KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Atatürk ve Atatürkçülük


Atatürk ve Atatürkçülük - Ulu Önder Atatürk ile ilgili her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #11 (permalink)  
Alt 12.12.09, 13:21
shmaric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 20.01.09
Erkek
Mesajlar: 4
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Korkak insanlar ancak ellerine klavyeyi alınca aslan kesiliyor. istediklerini yapabileceklerini sanıyorlar. internette atalarımıza, milletimize, dinimize o kadar çok hakaret ediliyorki bunları gördükçe kendi kendimi yiyorum sinirden. "ah keşke karşımda olsalarda yüzüme karşı söyleselerde cevaplarını en ağır şekilde verebilsem." Ne desek boş. malesef ada gibiyiz. düşmanlarımız çevirmiş etrafımızı. bunlar yetmiyor gibi içimizde düşman çok. kahrolsunlar. VAROL TÜRKİYE.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #12 (permalink)  
Alt 18.12.09, 20:31
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Haklısın içimiz de bir sürü Atatürk düşmanı var. Fakat bilmedikleri şey Atatürkçülerin de sonuna kadar savaşacakları. Sayımız az bile olsa doğan her Türk bebeği bile bu Ergenekon'dan çıkmak için birer kaynak olucak bizler için. Ve "Oh be!" diyebildiğimiz gün o etrafımızı saran düşmanlar varya kıçlarına baka baka geri gidecekler Misak-i Milli sınırımızdan. Bahsettiğin klavye kahramanları da onlara sığınmak için yalvaracaklardır.

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '14.07.10 - 19:10' tarihinde değiştirildi. Sebep: Yazı tipi, yazı boyutu ve yazı rengi düzeltildi..
Alıntı ile Cevapla
  #13 (permalink)  
Alt 14.07.10, 16:52
HayGaRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.07.10
Erkek
Mesajlar: 3
Teşekkürler: 4
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası. Onu Osmanlı kendi kanun-i esasi'sine koysun
açıkçası senin bu dediğin saçmalığın daniskası onlar türk değil mi?Onlarda türklüğü yüceltmemiş mi.Seni sadece atatürk mü kurtardı.Seni daha en başından Kürşad kurtardı 40 yiğidi ile seni çin zulmünden kurtardı.Sonra sultan alparslan gibi bir yiğit kurtardı.Kanuniler fatihler yavuzlar kurtardı çok yazık sana çok
Alıntı ile Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 14.07.10, 19:09
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Arrow Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

HayGaRy demiş ki:
- açıkçası senin bu dediğin saçmalığın daniskası onlar türk değil mi?Onlarda türklüğü yüceltmemiş mi.Seni sadece atatürk mü kurtardı.Seni daha en başından Kürşad kurtardı 40 yiğidi ile seni çin zulmünden kurtardı.Sonra sultan alparslan gibi bir yiğit kurtardı.Kanuniler fatihler yavuzlar kurtardı çok yazık sana çok
Kardeşim söylediğinde haklısın. Orda söylediğim şeyi açıkça yazayım istersen..

Bizim halkımızın (daha doğrusu bazı insanların) gıcığı, art niyeti Atatürk'e. Atatürk düşmanlarına sorasan asla gidipte bir Fatih Sultan Mehmet'e, Kanuni'ye, Attila'ya laf söylemezler ama asla Atatürk'ü de lider olarak görmezler. Bu yüzden o liderlerin kanunla korunmasına gerek yok, Atatürk'e küfür edilmesine sessiz kalan bir kişi asla gidipte Fatih'e küfür edilmesine sessiz kalmaz, yanlış ama gerçek olan bu...
Alıntı ile Cevapla
  #15 (permalink)  
Alt 15.07.10, 13:24
Saltukhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 18.04.10
Erkek
Mesajlar: 30
Teşekkürler: 1
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

ferdere07 demiş ki:
- Teşekkürler paylaşım için gzl bi konuya değinmişsin ama bence az yaa 1yıldan 5 yıla kadar bence en az mühebbet olmalı
Bence 1-5 yıl bile çok . Adamı ilahlaştırmayın ! En nefret ettiğim şey . Kim olursa olsun bir adamın yaptıklarına saygı duymak başka her tarafa heykelini yapip Tanrıdan bahsedermiş gibi adamdan bahsetmek başka . . ! Nasıl olurda Tüm türk milletine türk tarihindeki herkese küfür etmek suç olmazken atatürke hakaret suç olur !
"MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. "
Kaldırıldı ama sözde atatürkçülerin sesi çıkmaz. Atatürke küfür eddiklerinde hatırlarlar atatürkçü olduklarını . Atatürkçülük içki içmek midir ?Atatürkçülük karından boşanmak mıdır ? Atatürk bir insan mıdır fikir midir ? Atatürkçü düşünce derneklerinin sıradan bir bardan ne farkı var ? Atatürkü düşünerek mi içiyorlar ?Atatürkçülük sadece laiklikmidir ? Laiklik ateistlikmidir ? Bir hata yaparken atatürkte yapmıştı demek hatayı küçültür mü ?

