KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Konu Kapatılmıştır
 
Seçenekler
  #81 (permalink)  
Alt 11.12.09, 16:37
okyanuso1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 01.12.09
Erkek
Mesajlar: 2.209
Teşekkürler: 89
Üyeye 83 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

islamda elbetteki araştırma vardır altın noktayı duymuşsunuzdur galiba şu an tam hatırlıyamıorum ama arama motoruna yazarsanız çıkar kabe den güney kutbu kuzey kutbu vs bir sürü yerin koordinatı altın noktaya uyuyor akıl almaz bir ilim var gidip kur-an i-kerim i araştırsınlar darwin felan hikaye!!
Sponsor
  #82 (permalink)  
Alt 11.12.09, 16:40
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

adı üstünde bu bir TEORİDİR.
ona bakarsanız maddenin en küçük yapıtaşı atomdu. ama atomunda küçüğü varmış fotonlar. yani anlayacağınız kesin hiçbir şey söyleyemeyiz bir oluş hakkında.daha da sıralanabilir doğru bilinen yanlışlar.şöyleki araştırırsanız insan ırkına en yakın hayvan maymunlar değil de FİLLERMİŞ.
olayların nedenini niçinini sorgulamak çok doğal insanın doğasında bu var arkadaşlar.
onun için DİN de sorgulanır. bir cahilin ve bir bilge kişinin ortak dinde olduğunu varsayarsak ; bilenle bilmeyen bir olur mu? dünya görüşü işte. ben şahsen doğru bulmuyorum maymunlar atam olsun.bizler MUHAMMED(S.A.V) soyundanız.
Gerek hücre, gerekse hücrenin yapı taşı olan proteinlerden tek bir tanesi bile rastlantılar sonucunda oluşamayacak derecede kompleks bir yapıya sahiptir.
Nur suresi 45. Ayet: Allah her hayvanı bir sudan yarattı. öyle iken kimi karnı üzerinde yürür, kimi iki ayak üstünde yürür, kimi de dört ayak üstünde yürür. Allah, dilediğini yaratır. Şüphesiz ki Allah, her şeye gücü yetendir. (Çeviri: Elmalılı Hamdi Yazır)
  #83 (permalink)  
Alt 14.12.09, 15:40
Ekber_79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek
Mesajlar: 61
Teşekkürler: 29
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

bedenime ve çevreme, özgür irademe ve hayal gücüme ve dahi uyuduğumda gördüğüm rüyalarıma baktığım her anımda evrim teorisini tekrar tekrar çürütüyorum...herşey bir düzen dahilinde ilerlerken bir yöne doğru, bunların öylesine olduğunu savunmak aptallık olur...darwin zaten aşşağılık herifin teki...onun yüzünden insanoğlu az acı çekmedi...insanın bir hayvan olduğunu söyleyen ve merhametin aptalca olduğunu düşünen birinden ne beklersiniz..ki hayvanlarda dahi merhamet örnekleri varken, belgeselleri izleyin görürsünüz, yani saçma yaaa.....daha nerden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi, ayrıca evrenin neresinde olduğumuzu ve daha bedenimizi çözememişken böyle aptalca düşünceler sadece baş ağrısı ve boşa zaman geçirmek....Hiçbirşey hakkında bir fikri yokken insanoğlunun, teoriler üzerinde çalışmalar yaparken neyin muhasebesini yapıyorlar ya...En doğrusunu yüce Allah bilir...Yaradan bilir...bizler onun yeryüzündeki halifeleriyiz...dünyayı nasıl değiştirdiğimize bakın...yaratma gücü haricinde herşeyi yapabiliyoruz...peki kim yaratıyor bunca çeşidi...??? bırakın yaa herşey öylesine oluşmuş...kaos içinde oluşmuş...kaos da zaten belli bir düzende ilerleyen oluşumlar demek...yine başa dönüyoruz...peki o düzeni kim kuruyor??? Dindar biri değilimdir ve yobazlardanda nefret ederim ama, evrim teorisine ya da darwinist düişüncelerin karşısındayım...Bu yazıyı buraya koyan arkadaşa bir sözüm yok, tartışma ortamı burası..benim karşısında olduğum, sadece bu düşünceyi çıkaran ve savunanlar. Ki yine herkes düşüncesinde özgürdür...Kimse kimseye baskı yapamaz..saygılarımla...

