KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.05.08, 22:52
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Ve 1 Mayıs...

Dünyaya rezil olduk!

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


İstanbul'da 1 Mayıs günü yaşanan olaylar, dünya basınında yankılandı. Fransız Le Monde gazetesi, İstanbul'da 1 Mayıs olaylarını değerlendirdiği haberde İstanbul'da yetkililerin, "çok sembolik" bir meydana girişi bloke ettiklerini belirterek ,“Güvenlik güçlerinin sert müdahalesinin, yüksek bir gerilimin yaşandığı İstabul'daki 1 Mayıs'a damgasını vurdu” yorumunu yaptı.
Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, güvenlik güçlerinin sert müdahalesinin İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına damgasını vurduğunu belirterek, Taksim Meydanı'na konuşlandırılan, zırhlı araçlar ve helikopterlerle desteklenen yüzlerce polisin, 300-400 kişilik grubunu meydana girmesini engellediğini kaydetti.
Polisin şafaktan beri semti adeta bloke ettiğini yazan gazete, Taksim Meydanı'nın yanındaki parka binlerce polis ile piyade ve jandarma birliklerinin yerleştirildiğini belirten gazete, ÖDP Başkanı Ufuk Uras'ın AKP hükümetini “korku cumhuriyeti”ni kurmakla suçladığına dikkat çekti. Uras'ın işçilere karşı “soğuk savaş”tan kalan yöntemler kullanıldığı yolundaki açıklamalarına da yer verdi.

1 Mayıs'ı izleyen gazeteciler polisin hedefi oldu...
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 1 Mayıs gösterilerini izleyen bir gazetecinin cop darbesiyle kolunun kırıldığını, diğer biz gazetecinin de başına aldığı darbeden dolayı hastanelik olduğunu bildirdi. TGC, polislerin kaba kuvvete başvurduğunu açıklayarak, mesleklerini yapan gazetecilere yönelik tutumu protesto etti.

TGC'den yapılan açıklamada, İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerini izleyen gazetecilerin, polisin “orantısız güç kullanımı”yla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Açıklamada, cop darbesiyle bir gazetecinin kolunun kırıldığı, bir başka gazetecinin de başına aldığı darbeyle hastanelik olduğu kaydedildi. Açıklamada, gösterileri izleyen iki gazetecinin de kameralarının zarar gördüğü söylenerek, “TGC olarak 1 Mayıs öncesi, gazetecilerin mesleklerini yerine getirirken dikkat edilmesi için İstanbul Valiliği nezdinde uyarı ve yardım ricasında bulunmuştuk. Ancak yaşananlar, bunun sonuçsuz kaldığını gösterdi. Kaba kuvvete başvuran polislerin, mesleklerini yapan gazetecilere yönelik bu tutumunu protesto ediyoruz” denildi.

En garip 1 Mayıs kutlaması...
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bölge Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, 1 Mayıs ve yeni sezonun açılışını müdür ve amirleri ile birlikte dualarla kurban kesip, çalınan davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladı.

Özellikle İstanbul'da gergin geçen kutlamalarının aksine Van'da işçiler, yöneticileri ile kol kola halay çektiler. VEDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan kurum bahçesinde düzenlenen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Türk Bayrağı ve kurumun flamalarıyla süslediği bahçede işçilere, şeker ve kolonya ikramı edildi, gül dağıtıldı.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı Naif Balandi'nin, yaptığı kısa konuşmanın ardında kürsüye gelen Bölge Müdürü Muammer Yavuz, 1 Mayıs'ın aynı zamanda çalışma sezonlarının başlangıcı olduğunu belirtti. 1 Mayıs'ın emek günlerine denk gelmesinin kendileri için şeref olduğunu vurgulayarak, "Bugün arkadaşlarımız gönüllerince burada halay çekecekler. İşçi sendikaları ve memur sendikaları birbirlerine çiçek verecekler" dedi.


Yapılan konuşmaların ardında Balandi ve Yavuz, çalınan davul zurna eşliğinde işçilerle birlikte uzun süre halay çektiler. İşçiler, verilen ikramın ardında yöneticileriyle birlikte kurban keserek aynı zamanda çalışma sezonunun açılışını da yaptılar. Dualar eşliğinde kesilen kurbanın kanı, Bölge Müdürü Yavuz ve memurlar tarafından yüksek gerilim yatında çalışan arıza ekibindeki işçilerin alnına sürdü. Bölge Müdürü Yavuz'un alnına da kurban kanı süren işçiler, daha sonra araçlarıyla akan kanın üzerinde geçerek iş başı yaptılar. Kesilen kurbanın etini ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan kimsesiz çocukların kaldığı yurtlara gönderileceği ifade edildi.

