KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 10:00
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Güzelliğin yeni yolları

Nilüfer PAZVANTOĞLU
Güzelliğin yeni yolları


Evde kendi banyonuzda, spa’da ya da bir estetik cerrahın muayenehanesinde... Mükemmel bir vücut hayal edenler, her gün teknolojinin sıra dışı bir keşfiyle karşılaşıyor.

Kırışıklıkları yok etmek, gözenekleri hafifletmek, göz altı torbalarından kurtulmak... Uzun zamandır bunların hiçbiri hayal değil. Kremler ve losyonlar, foto-kozmetik, geniş alanlara uygulanan iğneler, özel masajlar genç görünümü destekleyen yöntemlerden bazıları...

DERİN BAKIM

Matriks, uzmanların en yeni keşiflerinden biri... L’Oreal laboratuvarlarında ilk kez dermisten epidermise kadar tüm cilt katmanlarında "matriks cildi" bulunduğu kanıtlandı. Jel kıvamındaki doldurulabilir bu madde, tüm cilt katmanlarını ve hücreleri yatay ve dikey olarak birbirine bağlıyor. Hücrelerin kendi aralarındaki iletişimi sağlamasının yanı sıra onları nemlendirme ve besleme görevi de görüyor.

Cilt fonksiyonlarında anahtar bir rol üstlendiğinden, cilt yaşlanmasında merkez konumunda... Ve sonuç olarak etkili bir matrikse etki eden bir madde ile cildin tüm katmanlarına ulaşmak mümkün oluyor. Yedi yıllık bir araştırma sonrasında bilimadamları "pro-Xylane" ile doğru cevabı bulmuş görünüyor.

IŞIK ETKİSİYLE GÜZELLİK

Anti-aging terapilerinde öne çıkan başka bir uygulama da foto-kozmetik... Operasyonsuz, iğnesiz, günde sadece üç dakikada kırışıklıklar, ince çizgiler ve göz altı torbaları belirgin biçimde azalıyor. Doğal ışıkla cildin derinlerine kadar ulaşan bu gelişmiş teknolojinin adı "restorelite"... Yöntem, kolajen ve elastik üretimini harekete geçiriyor. Böylece cildin elastikiyeti artıyor, kırışıklıklar ve ince çizgiler kayboluyor.

90’ların sonlarında estetikçiler belirli nanometredeki ışığın hücrelerin kendi kendini tedavi etmelerine yardımcı olduğunu keşfettiler. Böylelikle örneğin herpes’in ilaçlarla tedavi süresinden çok daha kısa sürede tedavi edilebildiğini gördüler. Aynı tedavinin kırışıklıklar üzerinde de etkili olabileceğini düşündüler. Bu da anti-aging ve ışık terapisinin bir arada yürütülebileceğini ortaya koydu.

Konu cilt gençliği olunca, farmakoloji laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hız kazandı. Yeni ve çok etkili bir uygulama da tabii ki hyolüronik asit ile yapılan enjeksiyonlar. Geniş alanlarda uygulandığında sadece kırışıklıkları yok etmekle kalmıyor, aynı zamanda vücudun kendi üretimini yükseltiyor. Yumuşak olan bu uygulama "bio-yenilenme" olarak adlandırılıyor.

Asya’nın gücü

Geleneksel Çin tıbbı özellikle vücut meridyeni üzerinde etkili... Bu da bedenin yeterince yaşam enerjisiyle dolmasını sağlıyor. Uygulama sırasında bağ dokusu stimüle oluyor, kolajen ve elastin lifler kanla daha iyi besleniyor, hücre yenilenmesi aktif hale geliyor ve bağışıklık sistemi güçleniyor.

ÜRÜN MARKET

Çizgi ve kırışıklıklara karşı

Avon, yaşlanmadan şikayet edenler için Anew Alternative Serisi’ne yeni bir ürün daha ekliyor ve Yaşlanma Karşıtı Göz Çevresi Kremi ile komple bir cilt bakımı sunuyor. Şifalı bitkiler ile cilt bakım teknolojileri birleştirilerek hazırlanan ürün, göz çevresindeki ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü hafifletiyor.

Kahramanların kokusu

Thierry Mugler, yeni kokusuyla erkek olmanın gücünü ve enerjisini bir kez daha vurguluyor. Çocukluğunun efsanelerini A*MEN’de hayata geçiren Mugler, hatıralarıyla mükemmel koku anlayışını birleştiriyor. Hollywood’un siyah-beyaz mistik stilini yansıtan fotoğraflar da aynı zamanda tutkulu bir fotoğrafçı olan Mugler’a ait.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006