KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:04
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Siyatik İçin Ameliyat Son Çare Olmalı

ABD’de 2 bin siyatik hastasının katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre, hemen ameliyat olmak yerine, fizik tedavi eşliğinde aradan belirli bir süre geçmesi beklendiğinde hastalık kendiliğinden iyileşiyor. Ancak uzmanlar çok fazla ağrı çekiyorlarsa hastalara yine de ameliyat olmalarını öneriyor.

ABD’de 11 omurga kliniğinde yaklaşık 2 bin hastanın katılımıyla yapılan bir araştırma, disklerdeki kayma sonucu ortaya çıkan siyatik hastalığının tedavisinde ameliyatın tek seçenek olmadığını, zaman içinde hastalığın kendi kendine de iyileşebildiğini ortaya çıkardı.

Omurga disklerindeki kaymanın siyatik sinirinin köküne baskı yapmasıyla ortaya çıkan bu rahatsızlık, bacakların arka kısmında ve kalçada ağrılara neden oluyor. Siyatik rahatsızlığı bulunan hastalar bazen yürümekte, oturup kalkmakta büyük güçlük çektiğinden bir an önce ameliyat olup, bu rahatsızlıktan kurtulmayı tercih ediyor.


Hemen ameliyat olmak yerine bir süre beklemek hastalığın çözümü olabilir.

Ancak sonuçları ABD Tıp Derneği dergisinde de yayınlanan araştırma kapsamında, pekçok siyatik hastası, acilen ameliyat olmak yerine, aradan belirli bir süre geçmesini beklediğinde hastalığının iyileştiğine tanık oldu. Ancak geçen sürede fizik tedavi uygulanmasının ve bazı ilaçların kullanılmasının faydalı olduğu görüldü.

Uzmanlara göre ağrıların geçmesini beklemek sanıldığı kadar riskli değil.

Araştırma sonuçlarını çarpıcı olarak nitelendiren pek çok doktor, daha önce siyatik hastalarına hemen ameliyat olmak yerine beklemelerinin söylenmesinin riskli olarak nitelendirildiğini, bu nedenle araştırma sonuçlarının önemli olduğunu belirtiyor.

Ancak siyatik nedeniyle çektikleri ağrı çok şiddetli olanlara beklemek yerine ameliyat olarak bu ağrılardan daha hızlı kurtulmaları da tavsiye ediliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:16
sLeePyHeaD.! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 1.210
Teşekkürler: 3
Üyeye 27 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşım için tşkr
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006