KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.02.07, 09:50
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart 'Kuvayı Milliye'ye örgüt soruşturması

'Kuvayı Milliye'ye örgüt soruşturması

İstanbul Valiliği, üyelerine silah, Kuran ve Türk bayrağı üzerine yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği hakkında suç duyurusu yaptı

Gürkan Akgüneş - İstanbul

İstanbul Valiliği, Mersin'de üyelerine silah, Kuran ve Türk bayrağı üzerine el bastırarak yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği'nin yöneticileri ve üyeleri hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" maddesinin de aralarında bulunduğu Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) çeşitli maddelerine muhalefetten suç duyurusunda bulundu.
Danıştay saldırısıyla gündeme gelen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği'nden (VKGB) ayrılan emekli Albay Fikri Karadağ'ın kurduğu Kuvayı Milliye Derneği, üyelerine silah üzerine "ölme ve öldürme" yemini ettirmesiyle dikkat çekmişti.
Karadağ'ın, Mersin'deki üyelere "Türk anadan, Türk babadan doğmuş, soyunda dönme olmayan Türk oğlu Türküm ben" şeklinde üyelere yemin ettirdiği, derneğin Kadıköy'deki merkezine 8 Ocak'ta polisin baskın yaptığı ortaya çıktı.
Dernek üyelerinin yaptığı bir gösteriye müdahale eden polisin daha sonra dernek merkezinde yaptığı aramada 2 bilgisayar, 2 hard disk ve 23 CD'ye el konuldu.
Ele geçirilen dokümanlarda suç unsuruna rastlanılması üzerine Kadıköy Başsavcılığı'nca dernek hakkında adli işlem başlatıldı.
Baskının ardından İstanbul Valiliği'nce dernek hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş incelemesi istendiği ve görevlendirilen mülkiye müfettişinin dernek denetçisiyle birlikte inceleme yaptığı bildirildi.
Derneğin üyelerine yemin ettirmesinin öncesinde yapılan denetleme sonucu hazırlanan müfettiş raporunda, derneğin tüzüğü ve amaçları da dahil olmak üzere suç unsurlarına rastlandığı, bunun üzerine valiliğin raporu, soruşturmanın yürütüldüğü Kadıköy Savcılığı'na intikal ettirdiği bildirildi.

Görüntülere de suç duyurusu

Silahlı ve bayraklı yemin töreninin medyaya yansımasının ardından yine valilik tarafından 12 Şubat tarihli yazıyla savcılığa TCK, Medeni Kanun ve Dernekler Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle dernek hakkında suç duyurusundan bulunulduğu öğrenildi. Savcılıktaki soruşturma dosyasıyla birleştirilmesi için iletilen suç duyurusunda derneğin, TCK'nın "suç işlemeye tahrik"i düzenleyen 214. maddesi ile "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama"yı düzenleyen 216. maddesi ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma"yı düzenleyen 220. maddesine muhalefet ettiği iddia edildi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006