KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 29.06.10, 17:38
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart KILIÇDAROĞLU 'MAKARNACI DEVLET DEĞİL, SOSYAL DEVLET OLACAĞIZ.' gir içeri..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir an önce Aile Sigortası sistemine geçilmesi gerektiğini belirterek, "Biz halktan yana politika izliyoruz. Sadaka dağıtan devletten sosyal devlete geçeceğiz" dedi.


Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine, grup salonunda kadrosuz usta öğreticilerinde olduğunu belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, sorunları bulunan tüm kesimlerin çözüm adresinin artık CHP olduğunu ve bu gerçeğin herkes tarafından görüldüğünü söyledi. AKP'nin yönetim anlayışının tüm kesimleri sorunlarla karşı karşıya bıraktığını ve artık değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi gezdiklerini ve CHP'nin sorunlara ilişkin çözüm önerilerini ortaya koyduklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Bizim gördüğümüz şu; halkın gündemiyle AKP'nin yarattığı sanal gündem arasında dağlar kadar fark var. Ama biz kararlılıkla ve ısrarla halkın gündemini yakalamaya, halkın yaşadığı sorunları çözmeye ve çözüm önerilerini anlatmaya talibiz. Biz sanal gündem yaratarak toplumu içinde bulunduğu sorunlardan çekip, sorunları dile getirmesini engelleyen bir siyasal anlayıştan yana değiliz. AKP bunu ısrarla yapıyor, bilinçli olarak yapıyor. Ama hiç meraklanmayın, biz CHP olarak hem sorunları hem de nasıl çözüleceğini çok iyi biliyoruz. AKP, çözüm üreten bir parti olma kimliğinden süratle uzaklaşmış, sorun yaratan bir parti kimliğine ulaşmıştır. AKP sorun yaratıyor, yarattığı sorunların altında eziliyor. Zemin kaydıkça da baskı aracı olarak yasaları kullanmaya başlıyor. İnsanların sorunlarını dile getirmesine ortam hazırlamaktan özenle kaçınıyor. Bu konudaki baskılarını süratle sürdürüyor.
AKP, bunu yalnızca iç politikada yapmıyor, dış politikada da benzer bir tablo var. Dış politikada da Türkiye'yi güven veren, sağlıklı politika üreten, özü sözü bir ülke konumundan çıkarmış durumda. Tam tersine Türkiye'yi dış politikada kullanılan ülke konumuna getirmiş durumda. Bunu şiddetle reddediyoruz ve AKP'yi Türkiye'yi kullanılan ülke imajını yarattığı için de kınıyoruz.''

Terörün yıllardır Türkiye'nin çok ciddi bir sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda Diyarbakır'da sivil toplum örgütlerinin değişik zamanlarda açıklamalar yaptıklarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, ''Bazı açıklamaların içeriğine tümüyle katılmasak bile en azından terörün sonlanması açısından sivil toplum örgütlerinin inisiyatif üstlenerek, PKK terör örgütüne silahların bırakılması yönünde yaptığı çağrıya katılıyoruz. Terör örgütünün koşulsuz silah bırakması lazım. Silahların olduğu yerde sorunların çözülmeyeceği açıktır'' diye konuştu.

'AK Parti üreten çalışan kesimleri sevmiyor'

Kılıçdaroğlu, yarının 30 Haziran Emekliler Günü olduğunu hatırlatarak, bu kesimin emeklerinin karşılığını yeterince alamadığını söyledi. CHP iktidarında emeklilerin mutlaka ikinci sınıf yurttaş konumundan çıkarılacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, İntibak Yasasının hayata geçirileceğini, emeklilerin milli gelir artışından pay alacağını ve emekliliğin ardından çalışanların ödediği Sosyal Güvenlik Destek Priminin de kaldırılacağını bildirdi. AKP iktidarının üreten, çalışan hiçbir kesimi sevmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Onun sevdiği alanlar farklı. Rantçılar, köşe dönmeciler, talancılar, yağmacılar onun ilgi alanı. Onun için emekli kardeşlerimden bir şey istiyorum; yakında sandık önlerine gelecek Adalet ve Kalkınma Partisi'ni malulen emekli etme görevi de emeklilerimize düşecek'' dedi.

Türkiye'nin ciddi sorunlarından birinin de yoksulluk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu dramı en acımasızca kadınların yaşadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 15 milyon insanının yoksulluk sınırının altında olduğunu bildirdi. Anayasasında ''sosyal devlet'' yazan bir ülkede 15 milyon yoksul insan olmasının, sosyal devletin yalnızca Anayasada yazılı kaldığı ve hayata geçirilemediği anlamına geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, yoksulluğun derinleşmesinin sebebini, AKP'nin izlediği yanlış ekonomi politikalasına bağladı. Yoksulluğun siyasi sömürü alanı haline getirilmesinin, inançlara ve sosyal devlet ilkesine aykırı insanlık suçu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin yoksulluğun artmasından yana olduğunu ve buna hizmet eden politikalar izlediğini de söyledi.

