KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.03.08, 12:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Korsan depolara sığmıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesine verdiği yanıt, yapılan denetimler sonucu ele geçirilen korsan materyallerin depolara sığmayacak ölçüde olduğunu ortaya koydu. Bakan Günay, korsan faaliyetlere yönelik operasyonların ülke genelinde sürdürüldüğünü belirterek 2007 yılında toplam 3 bin693 operasyon yapıldığını bu operasyonlarda 4 bin 83 şüpheli ve 11 milyon 238 bin 850 korsan materyalin ele geçirildiğini bildirdi. Bakan Günay, yapılan denetimler sonucunda ele geçirilen korsan materyal sayısının çok fazla olması nedeniyle tasnif ve depo işlemlerinde özellikle İstanbul'da bir takım sıkıntılar yaşandığını belirterek “Bu sıkıntıların giderilmesi ve korsanla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla operasyonlarda ele geçirilen materyallerin imha işlemine kadar depolanması için Bakanlığım tarafından Aralık 2007'de İstanbul'da yeni bir depo kiralanmıştır. Sorunun tamamen aşılması için ise yargılama sürecinde söz konusu materyallerin imha işlemleri hızla gerçekleştirilecektir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, korsanla mücadeleye ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Korsanla mücadele kapsamında denetim uygulamalarının güvenlik birimleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Bakan Günay, 8 Ocak 2008 tarihinden itibaren, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir illerinde olmak üzere 6 ilde pilot uygulama başlatıldığını ve korsanla mücadele için Fikri Mülkiyet Hakları Büro Amirlikleri kurulduğunu bildirdi. Günay, korsanla mücadele kapsamında ülke genelinde 2007 yılında toplam 3 bin 693 operasyon yapıldığını belirterek bu operasyonlarda 4 bin 83 şüpheli ile toplam 11 milyon 238 bin 850 korsan materyalin ele geçirildiğini kaydetti.

-BAKANLIK YENİ DEPO KİRALADI-

Yapılan denetimler sonucunda çok sayıda korsan materyalin ele geçirilmesi nedeniyle, depo ve tasnif sıkıntısı yaşandığını kaydeden Bakan Günay, şunları söyledi:
“Denetimler sonucunda ele geçirilen korsan materyal sayısının çok fazla olması nedeniyle tasnif ve depo işlemlerinde özellikle İstanbul'da bir takım sıkıntılar yaşanmıştır. Bu sıkıntıların giderilmesi ve korsanla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla operasyonlarda ele geçirilen materyallerin imha işlemine kadar depolanması için Bakanlığım tarafından Aralık 2007'de İstanbul'da yeni bir depo kiralanmıştır. Sorunun tamamen aşılması için ise yargılama sürecinde söz konusu materyallerin imha işlemleri hızla gerçekleştirilecektir”

-ÇALINTI BANDROLLAR ELE GEÇİRİLDİ-

Bakan Günay, CHP'li Kart'ın “2005 yılında 1 milyon 700 bin adet bandrolün çalındığı ve bu bandrollerin korsan basılan kitaplara yapıştırıldığına” ilişkin iddiaların doğru olup olmadığı sorusunu da yanıtladı. Günay, 13 Mart 2005 yılında İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğü binasından Kültür Bakanlığı'na ait 1 milyon 700 bin adet bandrol çalındığını ve yapılan denetimler sonucunda söz konusu çalıntı bandrollerin büyük kısmının ele geçirildiğini söyledi.

-KORSANLA MÜCADELE İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANACAK-

Bakan Günay, meslek birlikleri üyelerine ve onların eserlerine ilişkin veri tabanlarının meslek birliklerinde mevcut olduğunu belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da hak sahipleri ve eserlerin ortak veri tabanında toplandığı, bu yöndeki çalışmaların 2008 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi. Bakan Günay ayrıca korsanla mücadele çerçevesinde 12 Ocak 2008'de Adalet Bakanı'nın da katılımıyla konferans gerçekleştirildiğini ve eylem planı hazırlanması kararı alındığına işaret ederek “önümüzdeki süreçte fikri haklar sisteminin güçlendirilmesine yönelik eylem planının tamamlanarak uygulamaya konulması planlanmaktadır” dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006