KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 08:57
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart BaĞdatlilarin Yenİ Kilavuzu

BAĞDATLILARIN YENİ KILAVUZU
Google Earth, Irak'ta hayat kurtarıyor

Online uydu haritası hizmeti veren Google Earth'ün Bağdat'ı ayrıntılı şekilde gösteren görüntüleri, başkentin tehlikesiz sokaklarının bulunması için güvenilir bir kılavuz oldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ


İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in işgalden korktuğu için kâğıda basılı haritaları yasakladığı Irak'ta, internetteki arama motoru Google'un kullanıcılara sunduğu "Google Earth" online uydu haritası hayat kurtarıcı bir rol oynamaya başladı.
İngiliz "Daily Telegraph" gazetesinin haberine göre, "Google Earth"ün haritaları Bağdatlılara bir yerden bir yere seyahat ederken mezhep savaşının ortasına düşmeden veya ölüm timlerine yakalanmadan kullanabilecekleri yolları gösteriyor. Google Earth'ün ayrıntılı Bağdat haritası üzerinde, nerede hangi güçlerin pusu kurduğu, hangi camilere Şii ya da Sünni militanların yuvalandığı, teröristlerin havan topunu hangi noktaya yerleştirdiği veya kontrol noktalarını nerelerde kurdukları gibi "can alıcı" soruların yanıtları yer alıyor. Hangi mahallenin hangi mezhebin elinde olduğu, mezhep çatışmasının nerelerde şiddetle devam ettiği şeklindeki bilgilerin de not olarak ilave edilip sık sık güncelleştirilen haritalar CD halinde sokaklarda satılıyor.
"Daily Telegraph", öğrencilerin okula, çalışanların da işe giderken her gün ölümle burun buruna gelmemek için Google uydu haritalarından yararlandıklarını, buna karşılık haritaların militanlarca da kullanıldığını belirtti.
Gazeteye konuşan Bağdat Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Ama, 3 gün üst üste aynı yolu kullanmadığını, eviyle okulu arasında yeni güvenli yollar bulmak için Google haritasından faydalandığını söyledi. Hüseyin Ama, "Bir yerde çatışma, patlama haberi duyar duymaz Google'ın haritasına bakarak yeni bir yol arıyorum. Şii olduğum için Sünnilerin cami ve kontrol noktalarına uzak bir güzergâh olmasına özen gösteriyorum" dedi.
Taksi şoförü Muhammed Sami ise yalnızca can güvenliği açısından değil, trafik sorunuyla başa çıkmak için de Google haritalarının yararlı olduğunu savunarak, "Trafiğe takıldığım zaman yan yollara girmek için Google Earth'e bakıyorum" diye konuştu.
Google sözcüsü ise "Daily Telegraph"a yaptığı açıklamada, "Google Earth'teki görüntüler gerçek zamanlı görüntüler değil. Google Earth'ün amacı, harita üzerinde keşif yapmak isteyenlere hizmet sunmak" dedi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006