KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #41 (permalink)  
Alt 08.01.10, 23:42
foremost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 05.01.10
Erkek - 33
Mesajlar: 944
Teşekkürler: 129
Üyeye 56 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

Türkiyenin basına gelmis en büyük sorun cehalet ve ampül
bu ikisi bağlantılı zaten

Allah Türkiyeyi ampülün gazabından korusun
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #42 (permalink)  
Alt 09.01.10, 17:27
KorhanRap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.08.09
Erkek
Mesajlar: 214
Teşekkürler: 28
Üyeye 68 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

İslamiyet ülke yönetmek için gönderilmemiştir.İslamiyet kul ve allah arasında olan birşeydir.Geçmişte ve şu anda dini devlet yonetim biçimi olan ülkeler her zaman ezilmeye,sömürülmeye ve hep geri kalmaya mahkumdur ! Şu andaki örnekleri İran,Afganistan,Somali,Pakistan geçmiş örnekler Rönesans öncesi Avrupa'dır.Türkiye için tek kurtuluş ise Kemalizm'dir.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #43 (permalink)  
Alt 09.01.10, 21:46
foremost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 05.01.10
Erkek - 33
Mesajlar: 944
Teşekkürler: 129
Üyeye 56 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

KorhanRap demiş ki:
- İslamiyet ülke yönetmek için gönderilmemiştir.İslamiyet kul ve allah arasında olan birşeydir.Geçmişte ve şu anda dini devlet yonetim biçimi olan ülkeler her zaman ezilmeye,sömürülmeye ve hep geri kalmaya mahkumdur ! Şu andaki örnekleri İran,Afganistan,Somali,Pakistan geçmiş örnekler Rönesans öncesi Avrupa'dır.Türkiye için tek kurtuluş ise Kemalizm'dir.
Cok güzel konusmussun

Atatürkümüzün yolundan devam etmeliyiz
Alıntı ile Cevapla
  #44 (permalink)  
Alt 14.01.10, 16:49
jeordiebrian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.01.10
Kadın
Mesajlar: 10
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

Ben siteye daha bugün üye oldum. 15 yaşındayım.siteye girdiğimde bu başlık dikkatimi çekti ve bakmak istedim.bu konuda çok fazla bilgi sahibiyim diyemem.Ama merak ettiğim için araştırdığım oldu.Bu sözleri gerçekten söyleyebilecek kapasitede biri olduğunu gördüm.İnsanların nasıl bu kişiye oy verdiğini hala aklım almıyor benim.Adam gerçektende şeriattan yana olduğunu söylüyor.İnsanlar bunu görüyo nasıl hala onu destekliyor.Biz laik bir ülke değil miyiz? Bu insan bizim vatanıımızı satıyor ve destekleniyor anladığım kadarıyla.Bence burda suçun en büyüğü bizim halkımızda.
Ben nolursa olsun Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyim.Gördüğüm kadarıyla biz onlardan daha fazlayız. Buda beni mutlu etti
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #45 (permalink)  
Alt 16.01.10, 14:28
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Thumbs up İmam(?) Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

Arkadaşlar bi kere konu başlığı olarak "İmam" kelimesini çok kırıcı buluyorum. İmamlar da maaşını devletten alan memurlardır. Din bilmek kötü bir şey değildir.
İmam yerine "yobaz", "bağnaz", "şeriatçı" ve ya "şeref" kelimesinin sonuna "olumsuzluk eki" getirip koyun. Ya da hiç olmadı bazı hayvan isimleri de koyabilirsiniz.

Bu arada okurken farkettiniz mi bilmem, başbakan olmadan önce bütün sözleri din ile ilgili. Türkiye'yi camiye çevircez falan. Ama başbakan olduktan sonra amaç değişmiş sürekli "para" teması etrafında dönen cümleler kullanılmış. Bu başımızdaki yaratıkların gerçek amacını anlatmaya yeter heralde.

Arkadaşlar din olgusu insana aittir. Ülkelerin dini olamaz. Ülkenin beyni yoktur. Ülkelerin gücü milletin gücüdür. Bu yüzden insanların dini olması yeterlidir. Aksini iddia eden bana "din tabanlı devlet kurmak" fikrini savunan bi ayet göstersin. Allah Cebrailini HZ. Peygamberimize yollamıştır. Eğer din insana değil devlete ait olsa dönemin halifelerine de gelmeye devam etmesi gerekirdi. Nitekim bugün Dünya'da İslam'ın kurallarına göre yönetilen birçok devlet olmasına rağmen meclislerinde Cebrail'e rastlamamaktayız...

