Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 04.07.09, 01:58
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkiye böyle bir kriz görmedi

cyaa demiş ki:
- akp sağolsun(!)
sayelerinde bu hale geldik.. yok teğetti yok hamdolsundu derken işsiz sayımız yaklaşık 4 milyonu buldu (kaynak:TUİK)


ama amerika da krizden oldukça fazla etkilendi.. bir çok büyük banka , şirket battı
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Gerçekten ilginç ve bir o kadar şüphe uyandırıcı şeyler yer alıyor.

"Ticaret Bakanlığı 25.06.2009 tarihinde yayınladığı raporda Amerikan ekonomisinin yüzde 5 buçuk oranında küçüldüğünü açıkladı. Ekonomideki küçülmenin yüzde 6’yı bulması bekleniyordu." (kaynak:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
)

"Türkiye, ilk çeyrekte yaşadığı yüzde 13.8’lik küçülme oranıyla 30 üyeli OECD’nin (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) yanısıra G-20 ülkeleri arasında lider oldu. OECD üyeleri arasında Türkiye’den sonra ekonomisi aynı ödnemde en fazla daralan ülkeler sırasıyla Japonya, Meksika ve Finlandiya oldu. Avrupa Birliği ve dünyanın en büyük 19 ekonomisinden oluşan G-20 grubunda ise Türkiye’yi yüzde 9.5 ile Rusya, yüzde 8.8 ile Japonya ve yüzde 8.2 ile Meksika izliyor." (kaynak:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
)

"Büyüyenler var
Küresel krize rağmen ilk çeyrekte önemli oranda büyüme gösteren ülkeler de var. Bunların başında yüzde 6.1’lik oranla Çin geliyor. Çin’i Hindistan ve Endonezya izliyor." (kaynak:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
)

Bir yerde Çin'in büyümesinin sebebi, maliyeti düşük üretim, firmaların kriz ortamında Çin'e üretmeye devam etmesi ve bunu da arttırmak zorunda kalması. Çin konusunda yanılmışım demek ki

Şimdi, "ABD'deki oran az olabilir, ama nüfusu ve ekonomisi büyüki o yüzden değerler eşit olabilir." diyebilirsiniz. Rusya ve Japonya neden geriledi o halde? Herhalde ABD'deki mükemmel(!) ekonomistler sayesinde değildir. Neyse savaşın, her türlü kötülüğün ülkesi ABD'ye çok yüklenmeyelim.

Bu konuda hükümetin bilgisizliği, genelde bakanların bu işe yatkınlığından dolayı değil de Erdoğan'a yakın olmasından dolayı seçilmesi, ülkemizde bir partinin tek başına hükümet olması gibi bir çok etken var. Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var, Türkiye 3 Kasım 2002'de hangi noktada yer alıyorsa, şu anda aynı o noktanın da altındadır. Bu trafikteki beklemenin sonunda, trafik cezasını ne yazık ki ülkemizin gençliği ödeyecektir. Hükümetin geleceği önemsemediği "44 Yıl Yasası" ile kesinleşmiştir.
Alıntı ile Cevapla