KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:16
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Kalİtelİ Uyku

Yaşadığımız toplam zamanın üçte birini alan uyku ve buna bağlı bozukluklar bazen ciddi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir. Ben bu gün size uykusuzluğun sebeplerinden ve tedavi yollarından değil de, uyuduğumuz uykunun kalitesini nasıl arttırırız, nasıl daha kolay uykuya dalarız, bundan bahsedeceğim.
İlk olarak, yatağa giriş ve kalkış saatlerimizin hafta sonu da dahil olmak üzere düzenli olmasında fayda vardır. Yatmadan önce diş fırçalamak, duş yapmak, saatin alarmını kurmak gibi aynı hareketleri tekrarlamak insanı uyku havasına sokacaktır.
Yatılan yer, karanlık, sessiz ve serin olmalıdır. Yatak odası sadece yatmak için kullanılmalı, burada yemek yemek, televizyon seyretmek gibi alışkanlıklardan kaçınılmalıdır. Kalın perdeler ışığı kesmekte, kulak tıkaçları ise rahatsız edici gürültüleri önlemekte faydalı olabilir.
Dizlerin arasına, yada bele yastık koymak bazı kişileri daha rahat hissettirebilir. Bel ağrısı olanlar düz yatıp bacakları yükseltecek şekilde altına yastık sıkıştırırlar ise daha rahat uykuya dalabilirler.
Fiziksel egzersiz yapmak bedeni rahatlatıp uykuyu kolaylaştırır, ama uyku vaktine yakın yapılırsa tam aksine kalp damar ve sinir sistemini uyararak uykuya geçişi engeller.
Gerginlik ve endişe uykunun baş düşmanlarıdır. Yatmadan önce kitap okumak, ılık bir duş almak fayda verebileceği gibi, uygulanacak değişik rahatlama tekniklerinin yararı görülebilir.
Yatmadan önce kafeinli içeceklerin alınması, çikolata gibi uyarıcıların yenilmesi, iştah kesici ilaçların kullanılıyor olması ve idrar söktürücülerin alınması uyku ritmini bozabilir, kaçınılmalıdır.
Sağlıkla uyuyun, dinç uyanın
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006