KeLBaYKuŞ Forum

Seçenekler
  #1 (permalink)
Alt 30.12.08, 02:08
baran43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş

Kaydolma: 09.01.08
Erkek
Mesajlar: 259
Teşekkürler: 54
Üyeye 103 kez teşekkür edildi
Arrow XBMC Media Center-Özgün Medya Merkezi

XBMC Media Center-Özgün Medya Merkezi

Bilgisayar ve Elektronik sektöründe bir sıçrama yaratıp, "Kendi stillerini" oluşturan dönüm noktaları vardır. Günümüzde onlarca teknolojik yenilik ortaya çıksa da, bunlardan ancak pek azı kendi kategorilerini yaratarak bilişim dünyasının gidişatına yön verirler. Oldukça hızlı büyüyen teknoloji pazarında markalaşmış ve kendi standartlarını yaratmış yeniliklerin çoğu, şu anda hayatımıza renk katan olmazsa olmazlarımız haline geldiler. Bu yenilikçi yaklaşımlarla birlikte, topu topu 15-20 sene öncesinin sadelik kavramı da yerini tamamen görsellik şöleni anlayışına bıraktı diyebiliriz. Giderek ebatları büyüyen ve fiyatları düşen LCD/Plazma Televizyonlar, günümüzde yerlerini HD TV'lere ve HD ekranlı dizüstü/masaüstü bilgisayarlarına bıraktılar. Filmler 1 Kullanıcıların, artan donanım hızlarını hissedebilecekleri bu muazzam görsellik şölenine kayıtsız kalamayan işletim sistemi geliştiricileri de yeni sistemlerinde, multimedya desteğine hiç olmadığı kadar fazla önem vererek bir zamanların düz renkli masaüstlerimizi, 3 boyutlu ev sinemamız haline getirmemize yardımcı olacak atılımlar yaptılar. Artık masaüstü ekranımızı açtığımızda karşımızda sadece programları gösteren sıkıcı yazılar bulunmuyor. Alt Yazılar Tek bir tuşa basarak monitörümüzü kendi ev sinema sistemimize dönüştürebiliyor, tek bir fare tıklamasıyla dünün ancak küçük birer servetle sahip olunabilinecek görsellik altyapısını odamızda yaşayabiliyoruz. Dosya Seçimi 1 XBMC Media Center, bunu başarmak için ortaya çıkmış bir proje. Yazılımın temel mantığı, tüm multimedya görevlerini, aynı bir HD Televizyonmuşçasına tek bir ekranda gerçekleştirebilmek üzerine kurulu. Dosya Seçimi 2 Dünyanın en büyük açık kaynak platformu SourceForge bünyesinde son 3 senedir en ilgi gören çalışmalardan olan XBMC'nin bu iddiasını ne oranda başarabildiğine, bünyesinde barındırdığı özelliklerini ve yeteneklerini inceleyip birlikte karar verelim isterseniz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Rar Şifresi:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor