KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:26
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Gribin kitabı yazıldı

Griple savaşın en önemli rehberi olmaya aday "Gribin Tuzakları" Türkçe'ye çevrildi. Kitapta grip hastalığının şaşırtıcı özelliklerine dikkat çekiliyor.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

İSTANBUL - Fransız Bilim Adamı Dr. Jean Marie Cohen ve bir grup Fransız bilim adamının ortak kaleme aldığı "Gribin Tuzakları" çağımızın en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından biri olan grip ve gribe karşı mücadeleyi anlatıyor.
"Gribin Tuzakları" ülkemizde Prof. Dr. Selim Badur tarafından Türkçe'ye çevrildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selim Badur, kitapla ilgili olarak "Gribin Tuzakları kitabının, çağın en çok tanınan ama etkisi en az bilinen hastalığı ile ilgili olarak okuyucuya çok özel bilgiler vaad ettiğini, kitabın içinde verilen örneklerle de okuyucunun kolayca anlayabileceği bir başucu kitabı olacağını" ifade etti.

Kitabın fikir babası olan ve hayata geçmesine öncülük eden Dr. Jean Marie Cohen Fransa'da gribin yayılımını izlemekle görevli "Bölgesel Grip Gözleme Birimleri" (GROG)'nin kurucularından. Özverili bir çalışmayla ortaya çıkan kitap için Cohen, "Gribin Tuzaklarında grip hastalığının şaşırtıcı özelliklerine dikkat çektiklerini, okuyuculara bu sıradan gibi görünen ve halk arasında soğuk algınlığı ile de karıştırıldığı için çoğu zaman kimseyi ürkütmeyen Grip gerçeğinin aslında hiçte sıradan bir olgu olmadığını anlatmayı amaçladıklarını" belirtti.

"Gribin Tuzakları", okuyucuya, bir ülkenin dörtte birini üç haftalık bir süreçte yatağa düşüren, yaşlılar arasında kitlesel ölümlere, küçük yaştaki çocuklar arasında otit ve bronşiyolit salgınlara neden olan, Birinci Dünya Savaşı döneminde, savaşın dört yılda yol açtığı ölümlerden daha fazla sayıda insanın yitirilmesine yol açan gribe karşı savaşta kendi tıp araştırmacısı olmayı vaat ediyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:26
sLeePyHeaD.! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 1.210
Teşekkürler: 3
Üyeye 27 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşım için tşkr
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006