KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #11 (permalink)  
Alt 22.03.10, 02:25
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Konu çok ilginç aslında çünkü, bu bahsettiğin konunun M.Ö. ne kadar yeri var TC bugün Türklerin kurduğu 16. devletse 15 tane devleti de yıkmışız demektir. Peki neden yıkıldı bu devletler? İşte asıl sorun burda bizde daha atalarımızdan gelen bir alışkanlık bu birlik beraberlik yok. Eskiden nasıl boylar halinde yaşıyorsak şimdi de aynıyız. Sağcı vardır, solcu vadır, ülkücü vardır. Bunlar başta el ele verir bir devlet kurar. Daha sonra kutuplaşır kapışırlar, olan devlete olur. Bu yüzyıllardır böyle süregelmiştir. Bunu değiştirmek çok zordur..
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #12 (permalink)  
Alt 22.03.10, 11:05
Crimson Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
My Perfect Circle
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın - 33
Mesajlar: 4.346
Teşekkürler: 379
Üyeye 847 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Katıldığım noktalar çok fazla...

Öncelikle, biz Türkler duyarsızız demeyelim de, yumurta kapıya dayanmadan hareket etmeyi sevmeyiz diyelim, daha yerinde olur. Bizlerin birşeyleri görüp harekete geçmesi için, mutlaka arkamızdan birinin iteklemesi gerekir. En basit örnek, ödev yapmaya bile anne/babanın zorlamasıyla başlamak...

Tabii, her Türk aynıdır demiyorum. Ama çoğunluğun içinde duyarlı insanlar ne kadar fark edilir olur ki? Ayrıca, duyarlı insanlar o çoğunluğu da kendi tarafına çekmeyi başaramıyorsa, bu da beceriksizliktir, duyarsızlığa ışık tutmaktır. Yani, sen sadece ülkemizde çok duyarsız insan var deyip kenara çekilirsen, bu senle onlar arasında kutuplaşma yaratır, sen de onların aslında bu konuya dikkat çekmelerini sağlamaya çalışırken çuvallarsın.

Size yakın zamandan bir örnek vereyim:

Ankara'da ulaşım fiyatları indirildikten sonra, ani bir kararla eski haline döndü. Bu duruma sinirlenen Hacettepe Öğrenci kollektifleri egolardan birine parasız binmeye kalkıştılar. Güvenlik görevlileri kapıyı açmaya çalışırken onlar da kapıları sıkıca tutup içeri sokmadılar kimseyi. Bu durum haberlerde, Hacettepe'li bir grup Tkp'li öğrenci okul otobüsünü gasp etti şeklinde gösterildi. Bu olaydaki yanlışlar neler?

1. Kimseyi örgütlemeden, habersiz, sessiz sedasız propaganda yapmak bir kere baştan çuvallamak demektir.

2. O propaganda, fiyatlar eski haline döndüğünde değil, ilk indirim yapıldığında otobüs seferlerinin azaltılmasına yapılmalıydı. Çünkü adam kardan zarar yapıyor, yani otobüs seferlerini azaltmak yerine çoğaltsa, daha çok kazanacak ama umrunda değil. Amacı bizi zor durumda bırakmaktı.

3. Hadi o gün propaganda yapıldı. O zaman sadece parasız binip, kapılar kapatılmayacaktı. Sadece seslerini duyurmaları yeterdi. Ancak, içerde şoför olduğundan işler değişti. Parasız binmeleri durumunda alabilecekleri ceza, ufak bir miktarken, şoför rehin almanın cezasını siz düşünün. Rehin almak diyorum, çünkü dışardan görünen de buydu.

4. Hadi yaptın propagandanı, o zama ertasi gün, bir sonraki gün, her gün, bitene kadar tekrarlanacaktı. O grubun yaptığı eylem sadece bir gün haberlerde, dediğim şekilde yayınlandı. Bu sürekli hale gelseydi, mutlaka diğer öğrenciler de bu duruma tepkilerini koyacaklardı. Çünkü otobüs fiyatları hepimizi etkiledi. Bu propagandanın sonucu ne mi oldu? İ. Melih Gökçek, indirim sırasında bastırdığı 1 ytl'lik egoları satışa çıkardı. Şimdi 11 ytl yerine bir lira daha fazla veriyoruz, ama yine de 10 kez ego basabiliyoruz. Yani kazık yine bize girdi. Eylem yapan öğrenciler ertesi gün soruşturmaya çekildiler. Bize bişi olmadı. Ama bunu bütün okulun yaptığını bir düşünsenize... Kimi sorguya çekeceklerdi?

