KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Oyun > Online Oyunlar > WoW & Warcraft & D.O.T.A.


WoW & Warcraft & D.O.T.A. - World of Warcraft download, üyelik ve oynama rehberi, DOTA Allstars haritaları, hero rehberleri, hero ve item önerileri, hikayeler ve resimler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.08.09, 09:50
_C@N_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Mesajlar: 1.656
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
Standart WoW BloodElf Tarihi

Blood elflerin kökü Night elf'lerin highborne soyuna dayanır. Bu soydan gelenler sürekli bir büyü açlığı duyar. Kardeşleri tarafından sürgüne gönderilen highbourne kökenli night elf yerleşimciler zar zor Lordareon kıtası kıyılarına ulaşmayı başardılar. Burada yüzlerini güneşe döndüler ve kardeşlerinin inançlarını sonsuza dek terk ederek kendilerine high elves dediler.

O zamanlar güç dengeleri şimdikinden çok farklıydı, Lordareon'un büyük kısmını Trol İmparatorluğu Amani idare ediyordu. High elfler Amani trolleriyle savaşıp yenilgiye uğradılar ve Lordareon'un kuzey kıyılarına kadar sürüldüler. Burada Well of Etenitiy'den çaldıkları bir parça büyülü suyla küçük bir mistik havuzkurdular, bu havuzun adı Sunwell idi. High elfler burada Quel'Thalas adlı bir krallık kurdu.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Amani Trolleri High Elf uygarlığını sonsuza dek yeryüzünden silmek istiyordu ama High Elf sayısı şimdi fazlalaşmıştı. Elf kralı Anasterian Sunstrider yaklaşan Trol tehlikesine karşı Arathor insanlarıyla bir ittifak yaptı. Elfler Arathor'lu küçük bir topluluğa büyü kullanmayı öğretti. Bu yeni büyücülerle güçlenen Arathor ve Quel'Thalas orduları Trollerin güçlerini topladıkları ana kampa saldırdı, şiddetli geçen savaş sonucu Troller yenilgiye uğratıldı ve kamp yok edildi. Amani bu yenilgiden sonra bir daha asla kendini toparlayamadı.

Böylece Quel'Thalas kurtarılmış, Arathor ve kralları Thoradin ile de bir kan ve onurbağı kurulmuş oldu. Bu ittifak sonucu Dalaran kuruldu ve burada bir büyücü soyu başladı, her yerden insanlar ve elfler buraya gelip büyü üzerine çalıştı.

Uzun süre sonra Horde tehlikesi baş gösterip devasa savaşlar başladığında Elfler Alliance'a katılmak istemedi ama insan komutan Anduin Lothar (Stormwind'in anası ağlayınca Lordareon 'a sığınıp burada ittifak kurulmasında pay sahibi birkişilik ama uzun yaşamadı) Arathor soyundan geldiğinden onur bağına uyup kısıtlıda olsa destek verdiler. Horde, Amani'den kalmış Trolleri kendisaflarına kattığında onlarında etkisiyle Ogre ve Trollerle desteklenmiş Orc orduları Quel'Thalas'a akınlar düzenlemeye, ağaçları yıkıp yakmaya ve köyleri basıp masum elfleri öldürmeye başladı. Böylece High Elfler savaşa tamamen dahil oldu.

Horde en sonunda yenilgiye uğratılıp sürüldüğünde Quel'Thalas ciddi zarar almıştı, yeniden yapılandırma sürerken Elfler Alliance'dan uzaklaştıkça uzaklaştılar, insanların zavallı liderliğinin ağaçlarına ve kendilerine yaptıklarını unutamayacaklardı.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Çok uzun zaman sonra undead istilası boy gösterdiğinde Kara Prens Arthas Menethil (The Şaşırmış) önderliğinde undead akınları Quel'Thalas'ı vurdu. Arthas Sunwell'i ele geçirip, Kel'Thuzad adlı bir hizmetkarı lich olarak diriltmek amacıyla High Elflere tüm gücüyle saldırıya geçti, önündeki high elf ordularının kökünü kurutan Arthas, General Sylvanas Windrunner'ı bir bansheeye dönüştürüp emrine aldı. Undead orduları en sonunda varıp Sunwell'i kuşattığında, Lich King Ner'zhul'un takdirini kazanmak isteyen Dar Khan Drathir isimli bir elf, Arthas'a yardım etmek için Sunwell çevresindeki kalkanları indirdi. Ama ihaneti bir patlamayla sonuçlandı.

Büyücü Borel (Ejderha Korialstraz olarak da bilinir) mistik enerjinin yok olmak üzere olduğunu hissedip Sunwell enerjisinin büyük bölümünü Anveena adlı bir avatar içine koydu, bu genç insan kız büyük bir gücü içinde barındırıyordu Arthas Sunwell'in kalan enerjilerini Kel'Thuzad'ı bir lich olarak diriltmekte kullandı. Böylece amacı gerçekleşmiş oldu
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Savaşın sonunda sadece yıkım vardı. Kral Anasterian Sunstrider katledilmiş, Sylvanas Windrunner öldürülüp banshee olarak diriltilmiş, Quel'Thalas tam anlamıyla mahvolmuştu. Sylvanas'ın yardımcısı Lorthemar Theran Elflerin geçici komutanlığını üstlendi, Prens Kael'thas Sunstrider yakında Dalaran'dan komutayı almak için dönüyordu.



Kalan Elfler artık tamamen soğuk, duygusuz, büyüye her zamankinden çok daha aç ve acı duyan mahlukatlardan başka bir şey değildiler. Bu açlık onların ırksal özelliklerini bile değiştirmeyi başarmıştı.

Bu mesaj; _C@N_ tarafından '12.08.09 - 09:54' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 14.10.09, 23:56
Suqata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.10.09
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: WoW BloodElf Tarihi

Çok Güzel bir konu olmuş.Tebrikler
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 15.10.09, 12:36
_C@N_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Mesajlar: 1.656
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: WoW BloodElf Tarihi

Suqata demiş ki:
- Çok Güzel bir konu olmuş.Tebrikler
Önemli değil
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006