Polis müdahalesi kalp krizi geçirtti...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


CHP milletvekili Mehmet Ali Özpolat, DİSK Genel Merkezi'nde kalp spazmı geçirdi.Milletvekili Çetin Soysal da baygınlık geçirdi.

Bir işçi de kalp krizi geçirdi...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

DİSK Genel Merkezi önündeki polis müdahalesinin ardından ambulansa alınarak tedavi yapılan işçinin olayların şokuyla kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Disk binası önünde toplanan grup üyeleri, polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca polisin gazbombalı ve tazyikli sulu müdahalesiyle karşılaştı. Genel merkez binası önünde polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği işçiler, ara sokaklara kaçışırken, baygınlık geçiren bir işçi ambulansa alındı. Sağlık ekiplerinin kendine getirmeye çalıştığı işçinin yaşananların şokuyla kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.


Vali Güler'den 1 Mayıs değerlendirmesi...
İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul genelinde bugün gerçekleştirilen gösterilerde gözaltına alınanların sayısının 530, yaralananların sayısının ise 38 kişi olduğunu açıkladı.

“Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunun ön gördüğü zor kullanmayı polis tamamen kanun çerçevesinde kullanılmıştır” diyen Güler, “Kanunsuz eylemi sürdürme konusundaki inatlaşma ortamının kimseye fayda getirmediğini, böylesine olumsuz görüntüler yarattığını ve polisin de geniş önlemler almaya zorlandığını söylemek istiyorum” dedi.

Ankara'da 1 Mayıs mitinginde arbede...
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


İstanbul'un ardından Ankara'daki 1 Mayısm kutlamalarında da gerginlik yaşanıyor.
Sıhhiye Meydanı'nda grupların alınması sırasında ÖDP'li bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Sıhhiye Meydanı'ndaki arama noktasında ÖDP'li bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada polis gaz bombası attı. Bazı gösterici ve polisler gaz bombasından etkilendi. Bazı göstericiler yaralandı. Anons araçlarından grupların sakin olması gruplar içinde çocuklar olduğu ve gereksiz gerginliğe izin verilmemesi istendi.

Bu arada rüzgarla birlikte dağılan gaz, grubu daha da çok etkiledi. Olayların ardından kapatılan arama noktaları ise bir süre sonra tekrar açıldı ve alana girişler başladı. Bu arada, alana girişlerin tamamlanmasından sonra miting başladı. Arama noktalarındaki tüm polisler çekildi. Kapılar açıldı ve tüm grupların alana girmesi sağlandı.
Öte yandan Sıhhiye meydanındaki cam bariyerlerin çoğu kırıldı. Gruplar arasında zaman zaman gerginliklerin yaşandığı mitingte, CnnTürk Kameramanı Cüneyt Ünal da taşlı sopalı kavga sırasında yaralandı.



Bir dahaki 1 Mayıs'ın böylesine tedbirleri bir daha almaya gerek bırakmadan, bir barış ve demokrasi ortamında gerçekleşmesini dileyen Vali Güler, istifasının istenmesine ilişkin de, “Herkes kendi sorumluluklarını yeniden gözden geçirsin. Herkes kendini sorumluluklarıyla değerlendirsin. 1 Mayıs kimsenin tekelinde değildir. Türk işçisini sadece bir sendika temsil etmemektedir. Aynı argümanı yıllardan beri kullanarak gerginlik ortamını sürdürmenin kimseye faydası yok” sözleriyle değerlendirdi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.05.08, 00:36
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

güya işçi bayrmı...bayrmlrda böle eğlenioz bz...hersne böle rezllklr olmk zorndmı ya...sağl...
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 02.05.08, 20:12
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart

rezilliğin böylesi
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 03.05.08, 12:01
ayten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 08.12.06
Kadın
Mesajlar: 3.127
Teşekkürler: 17
Üyeye 96 kez teşekkür edildi
Standart

yurdum manzaraları. . .
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006