KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:30
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Başağrısının Yerleşimi Nerededir?

Başağrısı bölgesel veya yaygın olabilir; sürekli aynı tarafta olabilir veya taraf değiştirebilir. Ağrı yüzeysel bir sıkıntı, veya derin yerleşimli bir huzursuzluk olarak algılanabilir.

Maksimal ağrının yerleşimi ve yayılmı da tanı konulmasında yardımcı ipucu verebilir.Ağrının en çok duyulduğu yer ve yayılımı da tanı konulmasına yardımcı ipucu verebilir.

Tek taraflı yarım başağrısı genellikle damarsal nedenlerle ortaya çıkar. Migren tipi başağrısı genellikle tek taraflıdır. Göz ve alın bölgesinde hissedilir, fakat tüm başa da yayılabilir. Ancak migrenli olguların %20'si iki taraflı başlangıç tanımlamaktadır. Migrenlilerin çoğunda ataktan atağa taraf değişikliği olmasına karşın yine de ağrılıklı bir taraf etkilenmesi vardır. Ağrı başladığı taraftaki göz, yüz, boyun, omuz ve kola yayılabilir. Küme başağrısı her zaman tek taraflıdır, ağrı merkezi göz alın ve şakaktır. Küme başağrısından ağrı boyuna kadar yayılabilir, fakat hiçbir zaman tüm başı kaplamaz. Ayrıca migren olgularının aksine sadece %15 olguda ağrı taraf değiştirmektedir. Gerilim başağrısı genellikle iki taraflıdır, başı sıkan bir bant gibi tanımlanır. Lokalize ağrı orgaik hastalıklarda da görülebilir. Başağrısı orta hatta sınırlanıyorsa,göze ait nedenler düşünülmektedir.

Kulakta hissedilen ağrı, beyin köşe tümörlerinde görülebilir. Beyin tümörü olguların %50'sinde başağrısı yakınması olur ve %80'inde kitle ile aynı tarafta lokalize olur. Beyin damar hastalıklarında ortaya çıkan başağrısı yaygın veya bölgesel olabilir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:31
sLeePyHeaD.! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 1.210
Teşekkürler: 3
Üyeye 27 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşım için tşkr
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006