KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.03.07, 08:30
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart 'Gallipoli'de isim savaşı!

'Gallipoli'de isim savaşı!
'Gallipoli' sergisinin ismine kızan DYP'li İlçe Başkanı, 'Şehitlerimiz rencide ediliyor' dedi. Sanatçılar yanıt verdi: Bu evrensel bir sergi


COŞKUN YAMAN DHA

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Aykan Özener'in 18 Mart Şehitler Günü'nde Balıkesir'de açacağı "Gallipoli" adlı fotoğraf sergisi kentte krize yol açtı.
DYP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Mehmet Birol Şahin, Valilik'in Şehitler Günü için düzenlediği programı takdirle karşıladıklarını ancak serginin adının 'üzücü' olduğunu söyledi. "Bu kafa ne yapmaya çalışıyor?" diyen Şahin şunları söyledi:
"Serginin ismi 'Gallipoli 2005'. Gallipoli, Anzakça bir yer ismi. Türkiye Cumhuriyeti Balıkesir Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi her kelimesi büyük anlam ifade eden isimlerin yanına bizim Gelibolu'muzu Gallipoli olarak yazma ihtiyacı büyük bir çelişki... Büyük bir kompleksin ifadesi... Bu kafa ne yapmaya çalışıyor? Belki ülkemizi işgale gelmiş evlatlarımızı öldüren Anzakları bu yolla memnun edebilirler, ama bizi üzüyorlar. Şehitlerimizin hatıralarını rencide ediyorlar."

Dernekten sanatçıya destek
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği ise sergiye destek verdi. Dernek Başkanı Altuğ Oymak, "Sanatçı evrensel bir boyutu olduğu, dostluk, kardeşlik ve barış temalarını işlediği için sergisine 'Gallipoli 2005' adını vermiş. Tarih kitaplarında da buranın adı 'Gallipoli' olarak geçiyor. Film yönetmeni Tolga Örnek de hazırladığı belgesele Gelibolu-Gallipoli adını vermişti" dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006