KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.11.06, 22:01
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart Nöron Transmisyonunda Çinko Önemli Rol Oynuyor

Avrupa’da yapılan yeni bir araştırmayla, beyin ve omurilikte bulunan sinir hücreleri (nöronlar) arasındaki sinyallerin iletilmesinde, çinkonun çok önemli bir rolü olduğu belirlenmiştir.

Mutasyona uğramış ve nöronlarındaki çinko reseptörleri zarar görmüş fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, farelerde titreme, görme sinirleri arasındaki transmisyonda değişiklikler, ve ters döndüklerinde normal farelere göre daha yavaş doğruldukları gözlemlenmiştir. Ayrıca mutasyona uğramış farelerin yüksek seslere karşı aşırı tepki verdikleri belirlenmiştir.

Fareler üzerinde yapılan diğer araştırmalarda, nöronlarda bulunan sinapslar arası sinyallerin iletiminde çinkoya bağlı anormallikler olduğu tespit edilmiştir.

Bilimadamları son 50 yıldır çinkonun nöral sinyallerdeki rolünü kanıtlamak için çeşitli çalışmalar yapmışlardır. Yapılan bu çalışma ise, çinkonun öneminin bir kanıtı olarak 22 Kasım’da Neuron’da yer almıştır.

Çalışmayı yürüten araştırmacılar ekliyor: “Elde ettiğimiz verilerle, normal hayvanların davranışlarında gerekli olan glisinerjik nörotransmisyonlar için çevredeki sinapsların çok önemli bir rolü olduğu ortaya konulmuştur.”
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006