KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Film & Dizi Download > Yabancı Filmler > Türkçe Dublaj > Türkçe Dublaj BRRip & BDRip


Türkçe Dublaj BRRip & BDRip - Boyutu daha az olsun ama kalitesi de kötü olmasın diyenler için sıkıştırılmış Türkçe dublaj Blu-Ray filmler.


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.11.11, 14:34
Paylasimci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 05.09.11
Erkek
Mesajlar: 855
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Üç Renk Mavi | Beyaz | Kırmızı | 1993-1994 | DVDRip.XViD.TR





UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.




Tür : Dram
Yönetmen : Krzysztof Kieslowski
Senaryo : Agnieszka Holland , Slavomir Idziak , Krzysztof Kieslowski , Krzysztof Piesiewicz , Edward Zebrowski
Görüntü Yönetmeni : Slawomir Idziak
Müzik : Zbigniew Preisner
Yapım : 1993, Fransa / Polonya / İsviçre , 100 dk.

Oyuncular

Juliette Binoche (Julie) , Benoît Régent (Olivier) , Florence Pernel (Sandrine) , Charlotte Very (Lucille) , Helene Vincent (Gazeteci) , Philippe Volter (Emlakçı) , Claude Duneton (Doktor) , Hugues Quester (Patrice) , Julie Delpy (Dominique)

Konusu

Julliette Binoche'un hayat verdiği Julie, bir trafik kazasında Avrupa'nın en önemli müzisyenlerinden biri olan kocasını ve kızını kaybeder. Hayatını anlamlı kılan herşeyi bir anda kaybetmiş olan Julie, geçmişin hayaletleriyle yaşamak yerine kendisine yeni bir yaşam kurmak zorundadır.

Genç kadın, dünü bırakıp yarına bakmak isteyecek, yeniden kendi ayakları üzerinde durmaya çalışacak nihayetinde hem kendi kendisiyle; hem de geçmişten kalan, hiç söylenmemiş ve su yüzüne çıkmamış gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalacaktır. Özgürlüğe giden yol çetindir.

Avrupa sinemasının en güçlü isimlerinden olan mütevefa Krzysztof Kieslowski'nin Fransız ihtilalinin değerlerini simgeleyen ve Fransız bayrağında vücut bulan ilkelere adanmış üçlemesinin birincisi, İngilizce konuşulan ülkeler dahil olmak üzere tüm dünyada ses getirdi. Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik temalı filmlerin birincisi olan Mavi'yi, Julliette Binoche'tan soluk kesici bir solo performans olarak da okumak mümkün. Filmin ritmi kadar, görüntü yönetimi de akıllardan uzun zaman çıkmayacak imgelerin kapısını açıyor.

Üç Renk : Beyaz (1994)
Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Krzysztof Kieslowski
Senaryo : Krzysztof Kieslowski , Krzysztof Piesiewicz
Görüntü Yönetmeni : Edward Klosinski
Müzik : Zbigniew Preisner
Yapım : 1994, Fransa / Polonya / İsviçre , 91 dk.

Oyuncular

Zbigniew Zamachowski (Karol Karol) , Julie Delpy (Dominique) , Janusz Gajos (Mikolaj) , Jerzy Stuhr (Jurek) , Aleksander Bardini (Avukat) , Grzegorz Warchol (Şık Adam) , Cezary Harasimowicz (Müfettiş) , Jerzy Nowak (Yaşlı Çiftçi) , Jerzy Trela (Mösyö Bronek)

Konusu

Karol, Paris'te yaşayan Polonyalı bir kuafördür. Evliliklerini cinsel açıdan doyurucu bulmayan bir Fransız olan karısının kendisini boşamasının ardından, bir de kuaför salonunu ateşe vermesi, üstelik zavallı adamı kundakçı olarak gammazlaması bardağı taşırır.

Memleketi Polonya'ya dönemeyecek kadar parasız ve duygusal olarak çökmüş olan Karol, hala sevdiği karısıyla durumu eşitlemek için fantastik bir plan yapar...

Kieslowski'nin Fransız bayrağının renkleriyle adlandırdığı meşhur üçlemesinin ikinci ayağı olan Beyaz, "Eşitlik" temasını işliyor. Bunu yaparken, en alışılmadık yöntemlere başvuruyor ve alaycılıktan ödün vermiyor.

Öykünün merkez karakterinin, kendisini küçük düşürmüş olan -Julie Delphy'nin canlandırdığı- eski karısını tekrar kazanmak için intikam alarak onu incitmeyi seçmesi çok çarpıcı. Usta sinemacı Kieslowski, modern ve en özgürlükçü toplumlarda bile "Eşitlik" kavramının mümkün olamaması, aşkta ve savaşta en "güçlü" olanın en "eşit" olduğu bir dünyada yaşıyor olmamız durumunu dahice bir yöntemle tiye alıyor.

Yine de Beyaz, ne Mavi'nin görsel estetiğine, ne de Kırmızı'nın dramatik yoğunluğuna sahip. Üçlemenin en zayıf halkası olsa da, artık hayatta olmayan yönetmeninin sinemasını idrak etmek için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.

Üç Renk: Kırmızı (1994)
Tür : Dram
Yönetmen : Krzysztof Kieslowski
Senaryo : Krzysztof Kieslowski , Krzysztof Piesiewicz
Görüntü Yönetmeni : Piotr Sobocinski
Müzik : Zbigniew Preisner , Bertrand Lenclos
Yapım : 1994, Fransa / Polonya / İsviçre , 99 dk.

Oyuncular

Irène Jacob (Valentine) , Jean-Louis Trintignant (Yargıç) , Frederique Feder (Karin) , Jean-Pierre Lorit (Auguste) , Samuel Lebihan (Fotoğrafçı) , Marion Stalens (Veteriner) , Teco Celio (Barmen)

Konusu

Irène Jacob'un canlandırdığı genç manken Valentine'in iç dünyası, emekli bir yargıçla kurduğu ipnotik bağlar sebebiyle altüst olur. Genç kadın, yaşlı adamın, komşularının telefonlarını dinlemek gibi bir kötü alışkanlığı olduğunu keşfettiğinde, kasıtsızca ortaya çıkan sırlar, romantik bir gizeme ve sonuçta trajediye yol açacaktır.

Seyircinin olan bitenle ilgili soru işaretlerini daha da artıracak olan finaliyle Kırmızı, hiç şüphesiz Kieslowski'nin Üç Renk serisindeki en karmaşık ve hazmı zor film.

Birçokları tarafından kolaylıkla, Fransız usülü bir Alacakaranlık Kuşağı hikayesi olarak nitelendirilebilecek olan yapımda, Irène Jacob tüm kariyerinin en ince işlenmiş ve seyrine doyum olmaz rollerinden birini çıkartıyor. Yılların "Fransız"ı Trintignant'ın çizdiği, hayattan bir şey beklemeyen, aksi ve sırlarla dolu emekli yargıç karakteri ise seyircideki daha fazla keşfetme isteğini amansızca körüklüyor.

Kieslowski, Fransız bayrağından ödünç aldığı Kırmızı'yı, tarihe malolmuş anlamından, "Kardeşlik" temasından biraz daha uzaklara götürüyor. Sembolizmin derinliklerine dalıyor ve "rastlantı" kavramıyla harmanlıyor. Üçlemenin finali olan bu film, aynı zamanda en çarpıcı ve allak bullak edici olanı.








UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.







Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006