Atatürkçüyüm diyenlerin kaç tanesi nutuğu okudu acaba ? Sanki ülkemizin tek sorunu atatürke hakaretmiş yok yobazmış yok şuymuş buymuş . Çanakkalede ki seit onbaşı oyuncaklarına kadar çin malı . Bindiğimiz araba alman malı . Doğuyu resmen bölmeye çalışıyorlar . Ekonomimiz yerlerde sürünüyor böyle tarihi olan bir millet hâlâ dünya da gelişmiş bir ülke sayılmıyor. Sanai devrimini bile tamamlayamadığımız için bilim devrimine katılamıyoruz zaten öyle bir amacımızda ulusal amaçlarda . Yok ama bizim tek tartışlığımız şey . Bu atatürke hakaret etti. Bu baş örtüsü takıyor,Bu takmıyor,Bu içkici,Bu Kominist, Bu ateist bırakın bu işleri . 2 tür insan vardır bu ülke için çalışan bu ülkeyi yıkmak için çalışan . İnsanlara yapıştırdığınız her etiket bir bölünme her bölünme bir zayıflamadır.

Bu mesaj; Saltukhann tarafından '15.07.10 - 13:33' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #16 (permalink)  
Alt 15.07.10, 15:45
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Kaldırılmadı, değiştirildi.

1. Adı geçen madde kimlerin döneminde değiştirildi ?
2. Değiştirilmesine en çok karşı çıkan kimlerdi?
3. Atatürk insan, Atatürkçülük düşüncedir.
4. Atatürkçülük;
Karısından boşanmak, İçmek, atezim demek değildir fakat; ateizm, içmek, boşanma hakkı medeni kanun ve anayasada izin verilen haklardandır.

Nitekim; Türk milleti Osmanlı döneminde de içiyordu, Divan Edebiyatı'nda Aşk, şarap, kadın diye bir üçleme vardır. Boşanma son zamanlarda oransal olarak artmıştır. Dönem olarak hesaba katarsak elbette her zaman vardı fakat son dönemlerde İtalya gibi %45'lere ulaşmasada bizde de tehlikel iboyutlara varmıştır. Bunu sebebi de son dönemlerdeki sosyal hayatımızdaki bozukluklardan kaynaklanmaktadır. Kaldı ki zaten boşanma Allah katında da olan bir kavramdır. Hatta eskiden boş-ol, boş-ol, boş-ol ! diye de bir kavram var. Bu çocuk dizilerinde uydurulan değil eskiden gelen bir gelenektir.

Ateizm e diyeceğim laf yok bi insan neden ateist olacağına dair pek farklı görüş yok. Belki sosyal hayatın bozuklukları, belki kişinin ailesinden kaynaklanan belki de ben müslümanım diyen bazı insanlara bakınca ateisty olmak daha cazip görünmüş olabilir.

5. Laiklik Atatürkçülük'ün 6 temel ilkesinden biridir. Bazı kişilerin aksine insan hem Laik hem de Müslüman (artık neye inanıyorsa) olmalıdır..
6. Nutuk'u okudum.

