KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 10:05
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Belçika'daki çılgın 'Türkler'

Belçika'daki çılgın 'Türkler'

Belçika'nın Türk köyü olarak bilinen Faymonville kasabasının geleneksel şenlik günleri yine Türk kültürünün de yer aldığı renkli görüntülere sahne oldu

BRÜKSEL Milliyet

17. yüzyılda Stavelot-Malmedy krallığı, Türklerle savaşırken tüm kasabaların kiliselerinden savaş için vergi topluyordu. Çevrede bu vergiyi vermeyi reddeden tek kasaba ise Faymonville'di. Bu yüzden "Türk" damgası yiyen Faymonville sakinleri, bunu hakaret saymak yerine Türklüğü kültürlerinin bir parçası haline getirdi. Rivayetlere göre, daha sonraki dönemlerde savaş vergisi ödemeye karşı çıkan Faymonvilleliler, kilise çanları çalındığı zaman ezan taklidi yapıyorlardı.


NÜFUSU bini geçmeyen kasabada Türklüğe ait birçok detay bulunuyor. Turkenblot (Türk kanı) adında sert bir likör üretilen kasabanın futbol kulübünün adı da "FC Turkania". Gençlik derneğinin "Birleşik Genç Türkler" adını taşıdığı Faymonville kasabasındaki eski kütüphanenin duvarlarında da Atatürk posteri ve çeşitli Türk simgeleri dikkat çekiyor. Faymonvillelilerin her yıl düzenledikleri şenliklere de Türk motifleri damgasını vuruyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006