'Yoksulluk envanteri çıkaracağız'

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), UNICEF ve Dünya Bankası'nın yaptığı 2009 Yılı Refah İzleme Araştırması'na göre, Türkiye'de nüfusun en yoksul yüzde 20'lik kesiminin yüzde 87'sinin gelirinin azaldığını ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Bu araştırmadan Recep Bey'in haberi var mı? Elbette haberi var. Ama Recep Bey dut yemiş bülbül gibi bu araştırmalar konusunda ne konuşuyor, ne de düşüncelerini ifade ediyor. O şunu bekliyor, 'seçim gelecek, sandıklar konacak ben yine makarna bulgur seferberliğine başlayacağım ve bu insanların yoksulluğunu sömürerek oy kapacağım.' Ama bu kez halkımız uyanacak. Bu kez farklı bir tablo var. Bu kez bizim, hep beraber, halkla beraber Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu yoksulluğu sömürü anlayışını sandığa gömmek görevimiz var ve bu görevi yerine getireceğiz.''

CHP iktidarında sağlıklı bir yoksulluk envanterinin çıkarılacağını anlatan Kılıçdaroğlu, yoksullukla mücadele için kurulan kurumların dağınıklıktan kurtarılacağını ve kısa adı ''ASKUR'' olan Aile Sigortası Kurumunun hayata geçirileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, geliri olmayan veya belli rakamın altında olan ailelere Aile Sigortası Kurumundan düzenli ve sistemli kaynak aktarılacağını belirterek, ''Sadaka dağıtan devletten sosyal devlete geçeceğiz, makarnacı devlet değil, sosyal devlet olacağız'' dedi.



'Halktan yana bir politika izleyeceğiz'

Kılıçdaroğlu, getirmeyi vaat ettiği ''aile sigortası'' konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, aile sigortası için kaynağın bulunduğunu, devletin 10 kuruluşunun zaten bu harcamaları yaptığını, bunları bir araya toplayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Yapılan kaynak savurganlıklarını önlemek, doğru dürüst çalışan bir yapıyı oluşturmak ve o yapı içinde var olan kaynakları akılcı bir biçimde kullanmak... Bunu CHP yapacak. Çünkü, biz yandaşlardan yana değil, halktan yana bir politika izleyeceğiz. Unutulmaması gereken bir şey var: AKP bunları yaparken bir liralık ürünü 5 liraya alıyor. O kadar gözleri dönmüş ki yoksulun yoksulluğunu sömürürken kendi ceplerini bile düşünüyorlar. Bu yapıyı yoksul yurttaşlarımızın çok iyi bilmesi ve sorgulaması gerekir'' diye konuştu. Aile sigortası için hiçbir prim alınmayacağını, devlette yeteri kadar kaynak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Bu kaynak akılcı kullanıldığı zaman ek kaynağa ihtiyaç yok. Sağlıklı, tutarlı, iyi çalışan bir model içinde bunu hayata geçireceğiz'' dedi.


'Yeşil kartlar alınmayacak'

Aile sigortası çıktığı zaman yoksulun ''yeşil kartı''nın elinden alınmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, yeşil kartlıların sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanmasının tüm altyapısını oluşturacaklarını kaydetti. Aile sigortasının en yüksek asgari ücret tutarında olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, parayı, evin ihtiyaçlarını en iyi bildiği ve ''evin orta direği'' olduğu için kadının banka hesabına yatıracaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Kadını güçlendireceğiz. Evinde güçlü olan kadın güçlü Türkiye demektir'' diye konuştu. ''Sizin yaptığınızın AKP'nin yaptığından ne farkı var, o makarna, bulgur dağıtıyordu, siz para veriyorsunuz?'' sorusunun sorulabileceğine işaret eden CHP lideri, ikisinin aynı şey olmadığını ifade etti.


