KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.07, 17:26
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Alarm! Alışveriş merkezi inşaatı, hastane boşalttı

Bahçelievler'de E-5 yanında yapılan bir alışveriş merkezi inşaatı, İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin A bloğunda çökme ve çatlaklara neden oldu. İnşaat çalışması nedeniyle 2. servis, özel servis, fizik tedavi, yatan hasta bölümü, laboratuvar ve fizik tedavi için kullanılan havuzun yer aldığı A blok ve bahçesinde, hafta sonundan itibaren zeminde ve duvarda çatlaklar ve çökmeler meydana geldi.

Bunun üzerine hastane yönetimi, tedbir amacıyla A blokta yatan bütün hastaları boşaltarak, durumu iyi olanları taburcu etti. Kalan hastalar ise diğer bloklara nakledildi.Konunun, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildiği, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nden gelecek mühendislerin yapacağı inceleme ve tespitlerin ardından gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı bildirildi. A bloğun boşaltıldığından haberi olmayan ve havuzda tedavi için gelen hastaların bir kısmı da, bugün bölümün kapatılması nedeniyle tedavi olamayarak geri döndü.

Öte yandan BEDAŞ görevlileri, oluşan çatlak ve çökme sonucu binanın kopan elektrik kablolarının yerini tespit için bugün arazide özel aletlerle tespit çalışması yaptı. Hastane çalışanları, inşaat çalışması nedeniyle istinat duvarı yapıldığını, ancak buna rağmen çökme ve hasar oluştuğunu anlattılar.Bazı görevliler de, inşaat çalışmasının gece de sürdüğünü, kamyonların taşıdıkları hafriyat nedeniyle hem gürültü, hem de çevrede kirlilik yarattıklarını, belediyeye bunu bildirmelerine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını savundular.Alışveriş merkezi yetkilileri ise konu hakkında bilgileri bulunduğunu ve ilgilendiklerini kaydettiler.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg hastane_cokme3.jpg (15,1 KB (Kilobyte), 1 kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg hastane_cokme2.jpg (13,4 KB (Kilobyte), 1 kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg hastane_cokme.jpg (23,4 KB (Kilobyte), 1 kez indirilmiştir)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006