KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 09:00
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart İpler iyice geriliyor

İpler iyice geriliyor

Kıbrıs Rum Yönetimi uyarıları dinlemedi ve Doğu Akdeniz'de petrol araması yapacak şirketleri belirleyecek ihaleyi başlattı. Tepki gösteren Ankara, "İhale sürerse Akdeniz'de barış etkilenir" dedi

Sefa Karahasan - Lefkoşa

Kıbrıs Rum Yönetimi, Ankara'nın tüm uyarılarına rağmen Kıbrıs, Mısır ve Lübnan arasındaki bölgede petrol ve doğalgaz aranması yönündeki uluslararası ihaleyi dün törenle başlattı.
Güney Hilton Otel'de düzenlenen törene Mısır Petrol Bakanı Amir Samir Fehmi ile Lübnan'ın Rum Kesimi'ndeki büyükelçiliğinden diplomatlar da katıldı.
Törende iki Norveç şirketinin yaptığı çalışmaların sonuçları ve konunun hukuki çerçevesi heyetlere sunuldu.
Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Antonis Mihailidis, petrol alanında faaliyet gösteren ve bu konuda gerekli tecrübeye, teknolojik bilgiye sahip olan beş şirketin, Kıbrıs, Mısır ve Lübnan arasındaki bölgede yapılacak arama çalışması konusundaki gerekli bilgileri de aldığını söyledi.
Söz konusu 5 şirketin, petrol konusunda bilgi almak için Rum yönetimine 35 bin dolar (Yaklaşık 49 bin YTL) ödemesi gerektiğini anımsatan Mihailidis, söz konusu ihalenin 16 Temmuz 2007'de sona ereceğini belirtti.

Mısır: 'Destek vereceğiz'
Rum Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas ile görüşen Fehmi, petrol ve doğalgaz konusunda Mısır'ın Güney Kıbrıs'a destek vereceğini söyledi.
Mısır'ın uluslararası hukuka ve taahhütlere bağlı olduğunu savunan Fehmi, Mısır ile Güney Kıbrıs ilişkilerinin en iyi dönemini yaşadığını kaydetti.
Mısır hükümetinin son dört yılda petrol ve doğalgaz konusunda Güney Kıbrıs'a yardım ettiğine işaret eden Lillikas da,"Nasır-Makarios'un kurduğu iyi ilişkilerden sonra iki ülke arasındaki en iyi ilişkilerin şimdi yaşadığını" söyledi.

Ankara: Rumlar yetkili değil

ANKARA Milliyet
Türkiye, Kıbrıs etrafında ilan ettiği petrol bölgelerinde arama yapacak şirketleri belirlemek için dün ihale açan Rumlara "ihale sürecine devam etmesi durumunda Akdeniz'de barış ve istikrarın olumsuz etkileneceği" uyarısında bulundu.
Dışişleri Sözcüsü Levent Bilman tarafından yapılan açıklamada, Rumların Mısır ve Lübnan'la Doğu Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırma anlaşmaları imzalaması ve Ada'nın etrafında 13 petrol bölgesi ilan eden yasayı kabul etmesi konusunda Türkiye'nin rahatsızlığının BM ve diğer uluslararası kuruluşlarla ilgili tüm ülkelere iletildiğini anımsattı. Bilman şu ifadelere yer verdi:
"GKRY adanın tamamını temsil etmediği gibi, Kıbrıs Türkleri adına anlaşmalar akdetme yetkisi de yoktur. GKRY'nin petrol gibi konularda adadaki iki halkın ortaklaşa sahip olduğu hakları ihlal ederek ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında mutabakata dayanmayan oldubittiler yaratarak uluslararası ihaleler açma teşebbüslerine son vermesini bekliyoruz."
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006