KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 08:55
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Bahçeli: Temel bağ kan bağı değildir

Bahçeli: Temel bağ kan bağı değildir

Bahçeli, "Türk milletini oluşturan temel bağ, kültür ve duygularda ortaklıktır, temel unsur kan bağı ve soybirliği olarak görülmemiştir" dedi

ANKARA Milliyet


MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'nin, TCK'nın 301. madde değişikliği konusunda inisiyatifi sivil toplum örgütlerine bırakarak kendisine bir taşeron aradığını söyledi.
Bahçeli, Türk milliyetçiliğine karşı yüklenmedik günah ve iftira kalmadığını kaydetti. Başbakan'ın "kafatasçı ve bölücü" milliyetçilik nitelemesini de yanıtlayan Bahçeli, partisinin milliyetçilikten ne anladığını beş ana noktada özetledi:
"Milliyetçilik; etnik köken, dil, din ve mezhep farklılıklarını aşan, ortak kültür ve tarih bilinci üzerinde bina edilen kavramdır. Türk milletini oluşturan temel bağ, kültür ve duygularda ortaklıktır, temel unsur kan bağı ve soybirliği olarak görülmemiştir. Türklüğün etnik biçimde algınarak dışlanması ve vatandaşlık bağı ile tanımlanan alt-kimlik konumuna itilmesi düşünülemez. Alt ve üst kimlikler tartışması yapılması abesle iştigaldir, 'Türkiyelilik' gibi sanal kavramların üst kimlik olarak kabulüne yönelik çabalar art niyetlidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir."

Benzerlik yok
Bahçeli, MHP'nin, "ulusalcı cephe", "Kuvayı Milliye" benzeri oluşumlarla fikri, siyasi hiçbir benzerliğinin olmadığını belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, RP İstanbul İl Başkanı olduğu 1991'de hazırlattığı "Kürt sorunu" başlıklı raporu da gündeme getiren Bahçeli, raporda bölücü örgütle mücadelenin "Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvurma" yöntemi olarak tanımlandığını öne sürdü. Bahçeli, "Bu rapor ile PKK siyasi talep listesi yan yana konulduğunda ikisi arasındaki birçok noktada şaşırtıcı benzerlik ve örtüşme görülecektir" iddiasında bulundu.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006