KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.03.07, 12:02
VeNoMaNCeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek
Mesajlar: 664
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart Bush Latin Amerika’da istenmiyor!!

Bush, Latin Amerika turunun ilk durağı olan Brezilya’da öfkeli protestocular tarafından karşılandı. Aynı sıralarda Arjantin’deki dev gösteriye katılan Chavez ise Bush'a “Gringo, evine dön” diye seslendi

DIŞ HABERLER ABD Devlet Başkanı George W. Bush'un Latin Amerika turuna misilleme olarak kendi turunu başlatan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bush'un bölgedeki yoksulluğun farkına daha yeni vardığını ve ABD politikalarının bölge üzerindeki yıkıcı etkilerini "temizlemek" için çok geç kaldığını ifade etti.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir stadyumda dün gerçekleşen antiemperyalist gösteride kürsüye çıkan Chavez "Gringo, evine dön" dedi. Chavez, Bush'un beş Latin Amerika ülkesini kapsayan turunda Amerika'nın imajını düzeltemeyeceğini belirterek, Bush'un vaat ettiği mali yardımları Latin Amerikalıların kafasını karıştırmaya yönelik ikiyüzlü bir girişim olarak nitelendirdi. Chavez "Bush'un gezisinin en önemli hedefi Latin Amerika'da imparatorluğun yüzünü aklamaktır. Ancak çok geç kalmıştır" şeklinde konuştu.
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 10.03.07, 12:02
VeNoMaNCeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek
Mesajlar: 664
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart

Bush'a tepki yağıyor

Diğer yandan Bush, Latin Amerika'da yoğun protesto gösterileriyle karşılandı. Bush'un ilk durağı olan Brezilya'nın Sao Paulo kentinde önceki gün 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından çıkan çatışmalarda polis göstericilere cop ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Dün de Bush'un kaldığı Hilton Morumbi otelinin önünde toplanan göstericiler, üzerinde gamalı haç bulunan bir tişört giydirilmiş, Hitler bıyıklı bir Bush kuklası yaktı.

Arjantin'de, 1976-1983 yılları arasında binlerce muhalifin öldürüldüğü ve işkenceden geçirildiği askeri yönetim döneminden ABD'yi sorumlu tutan binlerce kişi sokağa döküldü. Hugo Chavez'in de katıldığı gösteride, askeri rejimde çocuklarını kaybeden annelerin oluşturduğu Plaza de Mayo Anneleri örgütü adına Mercedes Merono bir konuşma yaptı. Merono "Bush Latin Amerika'dan kendine çıkar sağlamaya çalışıyor, Chavez ise bölgenin bağımsızlığını savunuyor" dedi.

Uruguay'da Bush'un Devlet Başkanı Tabare Vazquez'le bugün bir araya geleceği binanın hemen yanında bir protesto gösterisi düzenleyen eylemciler "Soykırımcı, Latin Amerika'dan Defol" yazılı bir pankart taşıdı.

Bush'un tur programında yer alan ülkelerden Kolombiya'da polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Bush'un Pazartesi günü ziyaret edeceği Guatemala'da Mayalı kabile reisleri, Bush gittikten sonra ülkelerini kötü ruhlardan temizlemek için tütsü yakacaklarını duyurdu. Juan Tiney "Onun gibi bir insanın, ABD'deki göçmen kardeşlerimize yaptığı eziyetlerle, başlattığı savaşlarla bizim topraklarımıza ayak basması Maya halkına bir hakarettir" dedi. Bush'un önümüzdeki hafta ziyaret edeceği Meksika'da da, ABD büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlendi.

ABD'ye karşı bölgesel entegrasyon


Arjantin'de bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve Bolivarcı entegrasyon sürecinde dayanışma göstermek için Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner ile bir araya gelecek. Arjantin'deki Venezuela büyükelçiliğinden yapılan açıklamada Chavez'in, Kirchner'in ziyareti sonrasında Arjantin'e geçtiği belirtilirken, iki ülke arasında imzalanan çeşitli başlıklardaki 90 anlaşmayla birlikte ilişkilerin mükemmel seyrettiği ifade edildi.

Kirchner'in geçen ay yaptığı Venezuela ziyareti sırasında iki lider çoğu enerji alanında olmak üzere 17 anlaşmaya imza atmıştı. Chavez, bugün ziyaret edeceği Bolivya'da temaslarını sürdürecek.
  #3 (permalink)  
Alt 10.03.07, 12:03
VeNoMaNCeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek
Mesajlar: 664
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart

Lula protestolara sırtını döndü


Latin Amerika turundaki ilk durak olan Brezilya'da Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir araya gelen Bush, iki ülkenin petrole bağımlılığı azaltarak güvenliğe, ekonomiye ve çevreye katkıda bulunacağını ifade etti. ABD ile alternatif yakıt kaynakları geliştirilmesi konusunda bir işbirliği anlaşması imzalayan Lula, bu anlaşmanın otomobil sanayi, yakıt üretimi ve tüm insanlık için önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

Şeker kamışı veya mısırdan yapılan biyolojik bir yakıt olan etanol üretiminde ABD ve Brezilya yüzde 60'lık paya sahip. Çevreci gruplar ise, şeker kamışının sulak alanlarda yetiştirilebilen bir bitki olduğunu hatırlatarak, bu anlaşmayla Amazon'daki yağmur ormanlarının tahrip edileceğinden endişeleniyor. Diğer yandan, Bush'un Brezilya ziyaretinin asıl amacının, etanol alanında OPEC benzeri bir kartel kurmak olduğu öne sürülüyor. Bush'u protesto eden göstericiler, etanol üretiminin büyük oranda zengin aileler ve tekeller tarafından yürütüldüğünü, yoksullara sadece şeker kamışı kesme işinin verildiğini vurguladı. Brezilyalı Topraksız Köylüler Hareketi'nden Suzanne Pereira dos Santos "Bush ve arkadaşları Brezilya'daki etanol üretimini kendi kontrolü altına almak istiyor ve biz bunu durdurmalıyız" şeklide konuştu.

Venezuela lideri Hugo Chavez ise anlaşmayı eleştirerek, Bush'un Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde etanol üretimini artırmaya çalışmasını "mantıksız ve ahlak dışı" olarak nitelendirdi. Bush'un bölge için öne sürdüğü yoksulluğa karşı planların "kuzu postuna bürünmüş bir kurt" olduğunu belirten Chavez, ABD liderinin Latin Amerikalı gençlere ABD'de eğitim için 75 milyon dolarlık yardım sağlama önerisine de "İmparatorun yardımlarına ihtiyacımız yok" diye karşılık verdi.

kaynak:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006