KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.10.11, 18:03
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Ünlem Rıza Zelyut - Başbakan Erdoğan'a mektup (21.10.11)

Sayın Başbakan!
Sizi de bizleri de derinden yaralayan terör dalgasının durdurulabilmesi için; bazı konuları hatırlatmama izin veriniz.
- PKK; 'Kürdistanı'ı kurmak' hayali üzerine oturtulmuş bir örgüttür. Örgütün sloganları; toplantı tutanakları; yazışmaları bunu açıkça göstermektedir.
Bu örgütün siyasal kanadının temel amacı da budur. Bu aşamada Kürdistan isimli bir devlet kuramayacaklarını bildiklerinden; bunun bir önceki aşaması olan 'özerklik'ten söz etmektedirler. Belediye yönetimi altına saklanacak bir özerklik; bugün Güneydoğu'da tavan yapan ayrışma duygusunu daha derinleştirecektir.
Bu yüzden; sizin Kürt Sorunu dediğiniz sorunu; 'Kürdistancılar Sorunu', 'Kürtçüler Sorunu' biçiminde güncellemek daha doğru olacaktır.
- Kürdistan'ı kurabilmek için de bir Kürt Milleti'ne ihtiyaç vardır. PKK; Güneydoğu'nun coğrafi konumundandan beslenen eksiklikleri de istismar ederek Kürtçü bir topluluk imal etmeye uğraşmaktadır. Bugün kabileler halinde yaşayan Kürtlerden millet yaratabilmek için ortak Kürtçe'yi imal etmek gerekiyor. Bu ortak dil de tek başına yetmiyor. Kürtçenin; anadili eğitimi adı altında resmi eğitim içine sokularak zoraki olarak öğretilmesini istiyor PKK. Böylece; dağınık bir halk olan Kürtler; millete evrimleşecek; her milletin bir vatanı ve devleti olduğuna göre peşinden de vatan yani toprak isteği devreye sokulacaktır. O toprak ile devlet de adı 91 sene önce Sevr Antlaşması'na sokulmuş olan Kürdistan olacaktır.
- PKK taleplerinin ekonomik-kültürel ve sosyal içerikli olmamasına dikkatinizi yeniden çekerim. Karşınızdaki örgütün Stalinist değil bölücü örgüt olduğunu asla aklınızdan çıkarmamalısınız.
- 6 yıl önce bölge halkına; 'Sizi anlıyorum!' anlamında iyi niyetle verdiğiniz; 'Türkiye'de Kürt sorunu vardır!' mesajınızı; örgüt aldı; dibine kadar sömürerek bunu psikolojik ve ideolojik üstünlüğü ele geçirmek için kullandı. Geldiğimiz noktada; bu iyi niyetli yaklaşımınızın kötüye çekildiğini görmüş olduğunuzu umut etmekteyiz. Sorunu; Kürdistan Teali Cemiyeti'nden bugünlere uzanan 'Kürdistancı Bölücülük Sorunu' olarak görmezseniz; kalıcı başarı elde etmeniz mümkün olmayacaktır.
- Bu belayı def etmek için size akıl verenlerin; sorunun tarihsel Kürtçü boyutunu bilmedikleri veya dikkate almadan ithal çözüm modelleri ile sizi aldattıkları ortadadır. Ağabey dediğiniz Hasan Cemal tipi sözde aydınların millet-vatan-devlet gibi yüksek duygularla bir ilişkisinin bulunmadığını bilmeniz gerekir. Bu tiplerin önerdiği çözümler; başında bulunduğunuz devleti dağıtacak öneriler olmuştur.
Bu konuda bizim 17 yıldır yazdıklarımızın milimi milimine doğru çıkmış olmasından da övünç duymuyoruz; devletimiz adına üzülüyoruz.
- Kürtlerle Kürtçüleri birbirinden ayırarak; Kürtçülüğü parlatacak işlerden uzak durarak, bu sorunu çözmeye çalışmalısınız.
Bu işi yaparken de bugünden yarına her şeyi halledecek gibi bir tutum içine girmeyiniz. Gerçekçi olmazsanız; üzülürsünüz. Sorunun yakın zamanlı ve orta-uzun zamanlı planlamasını yaparak yürüyünüz.
- ABD'yi örnek alın. Terörle mücadelede; size 'Silah bırak!' diyenlere; Amerika'nın terör karşısında nasıl davrandığını hatırlayarak cevap veriniz. Kılıçla vurana kılıçla vurulur... Peşinden sosyal, kültürel, demokratik pansuman yapılır.
- PKK ile Ergenekoncuları iç içe göstermek; PKK gerçeğini saklamaya çalışanların işine yarıyor.
Sayın Başbakan; size 'Öcalan'ı bile aşan işler var!' diyen kişinin; örgütün yanınıza sızmış adamı olduğunu iddia edersem, abartmış olmam.
- Kürt kökenli yurttaşlarımızın entegrasyonu, terörü bitirmek için olmazsa olmaz bir şarttır. Bunun yolu da yatılı bölge okullarını bölgede hızla yaygınlaştırıp vatandaşı da çocuklarını oraya yollayacak teşviklere boğmaktan geçiyor.
- Bölgenın 500 yıllık feodal yapısını çözmeden bu belayı bitiremezsiniz. Bu yüzden Güneydoğu'da kapitalizmi egemen kılmak için devlet sektörünü hemen harekete geçirin.
- Medyanın PKK'nın propaganda merkezi gibi çalıştığını görüyorsunuz. Bu konuda hükümeti destekliyormuş gibi gözüken medya kanadının da kulağını çekmelisiniz. 33 canımızın gittiği saldırıdan sonra bile Zaman Gazetesi'nde terör elebaşısı Öcalan'ın eve çıkartılması; BDP'lilerin görüşlerinin dikkate alınması isteniyordu.
- Sayın Erdoğan; umarım ki artık; sizi 'Türk demeyelim, Türkiyeli diyelim' gibi fantastik sloganlarla kandıranların dostunuz olmadığını anlamışsınızdır.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006