KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 08:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart El Kaidecilerden Atatürklü savunma

Sanıklar: Emperyalizme karşı savaştık
El Kaidecilerden Atatürklü savunma

Sakka'nın kaçırılacağı yönündeki istihbarat nedeniyle El Kaide davası geniş güvenlik önlemleri altında görüldü. Bazı sanıklar, Atatürk'ün Trablusgarp'ta savaştığını anımsatarak savunma yaptı

Esra Alus - İstanbul

Terör ağı El Kaide'nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları öne sürülen 73 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. Karar çıkması beklenen ve bugün de sürecek duruşmaya Sakka ile Hamed Obysi'nin de aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık katıldı.
Duruşmada, patlayıcı maddeyi imal ederek, kamyonlara yerleştirdiği belirtilen sanıklardan Fevzi Yitiz ve Louai Sakka'nın avukatı Selahattin Karahan, görevinden ayrıldığını bildirdi. Baki Yiğit'in avukatı Kemal Ağar, müvekkilinin ceza alması halinde Topluma Kazandırma Yasası'nda faydalandırılmasını talep etti.
Sanıklar Hakan Yiğit ile Servet Özcan'ın avukatı Nihat Madran, müvekillerinin anti emperyalist olduğunu öne sürerek, "Arkanızda Atatürk büstü var. O da genç bir subay olarak, Trablusgarp'a gidip İtalyan emperyalizmine karşı din kardeşleriyle birlikte savaşmıştır. Buna terörizm diyemeyiz" dedi.
Sanık Adnan Ersöz, eyleme iştirakle yargılandığını, ama olaya yardımının olmadığı öne sürerek, "Yiğit Müslümanları terörist olarak adletmek başlı başına cinnet ve bir milletin kendisine ihanetidir" dedi. Sanık Baki Yiğit ise, "Ortada terör de, terörist de yok" diyerek, Mustafa Kemal'in de Trablusgarp'a giderek, İtalya emperyalizmine karşı savaştığını söyledi. Usame bin Ladin'le kahvaltı yaptığı yönündeki iddialara ilişkin olarak da Yiğit şunları söyledi:
"Türkiye daha El Kaide'yi, Usame'yi bilmezken, kendisiyle görüştüm. Bu görüşme de anneannesinin de Türk olduğunu söyledi. 25 kişinin katıldığı bir kahvaltıydı ve bir eylemle ilgili bir konuşma da olmadı. İleride birgün bunun bir terörist olacağını bilemezdim. İmkânım olsaydı Saddam'la da, Bush'la da görüşürdüm."
Gulbeddin Hikmetyar'la Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinin fotoğraflandığını hatırlattı. Yiğit, yıllar sonra Hikmetyar'ın dağlara çıkarak Taliban askeri olduğunu ancak bunu yıllar öncesinde Erdoğan'ın bilemeyeceğini anlattı.

Bağcıkları alındı
Türkiye'de laik düzen içerisinde çocuklarını ve ailesini büyütmek istemediğini söyleyen Yiğit, ancak imkânsızlıklar nedeniyle döndüğünü belirterek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük patlaması değil sanki, mısır patlamış. Evimde polis denilen sevimli arkadaşları bekliyorum. Üzerime atılan suçlarla bağlantım olsa, evimde neden bekleyeyim. Harun İlhan böyle bir eylem yaptıklarını, bana eylemden birgün sonra haber verdi. Kendisine 'hangi hakla' diyerek tepki gösterdim" dedi.
Verilen arada sanıkların tutulduğu nezarethaneden ezan okundu. Adidas marka spor ayakkabı giyen Sakka'nın ayakkabılarının bağcıkları alındı. Duruşma bugün de sürecek.

16 araçlık konvoy

Sakka'nın El Kaide tarafından kaçırılabileceği istihbaratı nedeniyle Kandıra F Tipi Cezaevi'nden adliyeye getirilişine kadar çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zırhlı araç takviyeli
16 araçlık konvoyla Sakka adliyeye getirildi. Davanın görüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliyeye ulaşan sokaklarda güvenlik noktaları oluşturuldu. Adliye binasının çatısına keskin nişancılar yerleştirilirken, bir polis helikopteri görev yaptı. İki polis panzeri de adliyenin yanında hazır bekletildi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006