KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Galatasaray


Galatasaray


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.11.09, 14:05
EmRe*! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 22.11.09
Erkek
Mesajlar: 73
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Cool Kıran:'' Ben olsam istifa ederdim"

Galatasaray eski başkan yardımcısı ve basın sözcüsü, 2006'daki başkan adaylarından Turgay Kıran Radyospor'a konuştu.
Galatasaray'daki skandalı yorumlayan Kıran, "İstifa meselesi Adnan Polat'ın vicdanına kalmış bir olaydır. Ama ben başkan olsaydım, bu olayların ardından o koltukta durmazdım." dedi.

Aydın Cingöz'le Gündem programına konuşan Kıran, "Kırgınız ve üzgünüz." dedi. Galatasaray basketbol takımındaki son gelişmeleri değerlendiren Kıran, "Hakikaten Galatasaray camiası için gurur incitici bir olay. Hepimiz üzüldük. Bunun artık tekrarını söylemek anlamsız. Çünkü bu dünden beri devam eden bir infial var. Eski başkanlar ve büyük abilerimiz hassasiyetlerini belirttiler. Gerekenler herhalde Galatasaray camiasında yapılacaktır. Dolayısıyla bu olayı ne yazık ki tarihin bir tarafına koyacağız. İleriye bakarak Galatasaray spor kültürüne, spor ahlakına, spor etiğine örnek olacak yeni insanlarla devam edecektir. Bunun içinde zaten Mart ayına az kalmıştır. Galatasaraylı kardeşlerimiz delegelerimiz düşünecekler, ona göre yeni bir seçim olacaktır." şeklinde konuştu.

BU OLAY GÜVEN BUNALIMI GETİRMİŞTİR

Yaşanan skandalın Adnan Polat ve yönetimini sıkıntıya düşürdüğünü belirten Kıran şöyle devam etti, "Oy oranlarını ne kadar düşürdüğüne dair oran verme şansımız yok, ama Galatasaraylılar 104-105 yıllık tarihlerinde böyle bir olayla karşılaşmamışlardır. Ben büyüklerimin, Galatasaray eski başkanlarının demeçlerini izledim. Hepsi son derece infial içerisindeler. Bu olay güven bunalımı getirmiştir. Gurur kırıcı bir olaydır. Muhakkak ki Polat'ı da etkileyecektir. Ama polat aklı başında efendi bir arkadaşımız. Gereğini yapacaktır."

YÖNETİCİLİK ZAAFİYETİ VAR

Yiğit Şardan'ın istifasının ardından Ahmet Dedehayır'ın "Olaydan benim sonradan haberim oldu. Aldatılmış hissettim" şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Turgay Kıran, "Olayda çok ciddi bir yöneticik zaafiyeti var." dedi.

Geçmişte yaşanan Derya Taşdelen örneğini de gösteren Turgay Kıran, "2005-06 sezonunda Derya Taşdelen diye bir arkadaşımız basketbol sorumlusuydu. Tek başına herhangi bir sponsor olmadan uğraşıyordu. Takımın başında her şeyle uğraşıyordu. Bu kardeşim her şeyini feda ederek Gs'ın o günkü şartlarında 950 bin dolarla Galatasaray'ı Türkiye üçüncüsü yapmıştı. Yöneticinin durumu, önemi çok farklı. Dolayısıyla aldatıldım, yeni duydum ifadeler Galatasaray'a yakışmıyor. Çünkü siz yöneticiyseniz her şeyden sorumlusunuz. Üstelik Galatasaray başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Yıllardan beri bunu çürütmeye çalışıyorum. Galatasaray'da ortak fikrin varolmasına çalışıyorum ama başkan tek adamdır. Dolayısıyla kimse bundan yırtma şansı yoktur. Ama olmuştur bu olay. Bundan sonra Galatasary akli ve akim bir şekilde bunun kararlarını yöntemlerini alacaktır. Yine eski doğru, dürüst, spor ahlakı olan günlerine kavuşacaktır. Çünkü spor mücadelesi kurallara göre ve saha içerisinde verilir." ifadelerini kullandı.

BEN OLSAYDIM İSTİFA EDERDİM

Yiğit Şardan olayını da değerlendiren Kıran, "Doğru yapmıştır. Kulüp sıkıntıya düşmüştür. Doğaldır ve iyi bir olgudur." ifadeleriyle istifa olayını olumlu bulduğunu dile getirdi.

Sayın Polat ne yapmalı sorusuna ise Turgay Kıran şu cevabı verdi; "Onu kendisi bilecek ama bütün başkanların demeçlerini sizlerde bizlerde okuduk. Galatasaray'ın bir an evvel bir şeye karar verecektir. Polat'ın da sıkıntıları hakkaten büyük. İstifa meselesi vicdani meseledir ve Polat'a bağlıdır. Eğer ben Turgay Kıran olarak başkanlık koltuğunda otursaydım, o makamda durmazdım."
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006