Bu mesaj; Ekber_79 tarafından '14.12.09 - 15:44' tarihinde değiştirildi.
  #84 (permalink)  
Alt 15.12.09, 20:42
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Bilim Diyorki Biz İnsanların Beyindeki Düşünce Damalarını bile Alıp bir İnsanı Hayvandan Farksız Yapabiliriz Düşünemez.Yada Bir İnsanın 6.his Oranını Artırrıp İnsan Havaya Uçabilir vs gibi Şeyler Ama Bunlar İçin Hücrelerin İncelenmesi Gerek ve İnsanın vucundaki Hücreler Trilyonlarca İncele İncele bitmez Ama hep Sormuşumdur Adem ile Havva maymunmuydu?Cennet Buraya Geldiler Bunlar Yeni Nesle Anlatmadılarmı Gibi biLim bunLarın tam tersi diyor ve darwinist düşünceye görede pramut die canlı maymuna benzeyen bundan yüz yıllar önce yaşayan dünya Oluştugunda çeşitli doğa ananın yardımıyla oluşan insanada benzeyen insan gibi dik yüreyen avlanan canLılar vardı daha sonrasında bu canlılar evrim geçirerek yüzyıllar yıl sonra insan oluştu Ama şu gerçekdirki bilime ne kadar güvenebiliriz =)
  #85 (permalink)  
Alt 20.12.09, 21:18
Fecaso07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 02.12.09
Erkek
Mesajlar: 11
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Equilibrium demiş ki:
- evrim yok diyenler ;

evet siz haklısınız adem havva dan olduk hepimiz ensestiz adem kızıyla havva oğluyla çoğalmıştır belki grup olmuştur ama belkide sadece çocukları yani kızı oğlu ile yatarak çoğaldık.zaten havva da ademin kaburgasından çıktı.
bu arada eski insan kalıntılarıda yalan
"Etiyopya'nın Dikaka bölgesindeki kazılarda 2000'de bulunan fosilin, 5 yıldır devam eden incelemesi sonucu, iskelet kemiklerinin 3 yaşında ölen bir kıza ait olduğu anlaşıldı. Keşfi yapan Leipzig'deki Max Planck Enstitüsü uzmanları, bebeğe "Selam" (Barış) adını verdi.
Selam'ın keşfiyle insan soyağacında yer aldığı öne sürülen "Australopithecus afarensis" adlı tür hakkında ve dolayısıyla insanın evrim süreciyle ilgili yeni bilgileri ortaya çıktı"

kutsal kitaplarda dinazorlardanda deli gibi bahsediyorlar zaten.

bilim size doğruyu söyler çünkü bilim sorgulamaktır....

din size sorgulama hakkı vermez çünkü günahtır,yasaktır,kafirliktir....
dinimizde yasaklar doğru olanı gizlemek için konmuş sus yanarsın,günaha girme,cehennemliksin gibi laflar...
beynimiz düşünmek araştırmak bulmak keşfetmek yaratmak için var.
Düşündüğün bi yönden doğru . Din sorgusuz sualsiz kabul etmektir . Aklının yetmediği yerde Kur'an da yazanı doğru olarak alırız. Fakat bunları elbetteki sorgulayacağız. Aklımızın yettiği yere kadar doğruyu yanlışı arayacağız. Evrim teorisi sadece bir teoridir. Bence gerçeklik payı da yoktur.
  #86 (permalink)  
Alt 21.12.09, 00:17
Ekber_79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek
Mesajlar: 61
Teşekkürler: 29
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