Türkler, eylemlerinde plansızlar. Eğer, insanlara olayları doğru açıdan görmelerine yarayacak doğru anlatım yollarını seçselerdi, bu kadar duyarsızlık da olmazdı. Mesela;

Tekel işçilerinin grevinde bir çok sol parti işçinin yanındayız diye sloganlar attı, Sakarya caddesinde beraber halaylar çekildi, Samsun'lu Tekel işçisinin vefatında beraber helvası yendi... Hepsi bu. Tekel işçilerinin yaptığı grev aslında çok büyük bir Sosyalist hareketken, işçiler bunu sadece haklarını aramak için grev olarak bildiler. Bir tane de akıllı çıkıp bunları bilgilendirmedi, bakın bu herif şunları şunları yaptı diye... O 4C, yıllardır var olan birşeyken, sadece grev zamanı dikkatleri çekti...

Anlatmak istediklerimi örneklendirmek istedim. Umarım anlatabilmişimdir.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #13 (permalink)  
Alt 22.03.10, 13:53
charlotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Black.Cat
 
Kaydolma: 11.09.09
Kadın
Mesajlar: 3.235
Teşekkürler: 1.312
Üyeye 445 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Biraz yorgunum o yuzden yorumlara sadece goz attim , en ince ayrintisina kadar su an okuyamadim..Ancak oncelikle bence kendi milletini sevmeli insan , kabullenmeli .. Diger milletler super mi ? En rahat yasam da burada bana gore.. Her milletin kotu bir yonu vardir , bu konuda da Crimson un ilk cumlelerine katiliyorum .. Ayrica Hareket Ordusu ve NoMad in soyledikleri de bana daha mantikli geldi .. Tarih tekrir eder ve biz de dogal olarak simdiye kadar atalarimizin yaptigi yanlislari tekrar ediyoruz her konuda neredeyse , surekli olarak...Tarih surekli bir dongu bana gore...
Alıntı ile Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 30.03.10, 05:04
desire_82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 30.03.10
Kadın
Mesajlar: 25
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

halkı suçlamak çok kolaydır çünki hep sessiz kalmış sürü psikolojisiyle hareket etmiştir halkı koyun eden yönetim başımızda flüt çalarken bizde arkasından fareli köyün fareleri gibi koşarsak olcağı budur ,medyada sahte gündemler yaratıp halkın beynini saçma sapan programlarla yıkıyıp mışıl mışıl uyutan medyada hiç suç yokmu bence bunlar bir zincirin halkaları yönetim medyaya baskı yapıyo basına vs.. halkı uyut ninni besten bizden sıfatıyla.
bakın hep üstü kapalı konuşuyoruz sözde demokrasi ülkemiz ve ATATÜRK ün kurduğu ve özellikle din ve devlet işlerini birbirinden ayırdığı güzel memleketimde bağıramıyoruz sadece kısık sesle uyanıyoruz ...
Alıntı ile Cevapla
  #15 (permalink)  
Alt 29.08.11, 18:06
KennY5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 03.04.10
Erkek
Mesajlar: 39
Teşekkürler: 0
Üyeye 3 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Sanki bir satranç olarak düşün ve Türkiye burda bi piyon bile değil
Alıntı ile Cevapla
  #16 (permalink)  
Alt 03.09.11, 02:04
digrev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 21.09.09
Erkek
Mesajlar: 7
Teşekkürler: 2
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Karantina mısın nesin öncelikle sana şunu söyliyeyim bu başlık Türk Milleti' ne büyük bir hakarettir. ''Neden böyle davranıyoruz ?'' gibi bir başlık olsa daha iyi olur.
Alıntı ile Cevapla
  #17 (permalink)  
Alt 21.09.11, 00:54
My Sertuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 21.09.11
Kadın
Mesajlar: 2
Teşekkürler: 1
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

kolayı var beğenmiyorsanız siktirip gidin gerizekalılar siz tarihi nerenizden okudunuz kuş beyinliler utanmadan birde vatana millete laf söylüyor zamane piçlerine bak hele...sizde vatan sevgisi olsaydı zaten böyle yazmazdınız soyunu inkar eden soysuz köpekler!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006