KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Din ve İnsan


Din ve İnsan - Dinlerin güncel hayata etkisi ve çağımızda din üzerine yorumlar


Cevapla
 
Seçenekler
  #41 (permalink)  
Alt 30.01.12, 23:07
eren1532 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 30.01.12
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Laiklik haram mı ?

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞLERİM...

Şimdi birkaç ayet göstereceğim (Yanında ayetin numarası ve süre adı var. Bakmak isteyenler için.)

1() “Yaratmak da hükmetmek de Allah’a aittir. Âlemlerin yaratıcısı ve rabbi olan Allah ne yücedir” (A’RAF 54)

Ayette: "Yaratmak da hükmetmek de Allah’a aittir." ibaresi geçiyor. Yani; "nasıl ki yaratmak kabul edeceğiniz üzere Allah'a ait ise, aynı şekilde aynı önemde hakimiyette Allah'a aittir". demek istiyor ayet.

2() "Kim,Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmez ise işte onlar, kâfirlerin tâ kendileridir. (MAİDE 44)

Ayette: "Allah'ın indirdiği hükümler ile hükmetme" ibaresi geçiyor.

3() "Hükmetmek yalnızca Allah'a aittir." (ENAM 62)
Bugün adalet saraylarında, mahkemelerde ve birçok devlet binasında;
"Hakimiyet (hüküm vermek yani hükmetmek) kayıtsız şartsız milletindir." yazar. Burada ayeti inkar ve redetme söz konusudur.
Nasıl olur da din devlete karışamazmış. Din karışamaz diyen Allah karışamaz demiş olur aslında. Allah'ın aklı yetmiyor mu devlete karışmasın. Düşünün bakalım Allah bundan hesaba çekmez mi. Demez mi "ey kulum ben devlete karışamam dedin öyle mi? Ben devlete karışamayacak kadar hadsiz miyim" demez mi MÜSLÜMANLAR.

4() "LA İLAHE İLLALLAH" Kur'an-ı kerimin birçok yerinde geçer.
TÜRKÇESİ: "ALLAHTAN BAŞKA (((((İLAH))))) YOKTUR.
(((((İLAH))))))): KANUN KOYAN, OTORİTE SAHİBİ, HÜKMEDEN vs. YANİ ::: ALLAH'TAN BAŞKA KANUN KOYAN (HÜKMEDEN) YOKTUR.

Kelime-i tevhid müslümanlığın şartıdır. Ancak biz bugün bunun bile anlamını bilmiyoruz. (((((İLAH))))) kelimesinin ne olduğunu bilmiyoruz.
Sanki böyle kutsal bir şeymiş gibi anlıyoruz. Ama ilahlık o değil. Bugün Allah'ın dışında birçok ilahlar var. Bugünün CUMHURİYET REJİMİ bunlardan biridir. Tamamıyla millet iradesiyle kanun koyulur veya değiştirilir. Ancak kanun koyarken halka değil HAKK'a bakmak zorundayız. İşte biz Allah'ı bırakıp insana bakarsak o zamanda insanı ilahlaştırmış oluruz.
KARDEŞLERİM bir düşünün; Hz. Muhammed niye gönderilmiştir? Bizler namaz kılalım diye mi? Oruç tutalım diye mi? Ahlaklı olalım diye mi? VS. HAYIR. Tabi bunlarda var ama asıl mesele bu değildi. Hz. Muhammed'e peygamberlik geldikten 10 sene sonra namaz emredildi. Oruç felan yoktu. Hatta uzunca bir süre içkinin haram olduğu bile bildirilmemişti. Peki bu arada ne oldu. İşte peygamberimiz Allah'ın tek ilahlığını anlattı. Tek hükmedecek zatın o olduğunu anlattı. Bunca eziyetler, işkenceler sizce neden yapıldı? İşte Allah'ın tek kanun koyacak makam olduğunu söylediği için. O zamanın iktidarları tarafından yurtlarından edildiler. Öldürüldüler.
Bugün bu ayetlerin camilerde söylenmesi insanlara anlatılması yasak. Eğer söylerseniz irticacılıkla suçlanıp hapse atılıyorsunuz. NEDEN? Çünkü islam laikliği kabul etmez. Söyleyince de sen devleti yıkacaksın diye içeri atarlar.
Şunu iyi bilelim ki günümüz insanları dinlerini bilmiyorlar. İlimden yoksun bir gençlik yetişiyor. Bu REJİMİN eğitim sistemi gençleri uyutuyor. Dünyaperest yapıyorlar. Dinimizi anlatmıyorlar. Hep ılıman bir islamdan bahsediyorlar. Hep rahmetten Allah'ın yaratıcı, rızıkalandırıcı, affedici özelliklerinden bahsediyorlar. Ancak Allah'ın EL-HAKEM isminden bahsetmiyorlar. Peygamberin hep rahmet peygamberi olduğundan şefaatçi olduğundan bahsediyorlar. Ama ahirette mahşer aleminde şikayetçi olacak olan o devrimci Hz. Muhammed'den hiç bahsetmiyorlar. Eğer bahsederlerse kurdukları sistem tehlikeye girecek bunu biliyorlar ve insanların uyanmalarını istemiyorlar.
UYANALIM MÜSLÜMANLAR UYANALIM.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
(6 DK.LIK bir video seyredin anlayacaksınız. ALLAH RAZI OLSUN.)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006