KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:36
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart cinsel fanteziler

Cinsel birleşme ya da cinsel coşkunun uyanışı sırasında kişinin kafasında bir takım hayaller canlanması olağandır. Erkeklerde gece kendiliğinden gelen bel suyunun (meni) da çoğu zaman gördükleri erotik düşlerin sonucu olduğu bilinmektedir. Kadınlar da, orgazmla sonuçlanan bu tür düşler görebilirler. Ancak, birçok kişiler mastürbasyon yaptıkları zamanlar, ya da cinsel birleşme sırasında hayal güçlerini alabildiğine kullanarak, kafalarında bir takım fantazi sahneler canlandırırlar. Kişiler tarafından az çok bilinçli olarak seçilen bu hayalî sahneler genellikle cinsel coşkuyu artıracak niteliktedirler.

Kişilerin kafalarında canlanan bu hayaller her zaman aynı derecede belirli olamazlar. Kimi kişiler bir sinema perdesindeki kadar belirli ve açık sahneler görürler, kimi kişilerin gündüz düşleri ise daha belirsiz, daha hayal meyaldir. Örneğin kafada canlanan kişilerin yüzleri bile olmayabilir.

Kinsey'in kanısına göre, kadınlar daha çok, önceden geçirdikleri denemeleri düşünme, eski anılarını canlandırma eğilimindedirler. Erkekler ise, ömürlerinde yapmadıkları ve de düşleri dışında yapamayacakları şeyleri hayal, ederler. Bazı araştırmacılar da, kadınlarda cinsel hayallerin pek fazla görülmediği düşüncesini ortaya atmışlardır.

Bununla birlikte bazı kadınların sırf hayal güçlerini kullanarak orgazma eriştikleri de bir gerçektir. Aynı şey erkekler için söylenemez. Bu konuda temel bilgiler edinmek pek güçtür. Aslında, hayal kurma bakımından kadınlarla erkekler arasında çok büyük ayrılıklar olmasa gerektir. Ama bugünkü toplumlarda, kadınların cinsel hayallerinden, fantazilerinden söz etmeleri ayıp sayılmaktadır. Gene de birçok normal kadınlar, hiç denemedikleri, hatta görmedikleri sahneleri kafalarında kolayca canlandırabil-diklerini ve bunu oldukça sık yaptıklarını söylemektedirler. Tamamen normal ve sağlıklı kadınlar, içinde, akraba aşkı (kardeş, ana-baba, evlat gibi çok yakın akraba ile cinsel ilişki kurmak), fahişelik, ırza geçmek, homoseksüellik, gösterme (teşhir) illeti, mazoizm, sadizm, ve daha birçok izmler bulunan sahneler düşündüklerini açıklamışlardır. Bu gibi sahnelerde kimi kadın baş rolü oynamakta, kimi kadın ikinci derecede bir rol oynamakta, kimi kadın ise yalnızca seyirci kalmaktadır. Bu tür hayaller ya da fanteziler kaygı yaratmamalı, olağan karşılanmalıdır.

Hem erkek hem da kadınların mastürbasyon yaparken ve de özellikle cinsel birleşme sırasında bu çeşit hayallere dalmaları çok sık görülen birşeydir. Ayrıca, tam uykuya dalmazdan önce de bu tip havailer canlanabilir ya da doğrudan doğruya düş olarak görülürler. Aşırı cinsel hayaller kuran kişilerin de, bu hayalleri gerçekleştirmeğe hiç bir zaman yanaşmayacaklarını söylemek yerinde olur. Aslında bu tür fantazi hayaller kişilerin üzerindeki bir takım baskıları hafifletmek, hatta yok etmek, onların günlük yaşamlarını normal olarak sürdürmelerini sağlamak bakımından çok yararlıdırlar.

Kısacası, cinsel hayaller kurmak, hiç bir zaman «cinsel sapıklığa» işaret etmez. Tersine, herhangi bir cinsel sapıklığın baş göstermesini önler.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006