KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Kültür & Sanat > Sinema & Televizyon & Tiyatro


Sinema & Televizyon & Tiyatro - Sinema ve televizyon ve tiyatro haberleri, gösterimdekiler, bilgiler...


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.02.10, 01:41
mutfak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderatör
 
Kaydolma: 10.09.09
Kadın
Mesajlar: 1.226
Teşekkürler: 50
Üyeye 387 kez teşekkür edildi
Standart En hayırsever tiyatro

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tiyatro Topluluğu oyunlardan elde ettiği geliri, kamu yararına çalışan kuruluşlara bağışlıyor.
ASÜ Tiyatro Topluluğu Danışmanı Dr. Kenan Arıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topluluğun 2007 yılında üniversitenin açılışıyla birlikte kurulduğunu ve 52 öğrenciden oluştuğunu söyledi.
Tiyatro topluluğunun bugüne kadar birçok oyunu başarıyla sahnelediğini belirten Arıbaş, son olarak Anton Çehov'un 'Sevgili Doktor' isimli oyununu 26 Aralık Cumartesi günü Aksaray Kültür Merkezi'nde sahneleyeceklerini açıkladı.
Oyunun 4 bölümden oluştuğunu ifade eden Arıbaş, 19. yüzyılda Rusya'daki toplumsal hayatı hicveden oyunu 3 aylık bir sürede hazırladıklarını dile getirdi.
Arıbaş, tiyatro topluluğunu halkla kucaklaşmak için kurduklarını anlatarak, şunları söyledi:
''Tiyatro sanatı hep toplumun dışında gelişmiştir, ancak enteresan bir şekilde toplumsal konuları işliyor. ASÜ Tiyatro Topluluğu bu çelişkiyi ortadan kaldırmak adına halkla tiyatroyu bütünleştirecek faaliyetlere yönelmeyi ilke edindi.
Topluluğumuz hazırlamış olduğu oyunlardan elde ettiği geliri kamu yararına çalışan kuruluşlara bağışlıyor. Daha önce Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' isimli oyunu 2008 Mart ayında Mehmetçik Vakfı yararına sahnelendi. Tiyatro topluluğumuzun hazırlamış olduğu 'Sevgili Doktor' isimli oyundan elde edilen geliri de Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlayacağız. Ardından sahneleyeceğimiz 'Japon Kuklası' isimli oyunun da tüm geliri Aksaray Şehit Aileleri Derneği'ne verilecek. Yardım amaçlı oyunlarımız devam edecek. Yardım amaçlı olmayan tüm oyunlarımızı da ücretsiz oynamaktayız.''
Arıbaş, topluluğun sahnelediği oyunların izleyicisinin ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinden oluştuğunu da sözlerine ekledi.
__________________
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006