KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 29.06.10, 14:24
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni İki bakanlık Öcalan'ın PKK'yı İmralı'dan yönetmesinin önünü kesiyor.

Adalet ve Dışişleri bakanlıkları, AİHM davası sürdüğü için avukatlarıyla görüşme hakkı olan Öcalan’ın örgütü İmralı’dan yönetememesi için gerekirse konuşmasını yarıda kesmeye hazırlanıyor. Öcalan’ın PKK’ya avukatları aracılığıyla talimat verdiği belgeleniyor. Adalet Bakanlığı, “Öcalan’ın avukatları aracılığıyla örgüte şifreli talimat verdiği görüşmeleri yarıda keserek; müdahale edebilme olanağı” istiyor. Gazete Habertürk'ün haberine göre; Apo’nun avukatları aracılığıyla verdiği talimatlar, örnekleriyle toplandı ve İngilizce’ye çevrildi. Almanya ve İngiltere’de bu tür görüşmelerde suç unsuruna rastlanırsa, görüşmenin kesilmesi kuralı uygulanıyor.

ŞİFRELİ MESAJ VERİYOR

Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmeleri, konuşulanların duyulamayacağı ancak güvenlik nedeniyle görüşmenin izlenebileceği şekilde yapılıyor. Görüşmeler dinlense bile Öcalan avukatlarıyla şifreli konuşuyor veya Kürtçe mesajlar veriyor. Kürtçe’yi çok iyi bilen personele ihtiyaç duyuluyor.

AVUKATLAR TAŞIYOR

Öcalan yazılı metin yollayamıyor ama avukatları aracılığıyla istediği mesajı dışarı iletiyor. Bu kapsamda avukatlar hakkında 95 dosya açıldı. Bazı avukatların görüşmeye girmesi engellenirken, bazıları hakkında dava açıldı. Ancak bu da çözüm olmadı. Yetkililer sırada çok sayıda avukat olduğunu ifade ediyor.

KARDEŞLERİ DE DEVREDE

Müebbetlik mahkûmlar kardeşleriyle görüşemiyordu. Ancak Danıştay ve Avrupa İşkencenin ve İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Ceza veya Muamelenin Önlenmesi Komitesi kararlarından sonra Öcalan, kardeşleriyle de görüşmeye başladı. Mesaj akışı için yeni bir yol açıldı.

İŞTE TERÖR TALİMATI

Öcalan’ın İmralı’dan verdiği ve İngilizce’ye çevrilerek uluslararası kuruşlara iletilecek siyasi mesajlardan bazıları şöyle:

(Anayasa değişikliği sürecinde BDP’ye) Değişikliği desteklemeyin. Pazarlıkta olmayın.

(Yaz aylarına giriliyor, turizm bölgelerinde eylem olmasın, turistler zarar görmesin ifadesi) Yetkililer mesajın şifreli olduğunu, “Terör örgütünün eylemlerini turizm bölgelerine kaydırması” anlamına geldiğini değerlendiriyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 29.06.10, 16:42
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İki bakanlık Öcalan'ın PKK'yı İmralı'dan yönetmesinin önünü kesiyor.

Siz adamı asmayın çapulcu gibi ne diyor, ne demiyor dinleyin. Söyleyecek olsa her türlü söyler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006