'Kula kul olma mantığını yok edeceğiz'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Dağlar kadar fark var arada. Eğer gıda dağıtırsanız kişi minnet duygusu duyar, itiraz etmez. Var olanla yetinme duygusu yaratır. Arkası gelmezse itiraz etmez. Ve hak aramaz. Kula kul olma mantığını egemen kılar, yurttaş olma mantığını egemen kılmaz. Bu temel farkı iyi bilmemiz lazım. Ne diyordu büyük ozan: Kula kul olmayı yok edeceğiz. 'Yok edin insanın insana kulluğunu' diyordu Nazım Hikmet. İnsanın insana kulluk duygusunu yok etmenin yolu aile sigortasından geçiyor. Aile sigortasıyla kişi hak aramaya başlayacak. Onun yoksul olduğunu kimse bilmeyecek. Bankadan parasını çekecek, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Yoksulluğunu teşhir etmeyeceksiniz. Onun onurunu koruyacaksanız, ailenin, çocuğun orunu koruyacaksınız. Yani bizim felsefemize uygun olarak sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.'' Anayasanın herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu hükmünü içerdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Makarna ile hak aranmaz. Hak, sosyal devletin şemsiyesi altında aranır. Eğer hak arıyorsanız demokrasi vardır. Onun için aile sigortası çok önemlidir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, aile sigortası kapsamında yoksul aile çocuklarının yurt ve harç masraflarının da karşılanacağını bildirdi. Yardımların sonsuza kadar devam etmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, işe almada bu ailelerin fertlerine öncelik verileceğini, aileler üretici konuma geldiklerinde aile sigortasının kapsamından çıkacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''Üreten Türkiye derken, aile sigortasını olabildiğince küçültmeyi, yoksulluğu tarihe gömmeyi kastediyoruz'' dedi. Ana hedefin sosyal devlet olduğunu, sosyal demokrasinin de temel görevinin bu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, refahı tabana yaymayı, hayatın her alanında kişiye, aileye güvence vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: ''Aile sigortasının bu açından çok büyük önemi var. Hiçbir siyasi partinin programına almadığı, AKP'nin karşı çıktığı, ama CHP'nin parti programına aldığı ve gerçekleştirmek için taahhüt ettiği bir sigorta dalıdır. Bu sigorta dalıyla yoksulluğu tarihe gömeceğiz, yoksul insanların onurunu korumuş olacağız, yoksulların yoksulluğunu teşhir etme ayıbını ortadan kaldıracağız, geleceğe güvenle bakan bir toplumu yaratacağız. Yoksulun yoksulluğunu istismar eden çağdışı bir siyasal anlayışı da yoksulların gücüyle ve desteğiyle tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını insan ve insanlık için getireceğiz. Bu çağdaş modeli Türkiye'ye getirmek CHP'nin temel görevlerinden birisi olacaktır. Yoksulları kuyruğa dizip, ekmek, makarna vermeyeceğiz. Geleceğe güvenle bakan bir toplumu yaracağız.''



Benim yorumuma geçersek: Eğer oldu da en yakın zamanda CHP tek başına iktidar olursa, MHP, AKP, ve Teröristler de muhalefet olur...

Zaten bu yazdığım bile iktidar adam olsa bile ne kadar zorlu muhalefet partileri ile uğraşacağını gözler önüne seriyor. Gelgelelim ülkemizin şu andaki içler acısı durumuna; Terör tavan yapmış; bütün deneyimli, iş görür paşalar tutuklanmış; bütün basın yandaşın elinde, milletimiz uyuyor, parayı kim verirse ona yazan köşe yazarlarımız var, ülkenin yarısından fazlası, bütün para getiren, işler sektörleri yabancıya satılmış durumda; bor madenlerini işleme yetkisi olan ETİBANK'ta ha satıldı ha satılacak durumda.. Dış borçlar tavan; Cemaatçiler, nurcular, süleymancılar, fetoşcular güçlenmiş, yobazlıktan, ödün vermeyen yeni bir nesil yetişiyor...

Böyle bir ortamda isterse yeni bir Atatürk doğsun, neler yapabilir ki, Ata'mızn adaşı da birşeyler yapabilsin? 7 yılda büyük bir özveriyle içine edilen memleketimizin toparlanması için kimbilir daha kaç sene gerekicek Allah bilir; ülkemizin yarısı işsiz, yarısı da terörist iken.. ABD güney komşumuzken bu gidişle Güneydoğu komşumuz da olacak (İRAN).. Dediğim gibi acilen böyle sosyallik konuları bırakılmalı işsizliğe, teröre çözüm üreten liderler gerekmektedir ki, önümüzdekji yıllarda yeniden düzelebilelim..

Yoksa geleceğin Filistin'i biz olacağız, ve bize yardım eden bi Tayyip (!) de olmayacak o zaman...


KÖŞE YAZARI GİBİ YAZMIŞIM AYNI, İÇİNİZİ KARARTTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM AMA ARTIK İÇİMİZ BİR AN ÖNCE KARARMALI Kİ, YENİDEN NASIL AYDINLATACAĞIMIZI DÜŞÜNMEYE BAŞLAYALIM...

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '29.06.10 - 23:22' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006