KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.07, 17:24
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Barzani haberi görev yerinden etti

Hafta sonunda gündeme bomba gibi düşen, "Barzani, PKK'nın iki üst düzey yöneticisini Avrupa'da bir askeri üsse götürdü" haberi hazırlayan İHA Kuzey Irak Muhabiri Sadık Kahraman'ın Kuzey Irak'ı terk etmesi istendi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi güvenlik birimlerince kendisine yapılan tebligatta, İHA bürolarının faaliyetlerine herhangi bir kısıtlama olmaksızın devam edebileceği belirtilirken, Sadık Kahraman'ın Erbil, Süleymaniye ve Dohuk vilayetlerinde hareket kabiliyetinin yasaklanmasına karar verildiği ve 12 saat içinde Kuzey Irak'ı terk etmesi gerektiği ifade edildi.


Sadık Kahraman, haberin yayınlandığı cumartesi akşamından itibaren Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ve KDP yetkililerince söz konusu haberin kaynaklarını bildirmesi için baskı altında tutuluyordu. Pazar gün üst düzey bir KDP yetkilisiyle gerçekleşen görüşmede, Sadık Kahraman'a olayın gerçek olmadığı, Barzani'nin özel bir gezi için Avrupa gittiği, güvenlik sebebiyle bu ülkenin isminin açıklanmadığı, yanında PKK liderleri olmadığının açıklanmasının yanı sıra, ısrarla "kendi haberini aldığı kaynakların isimlerini açıklaması" istenmişti.

Sadık Kahraman bu gelişmelerden sonra pazartesi sabahı Peşmerge güvenlik görevlileri eşliğinde Türk sınırına götürüldü. Sınırda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kahraman, "Bir baskı altındayız. En son bu olayla alakalı çeşitli sorguya maruz kaldım. Kaynağıma güveniyorum. Benden ısrarla kaynağımı açıklamamı istediler. Bu işin peşinde olduklarını söylediler. Ben de bunu söylemeyeceğimi belirttim. Bizim kaynağımızı açıklamak gibi bir durumumuz yok. Olayın bundan sonraki seyri nasıl olur bilmiyorum" dedi.

Kahraman, Irak'ta çeşitli bölgelerde uzun süredir görev yaptığını vurgulayarak, "Ancak Ben Irak'ta uzun zamandır görev yapıyorum. Sadece kuzeyde değil, Bağdat ve Basra'da şiddetin en yoğun olduğu bölgelerde kaldım. Dünyaya yansız kaydedici olmaya çalıştım. O nedenle, bir çekincemiz yok. Sonuçta bölgede kritik bir süreç yaşanıyor, terörist örgüt PKK'nın tasfiye süreci. Gelen şehit haberleri. Buradaki yönetimin aldığı tavır ortadadır" diye konuştu. Terör örgütü PKK'nın tehditlerine maruz kaldıklarını da söyleyen Kahraman, "Örgüt tarafından tehditlere maruz kalıyoruz. Bölgesel yönetimin baskıları da ortada. Önceleri sınır bölgelerine çıkmamız yasaklandı. Ardından Kandil dağına çıkışlar yasaklandı. Şehre hapsedilmeye çalışıldık. Bir kafes ortamına hapsedildik. Bu bizim haber mantığımıza ters. Sınır dışı edildik. Peşmerge asayişinden iki yetkili sınır dışı ediyor. Kendi kararları. Dün akşam iki kere geldiler. Kendi yöntemleriyle sorguladılar. Şiddete maruz kalmadım tabii. Kendi yöntemleriyle sorguladılar" dedi.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg sadikkahraman.jpg (20,4 KB (Kilobyte), 1 kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg sadikkahraman2.jpg (15,7 KB (Kilobyte), 1 kez indirilmiştir)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006