Bu arada benimle aynı şeyi savunanlara dolayısıyla da bana "koltuk sevdalısı" diyen insanoğlu, o koltuk varya..
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #46 (permalink)  
Alt 05.02.10, 23:56
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

vecihii demiş ki:
- ama şimdi sezarın hakkını sezara vermek gerek. yanlış ayağından tutmuşuz eleştiriyi. süleyman demirel inşaat mühendisiyse, bülent ecevit dil tarih coğ. mezunuysa tayyip erdoğan da pekal imam olarak başbakan olabilir. başbakan olması için başka sakıncalar vardır o ayrı... (ama süleyman demirel in de vardı be. demek ki hiçbir şey değişmiyor türkiye de..)
bülent ecevit lisans diplomasına sahip olamadığı için cumhurbaşkanı olamamıştı.yani üniversite mezunu değildir kazanmış fakat devam etmemiştir..
Alıntı ile Cevapla
  #47 (permalink)  
Alt 06.02.10, 00:09
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

arkadaşlar namuslu insan politikaya girebilir mi düşün bir yazdıklarınızı tam okumadım ama kusura bakmayın artık. ben şimdiye kadar Ahmet Necdet Sezeri iyi buldum. çok yakını hala simitçilik yapıyomuş. akrabalarını zaten işine bulaştırmamış kendi haklarından şuankilerin yaptıkları gibi yararlandırmamış.tabi onun da kusurları mutlaka vardır.ya neden imam dan başbakan olmasın. böle bir yasa mı var.çok yetenekli imam ajanlar var israil yetiştiryo. bizim gibi bir ülke için daha ne olsun.ilerledeğimizi düşünürken kuyumuzu kazıyolar.şu eli ayağı namazda olan kişler hiç belli değil kim.ben korkuyorum gerçekten.ama ilk önce şu yaşadığım toplumdam çok korkuyorum. okumuyoruz Allah diyoruz ama daha ilk emrini yerine getirmiyoruz. çok cahiliz beee
Alıntı ile Cevapla
  #48 (permalink)  
Alt 06.02.10, 01:02
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

A&G araştırma şirketinin yeni anketine göre yükselişte olan iki parti MHP ve kapatılan DTP. MHP CHP’nin ensesinde.. Sarıgül oylarını CHP’den değil AK Parti seçmeninden alıyor.

Taraf gazetesinden Neşe Düzel’in haberine göre Adil Gür seçmenin kimliği ve tercihiyle ilgili son kamuoyu araştırmalarını 26-27 Aralık’ta ve Ocak’ın ilk haftasında gerçekleştirdi.

Sadece partilerin aldığı oylar değil orduyla ilgili tespitler de bir o kadar çarpıcı.. İşte Adil Gür’ün açıklamaları..

Orduya güvende ciddi düşüş

Ergenekon soruşurmasından önce orduya güven yüzde 90 civarındaydı. Halkın orduya güveni son darbe ve suikast iddialarıyla yüzde 63.4′e düştü..

Araştırma yapılırken Balyoz daha duyulmamıştı

Bugüne dek Türkiye’de orduya güven hiç yüzde 80′lerin altına düşmemişti. Üstelik biz bu araştırmayı yaptığımızda henüz Balyoz harekatı haberleri yoktu.

Kim daha çok orduya güveniyor?

Her yüz erkekten 40′ı orduya güvenim azaldı derken kadınlar daha ordudan yana durdular. Orta ve üst yaş grubundakilerde de gençlere oranla orduya güven daha fazla düştü. Bunun nedeni orta yaş grubundakilerin geçmiş darbe dönemlerinin vahametini bilmeleri olsa gerek.

Partilere göre orduya güvende farklılık var mı?

Evet var. Eğitim yükseldikçe “orduya olana güvenim azalmadı” diyenlerin oranı yükseliyor. Bunun nedeni bu ülkede eğitimliler CHP seçmenidir. Sadece üniversite mezunları oy kullansa, CHP bu ülkede tek başına iktidar olur. Üniversite mezunları açısından CHP hep birinci partidir. Türkiye’de sadece ilkokul mezunları ve düşük gelir grupları oy kullansa AK Parti yüzde 50′den fazla oy alır.

Hangi parti orduya ne kadar güveniyor?

Her yüz AK Parti seçmeninin 41.3′ü, her yüz CHP seçmeninin 24′ü, her yüz MHP seçmeninin 31′i “orduya güvenim azaldı” diyor. DTP’lilere yani Barış ve Demokrasi Partisi’ne gelince yüzde 71.8′i “orduya güvenim” azaldı diyor.

