KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #11 (permalink)  
Alt 09.03.10, 20:35
allkknn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 02.02.10
Erkek
Mesajlar: 4
Teşekkürler: 1
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

padişah Mustafa Kemal i söylemlerinden rahatsız olduğu için istanbuldan uzaklaştırmak maksadıyla anadoluya göndermiştir. Anadolunun ülke yönetiminde hiç bir etkisi yoktur.
Her halde halkı örgütleyip milli mücadeleyi başlatacağını bilse göndermezdi değilmi? Anlayın artık.....!
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #12 (permalink)  
Alt 09.03.10, 21:05
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

hiçbir katkısı olmamıştır.

Çünkü; Mustafa Kemal kurtuluş savaşı başlamadan önce IV. Vahdettin tarafından Samsuna ordu müfettişi olarak gönderildi(sürüldü). Mustafa Kemal burdan kurtuluş savaşı için büyük hazırlıklar başlattı ve bunu öğrenen vahdettin dış kuvvetlerin baskısıyla Mustafa Kemal için idam kararı çıkardı ve bu ordu komutanı Kazım karabekire iletildi. Kazım karabekir Mustafa Kemal'e idam kararı hakkında bilgi verdi ve kazım karabekir ben bunu yapmam diyerek kurtuluş mücadelesinde Atatürk'e büyük desktek olmuştur. Yani o dönemdeki kurtuluş mücadelesinin büyük bir bölümünü kazım karabekire borçluyuz eğer o padişahın verdiği görevi yerine getirseydi şuan böyle bir mücadele dahi olmayacaktı.

Yani burdan çıkan sonuç vahdettinin cumhuriyetin kurulmasına hiçbir şekilde faydası dokunmamış aksine zararı dokunmuştur. Zaten vahdettin cumhuriyet kurulduktan sonra fransaya kaçmıştır.
Alıntı ile Cevapla
  #13 (permalink)  
Alt 09.03.10, 22:16
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

İngiltere`deki Foreign Office`te bulunan belgelere göre Vahdeddin, Mustafa Kemal`i Samsun`a Pontus devletine engel olmak ve milli mücadeleyi başlatmak 40 bin lirayla yolladı.


İNGİLİZ BELGELERİNE GÖRE CUMHURİYET TARİHİNİN BİTMEYEN TARTIŞMASI

İngiltere’deki Foreign Office’te bulunan belgelere göre Vahdeddin, Mustafa Kemal’i Samsun’a Pontus devletine engel olmak ve milli mücadeleyi başlatmak 40 bin lirayla yolladı.

Prof. Hülagü’nün İngiliz belgelerinde yaptığı çalışmaya göre Vahdeddin, Mustafa Kemal Samsun’a çıktıktan iki ay sonra İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunmuş

Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Metin Hülagü’nün son padişah Vahdeddin ile ilgili İngiliz belgelerine dayanan araştırması büyük ses getirmişti.

İlk kez VATAN’da yer alan belgelerle Vahdeddin’in son günleri, Atatürk ile olan ilişkisi ve gurbetteki yıllarıyla ilgili çarpıcı iddialar tarihçiler arasında da tartışmalara yol açmıştı.

Prof. Hülagü’nün Londra’daki Foreign Office(Yabancılar Ofis)’te yaptığı 3 yıllık araştırma, ’Yurtsuz Padişah Vahdeddin’ adıyla Timaş yayınları tarafından kitap haline getirildi.

Alıntıdır ....!
Referans :
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 09.03.10, 22:26
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

Estergon demiş ki:
- Dikkat ederseniz hain denilen VI. Mehmet Vahidettin (Osmanlı Türkçesi: واحد الدين, Vâhidüddîn, Mehmed-i Sadis) hain olarak gösteriliyor..Ancak Kudüsü almak için Osmanlı nın tüm borçlarını silmeyi kabul eden Yahudilere Kudüs ü vermemiş.. diye duymuştum ben...
o 2. Abdülhamit'ti ama evet zamanında bir çok kaynak yakıldı dağıtıldı (niyeyse). Bu yüzden bazı gerçeklerde değiştirilmiş olabilir. Ama tabi yine de Atatürk ülkemizin geleceği için büyük adımlar atmıştır. Lakin bizim gibi bir millete rahatlık dokunuyor.
Atatürk'ten sonra gelen(ler) ülkenin lehine; ne şeriatçı, ne kemalist, ne para düşkünü, ne komunist ne de mason olmasaydı, devletçi bir zihniyetle bu ülkeyi yönetmeye çalışsaydı zaten ne darbe olurdu ne de şimdiki gibi karışıklık. Kimisi amerikadan korkar, kimisi rusyadan korkar, kimisi ondan kimisi bundan korkar hiç birşey yapamaz. Ondan sonra medyayı elinde tutan bazı (birçok) medya kuruluşu "İşte kaos geldi! İşte bu yapılan darbe!" der milletin ağzına sonra da zihnine düşürür sonra bir bakmışsınız şimdi ki gibi ülke ikiye bölünmüş.
Hep derim hala diyorum. Bu millete ne kadar anlatsak da anlamaz. Hala da anlamayanlar çıkacak bu yorumumu eleştirenlerde.
Ne diyeyim ki bu saatten sonra herkes almış başını çekilmiş kendi çapına
Allah hidayet versin.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #15 (permalink)  
Alt 10.03.10, 00:04
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

damat ferit hükümeti atatürk ü samsun a yolladı evet ama ne için: halkımız silahlarını bıraksın ordular dağıtılsın diye!!! mustafa kemal bu amaçla çıktı sanıldı samsun a ama asıl amaç milli bilinci uyandırmaktı. onun için de havza genelgesini yayınladı tek başına...
daha sonra ordunun ve askerin desteğini yanında buldu. ve bu yaptığında yalnız olmadığını anladı. daha sonra damat ferit hükümeti mustafa kemal in ne yapmaya çalıştığını görerek onu 9. ordu müfettişliği görevinden alacaktı ama bundan daha önce mustafa kemal istifa etti.amasya kongresiye birlikte istanbul hükümetiyle olan haberleşme kesilince damat ferit hükümeti sona erdi ve ali rıza hükümeti başa geçti. ali rıza paşa da kurtuluş savaşı yanlısıdır. demek istedğim bu paraları veya diğer yoldan ele geçen fırsatları mustafa kemal türk halkının yararına kullanmayı bilmiştir.amaca giden her yol mübahtır diyelim....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006