Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 10.03.07, 12:02
VeNoMaNCeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VeNoMaNCeR
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek
Mesajlar: 664
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart

Bush'a tepki yağıyor

Diğer yandan Bush, Latin Amerika'da yoğun protesto gösterileriyle karşılandı. Bush'un ilk durağı olan Brezilya'nın Sao Paulo kentinde önceki gün 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından çıkan çatışmalarda polis göstericilere cop ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Dün de Bush'un kaldığı Hilton Morumbi otelinin önünde toplanan göstericiler, üzerinde gamalı haç bulunan bir tişört giydirilmiş, Hitler bıyıklı bir Bush kuklası yaktı.

Arjantin'de, 1976-1983 yılları arasında binlerce muhalifin öldürüldüğü ve işkenceden geçirildiği askeri yönetim döneminden ABD'yi sorumlu tutan binlerce kişi sokağa döküldü. Hugo Chavez'in de katıldığı gösteride, askeri rejimde çocuklarını kaybeden annelerin oluşturduğu Plaza de Mayo Anneleri örgütü adına Mercedes Merono bir konuşma yaptı. Merono "Bush Latin Amerika'dan kendine çıkar sağlamaya çalışıyor, Chavez ise bölgenin bağımsızlığını savunuyor" dedi.

Uruguay'da Bush'un Devlet Başkanı Tabare Vazquez'le bugün bir araya geleceği binanın hemen yanında bir protesto gösterisi düzenleyen eylemciler "Soykırımcı, Latin Amerika'dan Defol" yazılı bir pankart taşıdı.

Bush'un tur programında yer alan ülkelerden Kolombiya'da polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Bush'un Pazartesi günü ziyaret edeceği Guatemala'da Mayalı kabile reisleri, Bush gittikten sonra ülkelerini kötü ruhlardan temizlemek için tütsü yakacaklarını duyurdu. Juan Tiney "Onun gibi bir insanın, ABD'deki göçmen kardeşlerimize yaptığı eziyetlerle, başlattığı savaşlarla bizim topraklarımıza ayak basması Maya halkına bir hakarettir" dedi. Bush'un önümüzdeki hafta ziyaret edeceği Meksika'da da, ABD büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlendi.

ABD'ye karşı bölgesel entegrasyon


Arjantin'de bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve Bolivarcı entegrasyon sürecinde dayanışma göstermek için Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner ile bir araya gelecek. Arjantin'deki Venezuela büyükelçiliğinden yapılan açıklamada Chavez'in, Kirchner'in ziyareti sonrasında Arjantin'e geçtiği belirtilirken, iki ülke arasında imzalanan çeşitli başlıklardaki 90 anlaşmayla birlikte ilişkilerin mükemmel seyrettiği ifade edildi.

Kirchner'in geçen ay yaptığı Venezuela ziyareti sırasında iki lider çoğu enerji alanında olmak üzere 17 anlaşmaya imza atmıştı. Chavez, bugün ziyaret edeceği Bolivya'da temaslarını sürdürecek.