada spor altyapısıyla ilgili bir başarı görürüz. Biz bunu bekliyoruz. Başka işlerle uğraşanlarla işimiz yok" dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006