Tekil Mesaj gösterimi
  #14 (permalink)  
Alt 09.03.10, 22:26
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: cumhuriyete osmanlı nın padişahın katkısı var mı?

Estergon demiş ki:
- Dikkat ederseniz hain denilen VI. Mehmet Vahidettin (Osmanlı Türkçesi: واحد الدين, Vâhidüddîn, Mehmed-i Sadis) hain olarak gösteriliyor..Ancak Kudüsü almak için Osmanlı nın tüm borçlarını silmeyi kabul eden Yahudilere Kudüs ü vermemiş.. diye duymuştum ben...
o 2. Abdülhamit'ti ama evet zamanında bir çok kaynak yakıldı dağıtıldı (niyeyse). Bu yüzden bazı gerçeklerde değiştirilmiş olabilir. Ama tabi yine de Atatürk ülkemizin geleceği için büyük adımlar atmıştır. Lakin bizim gibi bir millete rahatlık dokunuyor.
Atatürk'ten sonra gelen(ler) ülkenin lehine; ne şeriatçı, ne kemalist, ne para düşkünü, ne komunist ne de mason olmasaydı, devletçi bir zihniyetle bu ülkeyi yönetmeye çalışsaydı zaten ne darbe olurdu ne de şimdiki gibi karışıklık. Kimisi amerikadan korkar, kimisi rusyadan korkar, kimisi ondan kimisi bundan korkar hiç birşey yapamaz. Ondan sonra medyayı elinde tutan bazı (birçok) medya kuruluşu "İşte kaos geldi! İşte bu yapılan darbe!" der milletin ağzına sonra da zihnine düşürür sonra bir bakmışsınız şimdi ki gibi ülke ikiye bölünmüş.
Hep derim hala diyorum. Bu millete ne kadar anlatsak da anlamaz. Hala da anlamayanlar çıkacak bu yorumumu eleştirenlerde.
Ne diyeyim ki bu saatten sonra herkes almış başını çekilmiş kendi çapına
Allah hidayet versin.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: