KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.04.07, 23:02
alemdar3435 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.07
- 43
Mesajlar: 248
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Susturun Yoksa Biz Susturacagiz

IRAK Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Lideri Barzani’nin "Diyarbakır’a karışırız" tehdidi Ankara’da tansiyonu yükseltti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Rice’ı telefonla arayarak, "Bu adamı susturun, aksi takdirde biz susturmasını biliriz" dedi. Ardından Ankara Bağdat’a ültimatom gibi nota vererek "PKK’ya karşı acil ve kararlı önlem almazsanız, uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanırız" dedi. Bakanlar Kurulu bugün MGK’da ele alınacak terörle mücadele önlemlerini görüşürken, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani Başbakan Tayyip Erdoğan’ı arayarak havayı yumuşatmak istedi. Erdoğan’ın "Ne yapılacaksa bir an önce yapılması" ısrarı üzerine de Talabani, "ortak bir planla terör örgütüne karşı savaşmaya hazır olduklarını" kaydetti.

SUSTURMASINI BİLİRİZ

Dışişleri Bakanı Gül dün Barzani’nin sözleriyle ilgili sorulara, "Göreceksiniz cevabımızı" dedi. Gül’ün bu sözleri, bugünkü MGK’da Barzani’yi hedef alan bazı değerlendirmelerin yapılacağı beklentisini artırdı. Barzani’nin çıkışı Gül ve Rice arasında hafta sonunda yapılan teleffon görüşmesine de yansıdı. Gül Rice’a şunları söyledi: "Söyledikleri kabul edilemez. Tamamen provokatif bir tutum. Bu tür söylemlerden vazgeçmesi için ciddi şekilde uyarılmalı. Irak sizin sorumluluğunuz altında. Eğer siz susturmazsanız, biz nasıl susturacağımızı biliriz."

Ankara dün Irak’a son derece sert ifadeler içeren bir de nota verdi. Türkiye’nin notasında, Irak’ın, Kuzey Irak’tan kaynaklanan PKK terörünü önlemedeki sorumlulukları tek tek anlatılarak, Bağdat yönetiminden "PKK terörünü acilen ve kararlı şekilde" önlemesi istendi. Ankara, Irak Devleti bu yönde bir adım atmadığı takdirde, terörle mücadelede uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, PKK’ya karşı Irak’ın kuzeyinde sınır ötesi operasyon yapabileceğini Bağdat’a "ilk kez resmen" iletmiş oldu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006