KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 08:58
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart 'Türk askeri gelirse çiçekle karşılamayız'

'Türk askeri gelirse çiçekle karşılamayız'

SABETAY VAROL Paris


Kuzey Irak'taki "Bölgesel Kürt Yönetimi" Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani, Kerkük'ün bir Kürt kenti olduğunu bir kez daha yinelerken, Türkiye'nin Irak'ın içişlerine karışmaya hakkı olmadığını iddia etti.
Fransa'nın ünlü Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Barzani, "Türklerin bir saldırıya girişecek kadar ileri gideceğine, hatta sınırı geçeceğine inanmıyorum. Böylesi bir kararın sonuçlarını kavrayacaklarından eminim, yollara çiçek döşeyecek değiliz" dedi.
Mesud Barzani, Kerkük konusuyla ilgili olarak Irak Anayasası'nın 140. maddesine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Irak Anayasası'nda, 2007 yılı sonuna kadar, Saddam zamanında Kerkük'ten kovulan nüfusun geri gelmesi, Baasçılar tarafından yerleştirilen nüfusun ise geri gönderilmesine dair hüküm bulunuyor." Barzani, yasal yoldan sonuç almak için yeterince esnek davrandıklarını, Kürtlerin daha fazla tavize hazır olmadığını savundu.
"Türkiye'deki seçimler sonrası ilişkilerin nasıl bir yön alacağı" yönündeki soruya Barzani, "Anlaşmakta zorluk çekmeyeceğimiz konuları konuştuğumuz gibi, her türlü konuyu şimdiden Türkiye'yle konuşuyoruz. Aşırılar ve milliyetçiler iktidara gelirse pek fazla diyalog olanağı kalmaz. Mevcut AKP iktidarı kazanırsa, diyaloğa daha açıktır" yanıtını verdi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006