KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:09
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart aşırı cinsel istek

Cinsel yaşamda görülen, anormalliklerin en önemlilerinden biri şehevî duygu ve isteklerin, kişideki tüm öbür duyguları baskısı altına alması; iradeyi, tüm düşün ve ahlâk ölçülerini ayaklar altına alıp, kişiyi yalnızca cinsel doyuru peşinde koşturmasıdır. Şehevî duygunun bütün ortalama ölçüleri aşması, kişiyi bu denli kendine köle etmesine azgınlık adı verilir.

Azgınlık genel olarak iki türdür: Birincisi, kişinin cinsel özelliklerinde bir anormallik bulunması, yani o kimsede cinsel ve şehevî isteklerin normal ve ortalama ölçüleri çok aşan bir fazlalık göstermesidir. Böyle kadınlarla ilgili bir olay anlatılırsa durum daha iyi anlaşılmış olur:

Bayan V gençliğinden beri erkeklere çok düşkün olmaktan yakmıyor. İyi aileden, ince yapılı, iyi yürekli, sık sık yüzü kızaracak kadar da utangaç bir kişi olmasına karşın kızlığından beri davranışları ailesini sürekli olarak kaygılandırmış, çünkü karşı cinsten birisi ile yalnız kaldığı zaman, çocuk, yetişkin, genç, ihtiyar, güzel, ya da çirkin olmasına hiç bakmadan, çırılçıplak soyunur ve cinsel gereksemelerinin doyurulmasını istermiş. Kendisini evlendirerek tedavi etmeyi düşünmüşler. Kocasını çok sevmesine rağmen, kendisini şehevî isteklerinden alıkoyamaz ve yine yalnız bulduğu her erkeği ister, bu erkek ister adî bir insan, ister bir asker ya da öğrenci olsun, cinsel birleşmeye çağırırmış. Kendisini bu istekten hiç bir şey vazgeçiremezmiş. Hattâ büyükanne olduktan sonra bile rastgele erkeklerle düşüp kalkmaya devam etmiş. Bu arada 12 yasında bir erkek çocuğunu kendisi ile birleşmeye zorlamış. 65 yasında olmasına rağmen birleşme kabiliyetini muhafaza etmiş. Nihayet kendisini önce bir manastıra sonra da akıl hastahanesine göndermişler. 73 yaşında beyin kanamasından ölmüş.

Bu tür şehevî duygu fazlalığı türlü sapıklıklara da yol açmaktadır, teşhircilik, sadizm, hayvanlarla sevişme, ölülerle cinsel ilişkiler kurma gibi... Yine bu gibi kimselerin çoğu sonunda akıl hastahanelerine kapatılmaktan kurtulamamaktadır.

Tarihte de şehvet fazlalığı ile ilgili bir takım örnekler vardır. Bunların en ünlülerinden biri Romanın zalim İmparatoriçesi Messalina'dır Büyük Petro'nun karısı Katerina için de aynı şey söylenmektedir. Dr. Kraft Edbing, şehevî duyguları böyle pek aşırı olan kadınlara hali vakti iyi, hattâ bazen pek fazla iyi olanlar arasında rastladığını oysa erkeklerde bu gibi azgınlık olaylarının en aşağı tabakadaki erkekler arasından çıktığını söyler. Bu şehvet fazlalığını hekimler alkol, kokain alışkanlığına ya da iç salgı bezlerindeki bir bozukluğa bağlarlar.

Azgınlığın ikinci türü de yaslı kadın ve erkeklerde görülen olaylardır. Gazetelerde bu tür olaylara sık sık rastlanır. Cinsel ilişkide bulunma yeteneğini yitirmiş, cinsel erkten düşmüş yaşlı erkekler böyle bir azgınlığa kendilerini kaptırdıkları takdirde daha çok homoseksüellik, cinsel organlarını gösterme, çocuklarla sevişme gibi sapıklıklar gösterirler. Bu gibi durumlarda adı geçen kişilerin akıl hastahanelerine yatırılmaları gerekli olmaktadır. Yaşlılıktaki azgınlığın bir nedeni, bunama halinin bas göstermesi; bir nedeni ise yaslanmanın ve ölüm korkusunun verdiği ruhsal dengesizlik olabilir. Kimi kişilerde bu azgınlık, delilik nöbetleri şeklinde kendini gösterir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006