Araştırma ne zaman ve kaç kişiyle yapıldı?

“Bugün seçim olsa ne olur?” diye hem 26-27 Aralık 2009′da hem de bu ayın ilk haftasında araştırma yaptık. Ocak ayında 2412 kişiyle görüştük. Bu araşırmanın sonucuna göre AK Parti’nin oyu yüzde 32-33 bandına kadar indi. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38.4 oy alan AK Parti o günkü oyların dört beş puan altında seyrediyor.

AK Parti’nin oyları kime gidiyor?

Beş yaıl önce AKP’den vazgeçen birinin MHP7ye veya Saadet partisine gitmesini beklerdiniz mantık gereği. Halbuki şimdi MHP CHP’den oy alıyor. CHP de MHP’den.. Abdüllatif Şener ve Saadet’in yanı sıra Sarıgül de AK Parti’den oy alıyor. Sarıgül’ün yanındaki insanların Baykal muhalifi eski CHP’lilerden oluşması nedeniyle kamuoyunda, ‘Sarıgül CHP’den oy alacak’ diye yanlış bir algı var. Sarıgül CHP’den daha çok AK Parti seçmeninden oy alıyor. Biri dünün sol partisi, dünün merkezinde sağında olan partisi.



YETERİNCE AÇIK OLDUĞUNU UMUYORUM (bazılarına kapak niteliğinde)
Alıntı ile Cevapla
  #49 (permalink)  
Alt 07.02.10, 00:00
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

jjjensen demiş ki:
- arkadaşlar namuslu insan politikaya girebilir mi düşün bir yazdıklarınızı tam okumadım ama kusura bakmayın artık. ben şimdiye kadar Ahmet Necdet Sezeri iyi buldum. çok yakını hala simitçilik yapıyomuş. akrabalarını zaten işine bulaştırmamış kendi haklarından şuankilerin yaptıkları gibi yararlandırmamış.tabi onun da kusurları mutlaka vardır.ya neden imam dan başbakan olmasın. böle bir yasa mı var.çok yetenekli imam ajanlar var israil yetiştiryo. bizim gibi bir ülke için daha ne olsun.ilerledeğimizi düşünürken kuyumuzu kazıyolar.şu eli ayağı namazda olan kişler hiç belli değil kim.ben korkuyorum gerçekten.ama ilk önce şu yaşadığım toplumdam çok korkuyorum. okumuyoruz Allah diyoruz ama daha ilk emrini yerine getirmiyoruz. çok cahiliz beee
çok doğru bir yere parmak basmışsın teşekkür ediyorum İlk emir neydi=OKU!

ayrıca bir laf daha vardı kimin sölediğini hatırlayamadım yalnız:İlim için akıtılan mürekkep şehit kanından daha değerlidir
Alıntı ile Cevapla
  #50 (permalink)  
Alt 07.02.10, 01:42
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İmam Tayyip Erdoğan'ın Sözleri

KuTy demiş ki:
- çok doğru bir yere parmak basmışsın teşekkür ediyorum İlk emir neydi=OKU!

ayrıca bir laf daha vardı kimin sölediğini hatırlayamadım yalnız:İlim için akıtılan mürekkep şehit kanından daha değerlidir
ne kadar ironik bir toplumuz ben öle düşünüyorum. çok biliyoruz herşeyi ama nasıl? okuma oranı yazma çizme oranı belli.müslümanız diyoruz ama Kur an ı açıp okuyan kaç kişi? ki onu devrin bakış açısıyla anlayan kaç kişi?
birileri çıkıyo şuan meydanlarda (oyların %49 unu alan) artık adını demeyim Atatürk e küfrediyo. ya Atatürk kadar müslüman olan kim var Allah aşkına.
Seyid Ali Onbaşı lar Nusret mayın gemileri.... bunlar MUCİZELER. hep Atatürkle gerçekleşti. onunla birlikte gerçek efsaneler doğdu. onunla birlikte dinimiz pisliklerden arındı. kadınlara insan olduklarını gösterdi. hurafelerden arındık ya. daha sayayım mı ki.
şu zamanda Atatürk ün değerini ve yüceliğini anlamayan kafasının içi örümcek ağıyla dolu zihinler farkına varmıyorlar yakın zamanda çocuklarını torunlarını kısaca onların geleceklerini şu Yalancı Müslümanlar tarafından nasıl yok edilecekler.çok üzücü. acıyorum halimize.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006