Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 21.09.10, 20:40
izmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
izmyr
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.10
Erkek
Mesajlar: 41
Teşekkürler: 12
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Sen kimsin ki? Hocadan daha mı iyi bileceksin?

Selam arkadaşlar;

Ölmüş veya yaşayan bir hocanın bir konuda söylediği bir noktanın aksini iddia ederseniz alacağınız tepki aynen budur: "Sen kimsin ki? İslama o kadar hizmet etmiş falanca hocadan daha mı iyi bileceksin?"

Örneğin, liseye gittiğiniz düşünün. Elinizde matematik kitabı varsa ve orada yazan bir formülü matematik öğretmeniniz tahtaya yanlış yazıyorsa itiraz edebilirsiniz. O öğretmenin 4 yıllık fakülte bitirmiş, sizinse sadece bir lise öğrencisi olmanız bir şey ifade etmez. Elinizde kitap var ise ve doğru formülün kitaptaki formül olduğuna eminseniz matematik öğretmeninize "O FORMÜL HAKKINDA" çıkışabilirsiniz.

Sizlere başka bir örnek vereyim:
Bir çocuk düşünün. Bu çocuk kilise yetimhanesinde küçüklükten itibaren dini bilgiler verilerek büyümüş olsun. Büyüyünce de seçtiği rahiplikte ilerleyip maneviyatını güçlendirmiş ve piskopos olmuş olsun. 55-60 yaşlarındaki bu piskoposun alimliği ile benim veya sizin alimliğiniz karşılaştırılamaz bile. Fakat burada ilkokula giden bir çocuk bile Kuran'dan iki satır okuyunca o piskoposun hayatı boyunca yanlış bir ilim okuduğunu, temel olarak yanlış yolda olduğunu söyleyebilir.

Eğer elinizde hem hocalardan hem de sizden iyi bilen birisinden gelen bir kitap varsa ve bu kitapda hocanın söylediği hususun aksi yazıyorsa bu tepkilere aldırmadan bunu dile getirmelisiniz. Çünkü hocalar ulular değillerdir, onlar da insandır ve kusursuz insan yoktur.

Kısacası elinizde mutlak doğru bir rehber (Kuran) varsa aksini söyleyenleri eleştirebilmek için alim olmanız gerekmez.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor