KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Eğitim > ÖSS & Üniversiteler


ÖSS & Üniversiteler - ÖSS ve üniversiteler ile ilgili haberler, geyiqler


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 24.12.07, 21:55
rumpastis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 06.01.07
- 32
Mesajlar: 467
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart Anadolu Üniversitesi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Eczacılık Fakültesi

Uluslararası deneyime sahip nitelikli öğretim elemanlarının çağdaş laboratuvar ortamlarında yetiştirdiği binlerce Eczacılık Fakültesi mezunu, yurdumuzun hemen her tarafında halkımızın sağlık sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaktadır. Öğrenciler, eğitimleri süresince laboratuvar olanaklarını sonuna değin kullanmakta, aynı zamanda birer araştırmacı olarak yetişmektedir. Eczacılık Fakültesi ile organik işbirliği içinde çalışan “Bitki, İlaç ve Bilimsel Araştırma Merkezi” düzenlediği uluslararası araştırma ve eğitim programlarıyla, Eczacılık Fakültesinin uluslararası bir araştırma ve eğitim kurumu olmasında önemli role sahiptir.


Bölümler : Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü, Eczacılık Teknolojisi Bölümü, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü



Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesinde, sosyal ve kültürel değerleri aklın ve bilimin yol göstericiliğinde ortaya çıkarmak, onları korumak ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla eğitim verilmektedir. Başta Eskişehir’in yakın çevresindeki kültür değerlerini ortaya çıkarma ve tanıtmayı hedefleyen Edebiyat Fakültesinin tüm bölümleri, yurdumuzun tamamını ilgi alanı içinde görmektedir. Bu anlayışın sonucu olarak da Rize’den Antalya’ya; Bilecik’ten Mersin’e kadar yurdumuzun çeşitli yerlerindeki tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve dünyaya tanıtılması için öğrencisi ve öğretim elemanları elbirliğiyle çalışmaktadır.


Bölümler : Arkeoloji (**), Sanat Tarihi (**), Sosyoloji (**), Tarih (**), Türk Dili ve Edebiyatı (*)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.
(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.



Eğitim Fakültesi

Çocuklarımız hem bizim, hem ülkemizin, hem de dünyamızın geleceğidir. Geleceğimizi, yalnız bilgilerle donanmış olmasının yeterli olmayacağına inanan, çağdaş, Atatürk İlke ve Inkılaplarına bağlı, özgür düşünen, düşündüğünü çeşitli etkinliklerle hayata geçirebilen ve bunları gelecekte çocuklarımıza aktarabilecek öğretmenlere teslim etme hedeflenmektedir. Eğitim Fakültesi de bu hedefler doğrultusunda eğitim vermekte ve yarının öğretmenlerini yetiştirmektedir.



Öğrenci alınan programlar : Almanca Öğretmenliği (*), Fransızca Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland ABD) (*) (***), Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**), İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği

(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır
(**) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı vardır
(***) Eğitim, birinci ve dördüncü sınıflarda Anadolu Üniversitesinde, ikinci ve üçüncü sınıflarda SUNY Cortland’da verilmektedir.


Fen Fakültesi

Fizik, kimya, biyoloji; insan yaşamının olmazsa olmazları... Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesinde bunlar matematik ve istatistikle bütünleşiyor. Fakültede, eğitim-öğretim, ileri teknoloji ile donatılmış laboratuvar olanaklarından yararlanılarak yürütülmektedir. Öğrenciler, sosyal içerikli seçmeli dersler de almakta, böylece çok yönlü, “bilimi kendine yol gösterici” edinmiş, araştırmacı nitelikli, kendine güvenen ve çağdaş bilgilerle donanımlı bireyler olarak yetişmektedir.



Bölümler : Biyoloji (*), Fizik (*), İstatistik (*), Kimya (*), Matematik (*)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.


Güzel Sanatlar Fakültesi

Modern Türkiye’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Sanatsız topulumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyor. Anadolu Üniversitesi de sanatı ve sanat eğitimini toplumun hayat damarlarından biri olarak görmektedir. Bu anlayışla sanatı bir yaşam biçimi olarak kabul eden Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, çağdaş eğitim ve öğretim için gerekli olan atölyeler, öğretim elemanları, teknik elemanlar ve çağdaş teknoloji ürünü araç ve gereçlerden oluşan altyapıyla eğitim vermektedir. Öğrenimleri süresince, öğrencilere tasarımcı kişilik, bilimsel düşünme ve üretme alışkanlıkları kazandıran fakültenin tüm bölümlerine ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Bölümler : Çizgi Film (Animasyon) (*), Baskı Sanatları (**), Cam (**), Grafik (*), Heykel (*), İç Mimarlık (*), Resim (*), Seramik (*)
(*) Zorunlu ingilizce dil hazırlık programı vardır.
(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.



Hukuk Fakültesi

Canlı ve cansız tüm varlıklar, hatta tüm kavramlar için hukuk vazgeçilmezdir. Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak, hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmakta, stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar. Bunun için fakültede konular gerçek dosyalarla öğrenciler yargıç, savcı ve avukat konumunda örnek mahkeme salonunda ele alınmakta ve eğitim bir adliye ortamı içinde sunulmaktadır.


Bölümler : Hukuk (*)
(*) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık (İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde) sınıfı vardır.



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) 1958 yılından bu yana sürekli geliştirilen akademik altyapısıyla, örgün öğretimde güçlü bir modeli temsil eder. Disiplinlerarası bir yaklaşımla oluşturulan ve sektörel gelişmelere bağlı olarak güncellenen ders programları analitik düşünme, strateji oluşturma, sorun çözme ve doğru kararlar alma yeterliliğine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar.




Bölümler: İngilizce İşletme*, İşletme** –Gündüz ve İkinci Öğretim; İngilizce İktisat*, İktisat**- Gündüz ve İkinci Öğretim; İktisat Uluslararası Ortak Lisans Programı-SUNY,Cortland (UOLP)*; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri**; Maliye**

(*) Zorunlu hazırlık sınıfı
(**) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı


İktisat Fakültesi

İktisat Fakültesi, uyguladığı uzaktan öğretim yüksek öğretimin kitleselleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunarak, örgün eğitime girme olanağı bulamayan on binlerce kişiye fırsat yaratmaktadır. Fakültemizin içinde bulunduğu sistem, sadece üniversite çağındaki gençlerimize değil; daha önce yükseköğrenim görme fırsatı bulamamış olanlara, bir işte çalışıp da örgün öğretimi izleme olanağı bulamayanlara, ön lisans diploması olan ve bunu lisans derecesine yükseltmek isteyenlere de olanak yaratmaktadır.



Bölümler : Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye



İletişim Bilimleri Fakültesi

İletişim Bilimleri Fakültesi, çağımıza adını veren “iletişim” sözcüğünün gerektirdiği her alana nitelikli elemanlar yetiştirmektedir. Mezunlarının yurt çapındaki performansları ve uluslararası düzeydeki başarılarıyla haklı bir üne sahiptir. Çağdaş teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve stüdyoları, uluslararası deneyime sahip ve kendi alanlarında ülkemizin önde gelen öğretim elemanları; öğrencilere sunulan sosyal olanaklarla İletişim Bilimleri Fakültesi, kendi alanında ülkemizde öncü konumdadır. Mezunların bir çoğu medya dünyasının her kademesinde olduğu gibi yönetim kademelerinde de görev yapmaktadır.


Bölümler : Basın ve Yayın (*), İletişim (*), Reklamcılık ve Halkla İlişkiler (*), Sinema ve Televizyon (*)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.



İşletme Fakültesi

İşletme Fakültesi, yüksek öğretimin kitleselleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunarak, örgün eğitime girme olanağı bulamayan on binlerce kişiye fırsat yaratmaktadır. İşletme Fakültesi, kitaplarını en yetkin yazarlardan yararlanarak, her dönem en güncel bilgilerle dünya ölçeğinde yenilemekte ve uluslararası güncel bilgiyi alan ve bu ülkenin koşullarıyla bağdaştırabilen öğrencilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Fakültede, İşletme Bölümü bulunmaktadır.




Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Mühendislik Mimarlık Fakültesinde tüm bölümler, gereksinim duyulabilecek gelişmiş laboratuvarlar ve en son teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış durumdadır. Fakültede, binaların depreme dayanıklılığından seramiğin yaşamın değişik alanlarında kullanılmasına, kentsel yerleşim haritalarının hazırlanmasına kadar çok değişik alanlarda araştırma ve ürün geliştirme projeleri eğitimle birlikte sürdürülmektedir.

Değişik bölümlerde, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Üniversitemiz Araştırma Fonu ve çeşitli sanayi kuruluşları tarafından desteklenen çok sayıda araştırma ve geliştirme projesi yürütülmektedir.

Bölümler : Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce (*)), Çevre Mühendisliği (*), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (*), Endüstri Mühendisliği (*), İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (*), Kimya Mühendisliği (*), Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce) (*), Mimarlık (*)
(*) Zorunlu ingilizce yabancı dil hazırlık programı vardır.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 25.12.07, 01:09
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart

teşekkürler aslında burası da düşünülebilir ama önce çalışmak lazım
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 25.12.07, 17:05
ayten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 08.12.06
Kadın
Mesajlar: 3.127
Teşekkürler: 17
Üyeye 96 kez teşekkür edildi
Standart

eczacılıkkk

saol
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 25.12.07, 18:01
rumpastis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 06.01.07
- 32
Mesajlar: 467
Teşekkürler: 0
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart

ben kafaya koydm iç mimarlıga gıtcem zorunlu ıngılızcede yok
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 25.12.07, 18:13
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Standart

bnde gitmeye düsünüom hem is imkanları da cookk...
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 17.06.08, 14:14
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart

çalışmadan hiçbirşey olmaz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006