bilim o zaman şuna da cevap versin.....big bang öncesin de ne vardı. tamam kainat big bangla başladı...peki bu patlama öncesinde ne vardı? ...bu soru sorulduğunda tüm bilim çevrelerinin ağzı açık kalıyor...ya da öldükten sonrasını da araştırsınlar...kardeşim bilim sınırsız değil, aksine çok sınırlı...bilimle aklı karıştırmayın...akıl sınırsız ama düşünebildiğini uygulamak her zaman nasip olmuyor...çünkü bilimadamları bir yumurtanın için de civciv misali, kabuğun dışını merak ediyorlar...sen bir kabuğun içindesin ve daha onu çözememişsin.....o kabuk kırılmadıkça (ölmedikçe) hiçbir zaman bilemeyeceğiz...Öldükten sonrasını ise yaradan bilir...saygılar....
  #87 (permalink)  
Alt 23.12.09, 01:26
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Ekber_79 demiş ki:
- bilim o zaman şuna da cevap versin.....big bang öncesin de ne vardı. tamam kainat big bangla başladı...peki bu patlama öncesinde ne vardı? ...bu soru sorulduğunda tüm bilim çevrelerinin ağzı açık kalıyor...ya da öldükten sonrasını da araştırsınlar...kardeşim bilim sınırsız değil, aksine çok sınırlı...bilimle aklı karıştırmayın...akıl sınırsız ama düşünebildiğini uygulamak her zaman nasip olmuyor...çünkü bilimadamları bir yumurtanın için de civciv misali, kabuğun dışını merak ediyorlar...sen bir kabuğun içindesin ve daha onu çözememişsin.....o kabuk kırılmadıkça (ölmedikçe) hiçbir zaman bilemeyeceğiz...Öldükten sonrasını ise yaradan bilir...saygılar....
doğru diyosun da konu evrim teorisi aslında bilinmicek bişiy yok insanoğlunun dna ve rna sı evrimle gelemeyecek kadar mucizevi bir yapıdadır.
belki big bang den de önce bir hayat vardı orası da meçhul de. neyse uzar gider.işte orasına katılıyorum. çok sınırlı yaşıyoruz.
Teşekkür Edenler:
  #88 (permalink)  
Alt 26.12.09, 23:51
okyanuso1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 01.12.09
Erkek
Mesajlar: 2.209
Teşekkürler: 89
Üyeye 83 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Kafamızda çok büyük sorular var bu konu hakkında yazılanları okuyamıyorum
  #89 (permalink)  
Alt 28.12.09, 00:55
maeglin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.09
Erkek
Mesajlar: 31
Teşekkürler: 9
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

islam acısından diye baslanmaz yada musevilik yada hristiyanlık yada budizm bu bir bilim konusudur DİN ayrıdır BİLİM bunu karıstırmadan konuya baslarsak insanlara zor gelen su .odumun manymunuyla ben neden akraba olayım millletin .ötü o kadar kalkmıskı hayvanla yakın olma dusuncesı bile korkutuyor bakın evrim var yada yok konusuna daha girmedim insan dogasından bahsediyorum ŞU SONSUZLUGU ARADIMIZ KAİNATTA HERŞEY DEĞİŞİR AMA İNSAN DOĞASI DEĞİŞMEZ bilim tek amacı vardır inanan yada inanmayan herkez için bu kainat nasıl var olmuştur ve var eden biri varsa fiziken ona ulaşmak için bilim yapılır konuya girip insanlara anlatmak biseyi degismicek herşeyin zamanı vardır ama şu unutulmamalıdır BİLİMİN ACIKLAYAMADIĞI YOKTUR HENÜZ AÇIKLAYAMADIĞI vardır asıl inanılması gereken HAYATTA İMKANSIZ OLAN TEK ŞEY İMKANSIZIN KENDİSİDİR ... Hadi iyi tartışmalar ...

Fecaso07 demiş ki:
- Düşündüğün bi yönden doğru . Din sorgusuz sualsiz kabul etmektir . Aklının yetmediği yerde Kur'an da yazanı doğru olarak alırız. Fakat bunları elbetteki sorgulayacağız. Aklımızın yettiği yere kadar doğruyu yanlışı arayacağız. Evrim teorisi sadece bir teoridir. Bence gerçeklik payı da yoktur.
yani sen bizim adem ve havvadan geldiğimize inanıyorsun ? kalıntılar yanlış Yüce kitap kuran- ı kerim mecazi olarak yazılmıs bir kitapdır ve anlatılmak istenenleri kimin nasıl anladıgı asıl onemlidir bence bilim zaten ortaya koymus İnsanların gelisim surecını bunu dinle karsılastırmak sacmadır bilim bilimdir din dindir ve ayrıca tek korkun cehennemse o zaman insan sevgin yok demektir tek korkumuz yanılgı olsun yeter yanılmaktan korkalım yeter ...

Bu mesaj; maeglin tarafından '28.12.09 - 01:01' tarihinde değiştirildi. Sebep: Üst üste birden fazla mesaj yazamazsınız.
  #90 (permalink)  
Alt 28.12.09, 01:09
Dwyn33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 28.12.09
Erkek
Mesajlar: 2
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Dunya ßi patLama SonuCu oLuSmuStur Dimi. peki her patLamanin SonuCunDa ßi DuzenSizLik meyDana geLirken ßu patLamaDa nie ßi Duzen oLuSmuS yaDa naSiL oLuSmuS. ßenCe ßu DarwinDen aDamin DeDikLerine ßakCaginiza patLamaDan Sora Düzen oLuSturanin DeDikLerine ßakin.
Konu Kapatılmıştır






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006