KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.03.08, 12:29
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Partiler Anayasa Mahkemesi tehdidinden kurtulmalı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Siyasi partilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi'nin tehdidinden kurtarmak lazım" dedi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili açtığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başoğlu, AK Parti'nin son seçimlerde yüzde 47 rey aldığını ve devletin icra organını elinde bulunduran bir parti olduğunu söyledi. Belediyelerin çoğunun da AK Parti'ye ait olduğunu vurgulayan Başoğlu, "Cumhuriyet Başsavcısının 'sen başörtüsü yasağını kaldırmak istiyorsun' diye böylece laikliğe aykırı iddiasıyla kapatma davası açması, doğrusu demokrasimizin geleceği bakımından büyük bir sakıntı ve tehlike doğuracaktır. Ben öteden beri savunduğumu bir daha tekrar ediyorum, evvela siyasi partilerin sicillerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutulmasını doğru bulmuyorum. İkinci olarak siyasi partilerin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının da doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Hazır sivil Anayasa yapma çalışmaları varken, Anayasa Mahkemesi'ni bir uzmanlık kurumu haline getirmek ve siyasi partiler üzerinde mali denetim yapan ve kapatan bir kuruluş olmaktan çıkartmak gerektiğini kaydeden Başoğlu, "Bir yandan Cumhuriyet Başsavcılığı öte yandan Anayasa Mahkemesi'nin siyasi partilerimizin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi durmaları demokrasimizin gelişmesine engel olan en büyük unsurdur. Devleti idare eden bir partinin, 'sen nasıl başörtüsü yasağına karşı çıkarsın' diye iktidar partisinin kapatılmasının, dava açıklamasının, Türkiye demokrasisini dışarıda tartışma konusu edebilecek bir noktaya götürür ki, bu yanlıştır. Bunun demokrasinin güçlenmesine hiçbir katkısı bulunmaz" diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006