KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Bilgisayar & İletişim > Program Download


Program Download - Her türlü program burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.09.07, 08:50
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart TitanSoft XPress Sözlük (Ücretsiz)

TitanSoft XPress Sözlük
Sürüm : 1.1
Boyut : 1.47 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Kısıtlama :
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : darkCOD3R

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

-------------
Üretici Notları:
Uzun süren çalışmalarımın sonucunda TitanSoft XPress Sözlük'ün yeni version'unu sizlerin beğenisine sunmaya hazırım.

Öncelikle TitanSoft XPress Sözlük nedir? Bilmeyen veya önceden kullanmayan arkadaşlara kısa bir özet geçmek istiyorum. TitanSoft XPress Sözlük hem yerel database'inde (80bin kelime) hemde internet üzerinden (yaklaşık 2milyon kelime) arama yapabilen ve kendi kendini geliştirebilen çok nadide bir sözlüktür. Biz bu kendi kendini geliştirme olayına bir mühendislik terimi olan "e-Learning" adını veriyoruz. Peki bu e-Learning mekanizması nasıl çalışıyor bu sözlükte? Örneğin siz arama kriteri olarak bir kelime girdiniz ve yerel database araması yaptınız ve sonuç bulunamadı, program hemen pc'nizin internet bağlantısını kontrol ediyor ve bağlantı bulduğu taktirde size aramayı internet aramasına çevirmek istediğini soruyor. Kabul ettiğiniz taktirde aramaya internetten devam ediyor ve sonuç bulduğu zaman öğrenme algoritması devreye giriyor ve bulduğu sonuçlar içinden kendi belirlediği kelimeleri seçiyor ve yerel database'e kaydetme işlemi için hazırlanıyor. Hazırlığın sonucunda bulduğu kelimeler için Türk Dil Kurumu'nun resmi web sayfasından yardım istiyor ve bütün bu işlemler sonunda kelimeyi ve karşılığını yerel database'de uygun yerlere kaydediyor. Bu anlattığım işlemler toplam birkaç saniye içinde gerçekleşiyor. Bu şekilde aynı kelimeyi tekrar yerel database'de aradığınızda kelimenin var olduğunu göreceksiniz ve sürekli yerel database'in kendini geliştirdiğine şahit olacaksınız.

Şimdi gelelim yeni version'daki yeniliklere / güncelleştirmelere.

* Programın temel taşları olan arama ve öğrenme motorları komple baştan yazıldı. Yenilenen motorlar eksine nazaran daha hızlı ve güvenilir.
* Yerel database'e mühendislik terimleri sözlüğü, teknoloji terimleri sözlüğü, bilimsel sözlük ve dini terimler sözlüğü eklendi.
* Programın kullanılabilirliğini arttırmak amacıyla iki adet klavye kısayolu eklendi, birincisi yerel database araması yapmak için "Enter" tuşu, ikincisi ise internet araması yapmak için "Shift + Enter".
* Programın From tasarımında anlaşılabilirliği arttırmak için birkaç çalışma yapıldı.
* En köklü değişiklikler şüphesiz Ayarlar bölümünde gerçekleşti.
* Ayarlar bölümüne sözlüğü diğer pencerelerin üzerinde tutmanızı sağlayan "Programı herzaman üstte tut" seçeneği eklendi. Sözlüğün her defasında ekranda sizin belirlediğiniz yerde çıkmasına olanak sağlayan "Bu koordinatları hatırla" seçeneği eklendi. Sözlüğü bilgisayarınızı her başlattığınızda otomatik olarak açılmasını sağlayan "Windows başlangıcına ekle" seçeneği eklendi. Sözlüğü başlattığınızda direk olarak saatin yanında minimize şekilde başlamasına olanak sağlayan "Minimize şekilde başlat" seçeneği eklendi ve bu sekmeye son olarak sözlüğü başlattığınızda çeviri yönünün varsayılan olarak nasıl olacağını seçebileceğiniz "Başlangıç İngilizce > Türkçe" butonu eklendi, her basışınızda burası İngilizce > Türkçe, Türkçe > İngilizce olarak değişecektir.
* Sözlüğün en güncel sürümlerini size hatırlatacak olan, bu sürümler ile kendini otomatik olarak güncelleyebilecek olan "Güncelle" bölümü eklenmiştir ve ayrıca programın her başlangıcında güncelleştirmeleri otomatik olarak denetlemeye yardımcı olacak bir de "Başlangıçta otomatik denetle" seçeneği eklenmiştir.
* Hakkında bölümü için yeni düzenlemeler yapılmış olup, yeni bir logo tasarımı yapmış bulunuyorum. Ayrıca buradaki en bomba güncelleştirme ise bir ilk yardım çantası görünümünde olan Feedback bölümüdür. Aşağıda da gördüğünüz gibi program hakkındaki isteklerinizi, hata bildirimlerini, önerilerinizi ve buna benzer diğer konuları bana bildirmek için çok pratik bir bölüm ekledim. Buraya geçerli bir mail adresi yazdığınız taktirde de o mail adresine bir teşekkür maili de otomatik olarak gönderilmektedir
* Daha iyi sıkıştırma yöntemleri ile programın boyutu 2.5mb'dan 1.5mb'a düşürülmüştür, maksat daha kolay ve çabuk indirme
* Program Windows XP Media Center Edition 2005, Windows XP Professional, Windows XP Home Edition, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate x64 ile uyumlu hale getirilmiştir ve problemsiz çalışmaktadır, bizzat tarafımca denenmiştir.
* Dual-Core işlemci optimizasyonu yapılmıştır ve bu tip çift çekirdek işlemcilerde işlemciyi daha verimli kullanımı ile performans artışı sağlanmıştır
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006