Sanki ülkemizin tek sorunu atatürke hakaretmiş yok yobazmış yok şuymuş buymuş . Çanakkalede ki seit onbaşı oyuncaklarına kadar çin malı . Bindiğimiz araba alman malı . Doğuyu resmen bölmeye çalışıyorlar . Ekonomimiz yerlerde sürünüyor böyle tarihi olan bir millet hâlâ dünya da gelişmiş bir ülke sayılmıyor. Sanai devrimini bile tamamlayamadığımız için bilim devrimine katılamıyoruz zaten öyle bir amacımızda ulusal amaçlarda . Yok ama bizim tek tartışlığımız şey . Bu atatürke hakaret etti. Bu baş örtüsü takıyor,Bu takmıyor,Bu içkici,Bu Kominist, Bu ateist bırakın bu işleri . 2 tür insan vardır bu ülke için çalışan bu ülkeyi yıkmak için çalışan . İnsanlara yapıştırdığınız her etiket bir bölünme her bölünme bir zayıflamadır.
Bu sorunlar ilk ne zaman ortaya çıktı ? Atatürk döneminde İnönü döneminde bu sorunlar var mıydı ? Türkistan Türklerine yapılan soykırımdan sonra Çin'i hala daha boykot etmeyenler kimlerdi ? Çin malı oyuncakları ülkesine sokan kaç tane ülke kaldı ? Biz zamanında devrim diye %100 yerli bir araba ürettik, bu arabalar neden şimdi yok ? Ayrıca %100 yerli demek herşeyi bizim memlekette üretilmiş demek ve motor üretmekte her yiğidin harcı değildir. Neden bunca yüksek başarıya rağmen bi ABD dedi diye yerli arabamızdan vazgeçen kimlerdi ? Atatürk döneminde Brinci 5 yıllık kalkınma planı hazırlandı uygulandı, 100'lerce fabrika kuruldu. Daha sonra 2. 5 yıllık kalkınma planı hazırlandı, birincisinden daha geniş kapsamlı olan bu plan 2. Dünya Savaşı'nın varlığı nedeniyele maaalesef uygulmaya konulamadı. Faka neden şimdi konulamıyor ? Neden üreteceğimiz yerde bütünüyler yerli imalathanelerimiz özelleştirme adı altında kim olduğu bile bilinmeyen yabancılara yok fiyatına satılıyor ? Kimler satıyor ? Neden Satıyor ? Adalet neden denetlemiyor ? Satan ve denetlemesi gerekipte göz yumanlar kimlerin adamları ? Sağcı-Solcu, Alevi-Sünni, Komünist-Müslüman (?) ve şimdi de Türk-Kürt bu kavgaları başlatanlar kimler ? Amaçları ne ? Hangi dış kaynaktan besleniyorlar ? Türban sorunu ne zamanlarda kimlerin tarafından yeniden gündeme getirldi ? Neden ? Doğu neden son 8 yılda daha çok memleketten ayrılma noktasına getirildi ? Ve ekonomi neden yerlerde ?


Bu soruların cevaplarını bulursan eğer bütün pisliklerin arkasındaki kişilerin ABD maaşıla geçinen maşa insanlar olduklarını görürsün.. Bu memleketi Atatürkçüler değil kıblesi para olmuş insanlar bu hale getirdi. Bu insanlar Cumhuriyet tarihimizde her zaman var oldu, olacakta. Önemli olan gerçekleri görebilmekte. Gördüğünüz gibi memleketi bu hale sokan insanlar son 8 yıldır "ben müslümanım!" diyip milleti kandırarak, başa geçen, ve daha sonra varı yoğu hortumlayan kişilerden oluşmaktadır. Bunların dahasıda gelecektir, emperyalizm in oyunu bitmez asla. Ama önemli olan insanları Allah il Aldatanları karşı gözümüzü açıp, memlektimizi sevmekte gazete okuyup, haber izlemekten ve geçmişimizi bilmekten geçer..


Alıntı ile Cevapla
  #17 (permalink)  
Alt 20.07.10, 13:17
Saltukhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 18.04.10
Erkek
Mesajlar: 30
Teşekkürler: 1
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Arkadaşım bunları boşver . İhtidarda Akp veya mhp veya chp veya x parti . Hiç bir şey değişicek değil . Kim ne derse desin plütokrasi ile yönetiliyoruz . Gördüğünüz siyasi partilerin hiç birisinin bunu değiştirmek gibi bir planı yok çünkü hepsinin işine geliyor. Halk neden sürekli zenginler yönetiyor ülkeyi ? Neden parası olanlar en önemli mevkileri kapıyor ? Adamın zaten milyonlarca doları var siyasetle ne işi olur ? Bu adamlar ülke yönetmekten ne anlar ?

Gibi sorular sormasın diye her türlü kavga çıkar . Cambaza bak meselesi .
Alıntı ile Cevapla
  #18 (permalink)  
Alt 20.07.10, 18:05
class derya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 07.07.10
Kadın
Mesajlar: 510
Teşekkürler: 130
Üyeye 17 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

zipmaker haklıııı
dogru sölemiş
Alıntı ile Cevapla
  #19 (permalink)  
Alt 24.02.11, 17:49
ÜSKÜDARLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 24.02.11
Erkek
Mesajlar: 11
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

Paylaşım için teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #20 (permalink)  
Alt 20.02.12, 22:42
pp3162 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.11.11
Erkek
Mesajlar: 11
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk aleyhine işlenen suçlara ilişkin yasa

teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006