KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 10:03
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Sağda "nostaljik" formül...

Sağda "nostaljik" formül...

Seçimin öne alınabileceğine ilişkin hükümet kanadından gelen açıklamalar merkez sağda işbirliği arayışlarını hızlandırdı.
Yüce Divan sonrası eski Başbakan Mesut Yılmaz, Japonya’daki Liberal Demokrat Parti benzeri bir oluşum için kolları sıvarken, söz konusu yapı bu sefer de Demokrat Parti formülü ile gündeme geldi.
ANAVATAN-DYP’nin Demokrat Parti’de bir araya gelmesi ve buna sosyal demokrat isimlerin de eklenmesi, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın liderliğinde seçime gidilmesi söylentisinin kulislere yansıması, sağ siyaseti hareketlendirirken, partilerin ilk tepkileri ise farklı oldu.

DYP: "DYP’DEN FEDAKARLIK EDİLEMEZ"
Sağda yeni oluşumlar konusunda DYP’nin dolayısıyla Genel Başkan Mehmet Ağar’ın kararı büyük rol oynayacak.
Ağar, genel merkezde seçim çalışması çerçevesinde 48 il başkanı ile bir araya gelirken DYP’de yapılan ilk değerlendirmelerde olası bir bütünleşme için yine "adres DYP" görüşü varlığını korudu.
Partili bir yönetici DP formülü konusunda "Partiden fedakarlık edemeyiz" derken DYP içinde Ağar’a yakın bir isim ise DP formülüne tepkisini "mantık dışı" diye dışa vurdu. Aynı DYP’li kurmay "Parti kendini feshedecek, DP olacak. Kimsenin gücü yetmez. Seçime kalmış altı ay. Kim evet der? Böyle senaryolarla bu iş olur mu" diye sordu.
DYP’liler partilerinin kapılarının herkese açık olduğunu da yineledi.
Söz konusu formül için desteğinin aranacağı belirtilen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in son duruşu ise DYP çevrelerinde "parti toparlanıyor" sözleriyle özetleniyor.

MUMCU: "MERKEZDE YAPILANMADA KATKIMIZ OLUR"
Yeniden hareketlenen birleşme ve ittifak arayışları Anavatan Partisi’nin bugün toplanan MKYK’sında da gündeme geldi. Kurul’da Genel Başkan Erkan Mumcu, üyelere açıklanan anketlere itibar etmemelerini istedi.
Edinilen bilgilere göre MKYK’da Mumcu, ittifaklar konusunda üyelerin eğilimini tespit etti. Bu konunun parti içinde, özel sohbetlerde bile konuşulmamasını isteyen Mumcu, ittifak yapılmayacağını, bu yönde bir talep olursa bile mutlaka ANAVATAN logosu altında seçime girileceğini söyledi. İddialara göre Mumcu, merkezin yeniden yapılanması halinde ise katkıları olacağını ifade etti.
ANAVATAN’lı önemli bir isim sağda birleşme ve DP formülü konusunda Mumcu’nun Kurban Bayramı’nda DYP’ye yaptığı "birleşme" çağrısına ve buna DYP’den gelen soğuk yanıta gönderme yaparak "O konudaki demeci kurban bayramında verdik. Gereken cevabı da aldık. Şimdilik bu konuyu konuşmuyoruz. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir konudur" dedi.
Mumcu bir süre önce yaptığı bir açıklamada merkezde bir yeniden yapılanma halinde "baş döndürebilecek kadar fedakarlıkta bulunabileceğini" dile getirmişti.

YILMAZ ALMANYA’DA
Merkezde yeni bir yapı için çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Mesut Yılmaz ise dün gittiği Almanya’dan hafta sonu dönecek.
Kendisine yakın bir kaynak "Şu anda Mesut Bey açısından ANAVATAN’la olabilecek bir şey yok" derken, araları bozuk olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile şu ana kadar ise bir diyaloğunun olmadığı bildirildi.
Yılmaz’a yakın bir başka isim ise olası bir oluşumun şansını ise CHP’yi geçerek AKP’den sonra ancak "ikinci parti" olarak tahmin etti. (ANKA)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006